Από τα απίστευτα και από τα μη αναμενόμενα στο χώρο της Αριστεράς, με φόντο δήθεν τη χρήση του ΞΕΝΙΑ της Άρτας.
Το οποίο ΞΕΝΙΑ, ως γνωστόν, παραχωρήθηκε στο Δήμο Αρταίων όπως το ίδιο έγινε και με όλα τα ΞΕΝΙΑ της χώρας και τα περί του αντιθέτου, δηλαδή ότι η παραχώρησή του έγινε κατόπιν των πρόσφατων αγώνων του Συλλόγου «ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», επιεικώς χαρακτηρίζονται αστειότητες, χωρίς αυτό να σημαίνει και πως επιδιώκουμε να απαξιώσουμε τον όποιο ρόλο του σε αυτή την υπόθεση.
Διότι με… σουβλάκια και μπύρες, δεν δικαιώνονται… αγώνες!

Άλλοι πάλεψαν σε αυτή την ιστορία, έχοντας απέναντί τους τις αυτοαποκαλούμενες «προοδευτικές» δυνάμεις, που επί δημαρχίας ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ,  έκαναν αντίσταση κατά της τότε παραχώρησής του στον δεξιό… δήμαρχο.

Τότε που το ΞΕΝΙΑ ήταν «όρθιο», αξιοποιήσιμο και εκμεταλλεύσιμο κι όχι κατεστραμμένο και σαπισμένο, όπως σήμερα είναι!
Όμως αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε για την ιστορία του ΞΕΝΙΑ και για τις πολιτικές και «προοδευτικές» αμαρτίες που τη συνοδεύουν.
Γράφτηκε για τις «παρενέργειες» που προκάλεσε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αρταίων, να δοθεί η αξιοποίησή και η εκμετάλλευσή του σε ιδιώτες, μια απόφαση που ήταν αναμενόμενη και από κάθε άποψη η πιο εφικτή και λογική.
Γράφτηκε και για τα «πισώπλατα» συντροφικά «μαχαιρώματα» με αφορμή «δήθεν» αυτή την απόφαση.

Ο Σύλλογος «ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», που υποτίθεται έγινε από τους «ενεργούς» αρτινούς και με σκοπούς το άνοιγμα του Κάστρου και την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ, ήταν κατά βάση «δημιούργημα» του καθηγητή και συγγραφέα ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ.
Ο οποίος κ. Βλαχοπάνος, πέραν της συνδικαλιστικής του δραστηριότητας, είναι από τους λίγους που έχουν να παρουσιάσουν πλούσια πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική δράση.

Και κατά την άποψή μας, αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος, η εν λόγω κίνηση των «ενεργών» δεν θα είχε καμία τύχη.
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, ο κ. Βλαχοπάνος, με την αδιαμφισβήτητη πολιτική, συνδικαλιστική και αγωνιστική του πορεία, που έδωσε τα πάντα για το Σύλλογο «ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και για τους στόχους του, συμφώνησε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, για παραχώρηση της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ σε ιδιώτες.

Ήταν η γνώμη του και είχε το δικαίωμα να την καταθέσει! Που είναι το μεμπτόν; Έπρεπε να αποφασίσει ο Σύλλογος για το ποια θα είναι η χρήση του ΞΕΝΙΑ; Θα υποκαταστήσει ο Σύλλογος το Δήμο;
Και με αφορμή, δήθεν αυτή την τοποθέτηση του κ. Βλαχοπάνου, καμιά δεκαριά μέλη του εν λόγω Συλλόγου, «μπούκωσαν» τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με ανακοινώσεις, δηλώσεις και καταγγελίες σε βάρος του.

