Συνηθίζεται στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι και με εντυπωσιακή πιστότητα, η τακτική σπίλωσης προσώπων, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και δηλητηρίασης της πολιτικής ζωής του τόπου.

Αβασάνιστες, ανήθικες και συκοφαντικές καταγγελίες, βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, ευθέως ή «φωτογραφικά», σε βάρος προσώπων που ασχολούνται με την πολιτική ή φέρουν κυβερνητικά αξιώματα, με στόχο, όχι μόνο την προσωπικότητα αυτών των προσώπων, αλλά και των κομμάτων που ανήκουν.

Και αυτές οι ανεύθυνες καταγγελίες δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Κινούνται και διακινούνται… κατινίστικα, όπως «ακούστηκε», «ψιθυρίζεται», «ρωτάνε» (δήθεν αθώα) και ζητάνε υπεύθυνες απαντήσεις ή… «αρμόδια διερεύνηση»!

Αιχμές εξίσου απαράδεκτες, ανήθικες και επικίνδυνες, με τις ανώδυνες και αβάσιμες καταγγελίες.

Τελευταίο θύμα αυτής της τακτικής, η βουλευτής Άρτας και κυβερνητική εκπρόσωπος ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», ως γνωστόν» σπανίως χρωστάει «καλή κουβέντα» για την κ. Γεροβασίλη, από τότε που μεταπήδησε, από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην κεντρική πολιτική σκηνή, για λόγους που κυρίως έχουν σχέση, με τον τρόπο που πολιτεύεται και με τον οποίο διαφωνούμε, οριζοντίως, καθέτως και πλαγίως!

Τις τελευταίες λοιπόν μέρες, «παίζει» σε βάρος της, μία καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, συνδέουν την επαγγελματική της δραστηριότητα (της ιατρού – ακτινολόγου), με τις βλάβες των αξονικών τομογράφων, που συνήθως προκύπτουν, στα Νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας.

Δηλαδή κατά τους καταγγέλοντες, κάποιοι εντολοδόχοι εργαζόμενοι, σκοπίμως χαλάνε τους αξονικούς τομογράφους, για να πηγαίνουν οι ασθενείς στο Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο της κ. Γεροβασίλη, που λειτουργεί στην Άρτα με συνάδελφο της.

Αυτή η κακοήθεια δεν είναι τωρινή, σέρνεται από τα παλιά, «τροφοδοτείται» και συντηρείται από τους αντιπάλους της!

Διότι οι αξονικοί τομογράφοι, όλων των επαρχιακών Δημόσιων Νοσοκομείων, έχουν την κακή συνήθεια, να «αρρωσταίνουν» και να χαλάνε και το Κράτος έχει κι αυτό την κακή συνήθεια, να μη δίνει χρήματα, για άμεση επισκευή τους.

Το ίδιο συμβαίνει και στα Νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, από εκείνα των άλλων Περιφερειών.

Αλλά κι αυτό να μη συνέβαινε, μόνο αρρωστημένα μυαλά, μπορούν να πιστεύουν σε «συνομωσία» Διοικήσεων, γιατρών και εργαζόμενων στα εν λόγω Νοσοκομεία, υπέρ ιδιωτών αυτού του τομέα.

Και προφανώς στην  ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν τέτοια «μυαλά»!

Διότι, ακόμη και σχετική και επώνυμη καταγγελία, να υπήρχε, δεν μπορεί αυτό το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο, να την υιοθετεί, γιατί απλά δεν στέκει με την κοινή λογική.

Είναι φαιδρή και βλακώδης υποψία και τίποτε περισσότερο!

Πέραν όμως αυτών των δικών μας προαναφερόμενων απόψεων, στην περίπτωση της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, έχουν ξεπεραστεί τα… εσκαμμένα.

Παλιότερα, εφημερίδα της Αθήνας, είχε «ανακαλύψει» και είχε «αποκαλύψει»… «γκρίζα σημεία», στο πόθεν έσχες της κ. Γεροβασίλη.

