Η… «ΚΑΤΑΡΑ» ΠΕΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ Άρτας, εμφανίζεται «αντάρτης – διασπαστής», στις προσεχείς εκλογές για το Δήμο Αρταίων και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ, αλλά και με χωρίς προοπτική! Αναφερόμαστε στον ΠΑΥΛΟ ΣΤΑΣΙΝΟ, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έκανε και δημόσια γνωστή την πρόθεσή του, να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου Αρταίων, κόντρα στον «σύντροφό» του και νυν δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ και χωρίς να νοιώσει την ανάγκη, έστω και για τους τύπους, να εξηγήσει και τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την, για πολλούς, «αινιγματική» απόφαση!

Αντίθετα από το χώρο της Ν.Δ., είχαμε τρεις «αντάρτες», σε τρεις διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις για το Δήμο Αρταίων, με αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα για τους ίδιους και για τους επίσημους υποψηφίους αυτού το κόμματος.

Αλλά ας «ξεφυλλίσουμε» με τη σειρά, αυτές τις περιπτώσεις.

Οι τελευταίες μη κομματικοποιημένες εκλογές έγιναν το 1975 με αντιπάλους τους ΝΙΚΟ ΣΙΜΕΝΤΖΗ και ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΙΖΑ, με νικητή τον πρώτο.

Το 1978 είχαμε τις πρώτες και έντονα κομματικοποιημένες εκλογές, με αντιπάλους τους ΝΙΚΟ ΣΙΜΕΝΤΖΗ και ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, με νικητή και σε αυτές, τον πρώτο.
Επίσης έντονα κομματικοποιημένες ήταν και οι εκλογές του 1982, με αντιπάλους τους ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, με νικητή τον πρώτο.
Δημοτικές εκλογές του 1986, πάντα έντονα κομματικοποιημένες, έχουμε την πρώτη διάσπαση της Ν.Δ., με τον ΛΑΜΠΡΟ ΡΙΖΟ, κόντρα στον κομματικό υποψήφιο ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ και στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Μια διάσπαση που ΕΙΧΕ ΑΙΤΙΑ και μάλιστα απόλυτα δικαιολογημένη και ήταν και αναπόφευκτη, διότι ο αείμνηστος Κώστας Βάγιας, ήταν πολιτικά και προσωπικά ανακόλουθος, σε παλιότερη υπόσχεσή του και ενώπιον του συντάκτη αυτού του κειμένου, ότι δεν θα διεκδικούσε για τρίτη φορά το Δήμο Αρταίων, αν έχανε τη δεύτερη (1982).
Όμως εκείνη η διάσπαση, δεν έγινε μόνο από τον Λάμπρο Ρίζο, αλλά και από τα μισά σχεδόν πρωτοκλασάτα στελέχη του Κώστα Βάγια!

Μια διάσπαση που ΚΟΣΤΙΣΕ στη Ν.Δ., το χάσιμο του Δήμου Αρταίων, υπέρ του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπαγεωργίου!
Στις εκλογές του 1990 ο Κώστας Βάγιας κερδίζει τις εκλογές, σε βάρος του ΑΛΕΚΟΥ ΛΙΑΡΟΚΑΠΗ, όπως το ίδιο έγινε και στις εκλογές του 1994, σε βάρος του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΟΥ και στις εκλογές του 1998 σε βάρος του ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

Ερχόμαστε τώρα στις εκλογές του 2002, με αντιπάλους, από το ΠΑΣΟΚ, τον ΠΑΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ και από τη Ν.Δ. και για πέμπτη συνεχόμενη φορά, τον ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, με νικητή τον πρώτο!

Στις εκλογές του 2006, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ διεκδικεί από τη Ν.Δ. το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου, έχοντας υπέρ του, μια δραστήρια θητεία, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, ως πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, δημοτικός σύμβουλος του Κώστα Βάγια, αλλά το κομματικό χρίσμα δίνεται στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΤΣΑΡΙΔΑ, με απροκάλυπτη παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ και με εξίσου απροκάλυπτη αξίωση του τότε βουλευτή Άρτας ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο Μιχάλης Ευσταθίου κατέβηκε ανεξάρτητος και χάθηκαν και αυτές οι εκλογές για τη Ν.Δ.!

Στις τελευταίες εκλογές του 2010, επίσημος υποψήφιος από τη Ν.Δ. ο πρώην Νομάρχης Άρτας ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, με αντίπαλο, από το ΠΑΣΟΚ, τον σημερινό δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ. Σε αυτές τις εκλογές διασπά τη Ν.Δ. ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, χωρίς καμιά απολύτως αιτία! Για καθαρά προσωπικούς λόγους, κατέρχεται ανεξάρτητος και σε αυτή την περίπτωση, χάνονται οι εκλογές για τη Ν.Δ.!

Τρεις διασπάσεις, για τη Ν.Δ., τρεις εκλογικές ήττες των υποψηφίων της δημάρχων.

Για τις επόμενες εκλογές, η «κατάρα» των κομματικών διασπάσεων και για πρώτη φορά, επαναλαμβάνουμε, στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αρταίων, μεταφέρεται σε αυτό το κόμμα και ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ.

Και λέμε χωρίς αιτία και χωρίς προοπτική, διότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και από την… «πηγή» του, μετά βίας κυλάνε… «λίγες σταγόνες»!
Από αυτές τις «λίγες σταγόνες» ποιος θα πρωτοδροσιστεί, ο νυν δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ή ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ;
Και ο μεν πρώτος, ως εν ενεργεία δήμαρχος και με έτοιμο το μισό τουλάχιστον ψηφοδέλτιο, πατάει σε κάποια σημαντική βάση.

Ο δεύτερος σε τι προσβλέπει;

Μήπως και αυτή η διάσπαση, είναι προϊόν επίλυσης προσωπικών πολιτικών διαφορών ή αντιδράσεων… «επί προσωπικού»;

Ίσως κάποιοι μπορούν να σκέπτονται ότι οι επόμενες εκλογές, λόγω «φθίσης» και απαξίωσης των κομμάτων, προσφέρονται για ανεξάρτητες υποψηφιότητες.

Να δεχτούμε αυτή την άποψη, αν όμως μιλάμε για πρόσωπα που δεν είχαν ενεργό εμπλοκή και δραστηριότητα με κόμματα.

Όμως ένας πρώην και πρόσφατος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, χωρίς να έχει «παραδώσει» και την κομματική ταυτότητα, πως είναι δυνατόν να θεωρηθεί «ανεξάρτητος» υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων; Και ποιος θα τον πιστέψει;

Εν κατακλείδι, όπως παλιότερα οι «αντάρτες» της Ν.Δ., «κουβάλησαν νερό» στους αντιπάλους του κόμματός τους, έτσι και ο νυν «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Στασινός, «νεροκουβαλητής» στους αντιπάλους του δικού του κόμματος θα γίνει!

«Π»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top