Δηλαδή «σύντροφοι» ο σύντροφός σας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ, εξαργύρωσε τους αγώνες σας σε δημόσιες σχέσεις και… αφομοιώθηκε;
Αυτά σύντροφοι λέγονται χτυπήματα… «κάτω από τη μέση» και εξυπηρετούν ΜΟΝΟ προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες, με προφανή και τον… στόχο και όχι τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.
Και ανάμεσα σε αυτά τα δέκα μέλη, σε σύνολο 60-70 του Συλλόγου, είναι και το όνομα της βουλευτού ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, της πολιτευτού ΛΙΤΣΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και άλλων 6-7, όλων προσκείμενων στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι αυτοί λοιπόν «στράφηκαν» δημόσια εναντίον του «συντρόφου» τους, αντί πρώτα να τον καλέσουν σε… «κομματική απολογία»!
Ένα «μαχαίρωμα» που έγινε αντικείμενο πολλών και αρνητικών σχολίων, όχι μόνον από φίλους και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από συμπολίτες μας, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, για τους παροικούντες στην Άρτα, γνωρίζουν τα πολιτικά και κομματικά παιχνίδια που παίζονται, δήθεν για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Και οι εν λόγω αυτοί «ενεργοί» αρτινοί, που μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών, προκαλούν και το κοινό αίσθημα, με αλαζονικά ερωτήματα, του στυλ: «Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους κ.λπ., κ.λπ. και με υπονοούμενα, περί δήθεν «αόρατου νήματος», που συνδέει Δημοτική Αρχή υπερκομματικούς/ακομμάτιστους «παράγοντες» και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΞΕΝΙΑ», αλλά και με έμμεσες «απειλές» περί της… αλήθειας, κάνοντας χρήση της προσβλητικής, τουλάχιστον για εμάς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» λέξης… «ΟΨΟΜΕΘΑ»!

Η εφημερίδα μας και η ιστοσελίδα της, είναι ένα από εκείνα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, που ανεπιφύλακτα τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης του ΞΕΝΙΑ σε ιδιώτες, από τότε που κάποιοι νυν ΣΥΡΙΖΑίοι «σαμποτάριζαν» τους αγώνες του ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ για το ΞΕΝΙΑ.
Τουλάχιστον σε εμάς, ας μην μας μοστράρουν… «αγωνιστικές περγαμηνές» σε αυτό το θέμα. Εμείς δεν πιάσαμε στασίδι σε κάποιο κόμμα, ούτε αναζητούμε πολιτική αυτοϊκανοποίηση, ούτε… ΨΗΦΟΘΗΡΟΥΜΕ!

Και για να αποφύγουμε τυχόν παρερμηνείες, προσθέτουμε και τούτο: Όταν ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ «έστησε» αυτή την κίνηση, του είχαμε γράψει: «Αν εσείς είστε «ενεργοί πολίτες», εμείς οι υπόλοιποι αρτινοί, είμαστε ανενεργοί, ανεύθυνοι, αδιάφοροι, άχρηστοι;…»!
Και ακόμη η κριτική εναντίον του, ήταν κάτι περισσότερο από σκληρή, γιατί η κίνηση των εν λόγω πολιτών, δεν λειτουργούσε επικουρικά και με σεβασμό στους θεσμικούς τοπικούς φορείς και προς όλους τους άλλους μαζικούς φορείς, αλλά ΥΠΕΡΑΝΩ όλων και με πρωτοβουλίες που υποκαθιστούσαν όλους τους άλλους.
Λειτουργούσε κομματικά και όχι… πολιτικά!

Και τα ζητήματα και τα προβλήματα της Άρτας ποτέ δεν βρήκαν θετική λύση από δυνάμεις και ομάδες κομματικά καπελωμένες!
Όμως στην περίπτωση, ο «καυγάς» των «παραϊδρωμένων ενεργών πολιτών», δεν γίνεται για το ΞΕΝΙΑ, αλλά για τις εσωκομματικές αντιπαλότητες, αντιπαλότητες μεταξύ πολιτικών γραφείων και καμιά σχέση δεν έχουν με τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των αρτινών.

Και αν οι ντόπιοι ΣΥΡΙΖΑίοι «ματιάζουν» το Δήμο Αρταίων, κάνοντας «σημαία» τους την περίπτωση του ΞΕΝΙΑ, οι… «ακομμάτιστοι» και οι… «υπερκομματικοί» δεν… συγκινούνται, δεν… ανατριχιάζουν! Διότι το πολιτικό τους… «βιογραφικό» (εννοείται των ντόπιων Συριζαίων) στα τοπικά ζητήματα δεν τους βοηθάει.

«Ν.Π.»

Αύριο στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: «ΓΙΑΤΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ».  

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top