Τώρα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, προφανώς από κακόβουλους πληροφοριοδότες τους, από την περιοχή μας, προχώρησε σε σοβαρούς υπαινιγμούς και «φωτογραφικές» αιχμές στο πρόσωπο της.

Αυτό εξοργίζει, όχι μόνο τον γράφοντα, αλλά φανταζόμαστε και όλους τους αρτινούς, πέρα από κόμματα, επαγγέλματα και κοινωνικές ενασχολήσεις.

Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ είναι ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ, επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά στην κοινωνία της Άρτας και αυτό δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης.

Οι δε αντίπαλοι της, σε τοπικό βέβαια επίπεδο, την σέβονται, αναγνωρίζουν την προσωπικότητα της και την «αντιπολιτεύονται» μόνον πολιτικά!

Οι δράστες αυτών των κακοηθειών, σε βάρος της, ας αναζητηθούν ίσως σε πρώην «συντροφικά» μετερίζια!

Και όχι με δηλώσεις του στυλ: «…η λασπολογία, τα ψεύδη και οι φωτογραφικές «κίτρινες» ανακοινώσεις, δεν αλλάζουν τα γεγονότα(!), ούτε κάμπτουν την προσπάθεια μας, να σπάσουμε τα δίκτυα συμφερόντων – μικρών και μεγάλων(!!) – και να πάμε τη χώρα μας ψηλά(!!!)…», όπως βέβαια μας είπε η κ. Γεροβασίλη.

Διότι αν οι υπαινιγμοί και οι αιχμές της ΠΟΕΔΗΝ, διακρίνονται και από φαιδρότητα, η σχετική απαντητική δήλωση της κ. Γεροβασίλη, τουλάχιστον δεν έχει εμφανή στόχο, δεν πείθει και είναι ευρείας πολιτικής χρήσης και κατανάλωσης!

Και ούτε βέβαια… «κατατροπώνει» τους συκοφάντες της!

Αλλά και οι αντίστοιχες αντιδράσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων Άρτας και Πρέβεζας, δεν έγιναν για να «δικαιώσουν» την ίδια, αλλά για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τα Νοσοκομεία που διοικούν, από τέτοιου είδους κακοήθειες και πολιτικά… «βεγγαλικά» και δεν προσφέρονται για παραπέρα χρήση και πολιτική εκμετάλλευση. Διότι στην περίπτωση, η αυτεπάγγελτοι υποστηρικτές, είναι αχρείαστοι.

 

ΛΕ-ΣΤΑΣ

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η προσωπική ηθική, επαγγελματική και κοινωνική, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ηθική. 

Η πρώτη (ηθική), επί των ημερών μας, ακόμη δεν παζαρεύεται και για κανένα λόγο. Η δεύτερη, όπως κατάντησε, στερείται αντικρίσματος και διατίθεται σε πρώτη ζήτηση και όσο – όσο.

Καθόσον διανύουμε δυστυχισμένες μέρες, με πόνο για το σήμερα και αγωνία για το αύριο, κοινό σημείο όλων των ελλήνων πολιτών, τους οποίους πολίτες οι θεσμοί βρώμικα εξουσιάζουν, προκλητικά απαξιώνουν και αδιάφορα αντιμετωπίζουν.

Η Ελλάδα που θα θέλαμε, χάθηκε και ο αυτοσεβασμός το ίδιο!

Η πολιτική ηθική που θα θέλαμε και μας χρειάζεται, δεν συναντιέται σε κανένα θεσμό και σε κανένα πλέον κόμμα.

Πασχίζουμε μόνο για την προστασία της προσωπικής ηθικής, όχι μόνο τη δική μας, αλλά και των διπλανών μας.

Και το παραπάνω κείμενο μας, για την ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, για αυτό ακριβώς γράφτηκε!

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top