Όπως συνηθίζεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πρόωρα ξεκινούν οι διεργασίες, πρόωρα οι ονοματολογίες, πρόωρα αρχίζουν να «βαράνε τα όργανα» και πρόωρα, μετά τις εκλογές, εκδηλώνονται οι… κοψοχέρηδες! Πρόωρα κι εμείς θα καταθέσουμε τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις μας για τα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Ως γνωστόν το τοπίο καθάρισε όσον αφορά τους διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος του Δήμου Αρταίων, με 4 τελικά βασικούς διεκδικητές.

Τον νυν δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, με προφανή τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των κοινωνικών ομάδων που τοποθετούνται πολιτικά στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, που έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της Ν.Δ.

Τον ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑ, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, ΠΑΥΛΟ ΣΤΑΣΙΝΟ, που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος.

Με βάση τα δεδομένα, τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις μας, η κατάσταση σε κάθε στρατόπεδο, όσον αφορά εκείνους που έχουν και σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίσει και θέση στα ψηφοδέλτια των προαναφερόμενων υποψηφίων δημάρχων, διαμορφώνεται μέχρι στιγμής, ως εξής:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ακολουθεί μια ομάδα 20-30 ατόμων και μετά την  στήριξη στο πρόσωπό του, της Ν.Δ., αυτή η ομάδα έχει αρκετά διευρυνθεί, χωρίς αυτό και να σημαίνει ότι όλα τα μέλη της διεκδικούν ή έχουν εξασφαλίσει και θέση στο ψηφοδέλτιο.

Προέχει η επιλογή του λογότυπου και η στέγαση του συνδυασμού σε κεντρικό σημείο.

Όμως στην περίπτωσή του και παρά τη στήριξη της Ν.Δ., η σημερινή δημοτική ομάδα που πρόσκειται σε αυτόν το χώρο, ακόμη δεν τον ακολουθεί.

Υπάρχουν «παρατράγουδα» που δύσκολα θα ξεπεραστούν και είναι απόρροια των απαράδεκτων μεθοδεύσεων  της Ν.Δ., που προηγήθηκαν, για την επιλογή του προσώπου που θα πρόσφερε τη στήριξή της.

Μεθοδεύσεις τις οποίες «απέρριψε» δια της απουσίας του ο επικεφαλής της ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ, στον οποίο και θα έπρεπε το κόμμα να είχε αναθέσει και τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Και συνέβη το αντίθετο! Υποχρεώθηκε η Ν.Δ. να «καταλήξει» στον Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος όχι μόνο δεν ζήτησε τη στήριξή της, αλλά προσέτρεξε να ανακοινώσει και πρόωρα την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του.

Που σημαίνει ότι ο κ. Πατήλας δύσκολα θα ξεπεράσει την προσωπική του πικρία, δύσκολα θα δεχτεί… τετελεσμένα και με τον τρόπο που έγιναν.

Από τα άλλα 6 μέλη της δημοτικής του ομάδας, ο ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έχει βάλει πλώρη για την Αντιπεριφέρεια, ο ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΗΣ δείχνει… «άκεφος» να ακολουθήσει και απομένουν 4, που πιθανά να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσιρογιάννη, καθόσον και αυτών η πικρία, επαναλαμβάνουμε, ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, έντονη και ενδεχομένως να επηρεάσει και τις τελικές τους αποφάσεις.

Πρόκειται για τους ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ, ΑΛΕΚΟ ΜΑΝΟ, ΚΩΣΤΑ ΤΡΑΜΠΑ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΜΟΥ.

Τέσσερα δε νέα πρόσωπα εξασφάλισαν ήδη θέση στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσιρογιάννη.

Πρόκειται για τους ΒΗΧΑ ΚΩΣΤΑ, πολιτικό μηχανικό, ΧΑΡΑΚΛΙΑ ΚΩΣΤΑ, μηχανολόγο – μηχανικό, ΤΟΣΚΑ ΚΩΣΤΑ, πολιτικό μηχανικό και της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΝΟΥΛΑ, οικονομολόγου.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Αλλαγής και υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ, θα έχει ως βάση στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, τους νυν δημοτικούς συμβούλους ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΣΙΚΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΣΚΟΡΔΗ και μεγάλο αριθμό υποψηφίων συμβούλων των προηγούμενων εκλογών, που συγκροτούσαν το ψηφοδέλτιο της Όλγας Γεροβασίλη.

Κατά πληροφορίες μας, υποψήφιοι σύμβουλοι θα είναι και πρόσωπα, προερχόμενα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά λίγα σε αριθμό.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ

Ο νυν Δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος, που έχει υποδομή υποψηφίων συμβούλων από τις προηγούμενες εκλογές, αλλά και ως εν ενεργεία δήμαρχος έχει δυνατότητες και με άνεση να την διευρύνει.

Όμως θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στη συγκρότηση του νέου ψηφοδελτίου του, το οποίο, ναι μεν θα έχει ως βάση του, τους νυν δημοτικούς συμβούλους, αλλά και νέους, ακόμη και πρώην δημοτικούς συμβούλους από την παράταξη του πρώην δημάρχου ΠΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ.

Υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις και επαφές με τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ, ΣΩΤΗΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥΛΗ κι όχι μόνο, που προεξοφλούν και θετικά αποτελέσματα.

Από τους 15 σημερινούς δημοτικούς συμβούλους του Γιάννη Παπαλέξη, πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα λείψει και από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

 Δεν θα τους αναφέρουμε όλους, γιατί δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις τους και δεν δικαιούμαστε να τις ερμηνεύσουμε τόσο πρόωρα, παρά μόνον εκείνους που εμείς πιστεύουμε ότι σίγουρα θα δώσουν το παρόν, λόγω και του αξιώματος που σήμερα φέρουν.

Αναφερόμαστε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΘΩΜΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, στους αντιδημάρχους ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΦΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΛΑΡΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΤΣΑΜΠΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΤΣΩΛΑ, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΩΤΗ, τον πρόεδρο του Αθλητικού Κέντρου ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΟΓΚΑ και τον πρόεδρο της Ν.Ε Άρτας του ΠΑΣΟΚ ΑΛΚΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗ.

ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, έχει σαν βάση, τους αποστασιοποιημένους και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, εκλεγμένους με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Παπαλέξη, ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΚΟΥΒΑ, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ και ΦΩΤΙΟ ΦΩΤΗ. Δεν τον ακολουθούν οι επίσης ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του ιδίου χώρου, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ.

Όμως τον ακολουθεί ο άλλος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπαβασιλείου.

Ένα άλλο όνομα που ακούγεται ότι συμπορεύεται με τον κ. Στασινό, είναι πρώην δεξιός πρόεδρος, της πρώην κοινότητας Γραμμενίτσας (!!!), ο οποίος, επί της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εδέχθη ανελέητο πολιτικό διωγμό, όπως και άλλοι δεξιοί πρόεδροι της περιοχής μας. Αλλά για την περίπτωση, εμείς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» έχουμε να θυμίσουμε πάρα πολλά για εκείνη την εποχή.

ΚΑΙ… ΕΜΦΥΛΙΟΣ!!!

Έχουμε και… «εμφύλιο» που εκδηλώθηκε από το πουθενά και δυστυχώς έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και πρώην υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, που συνταξιοδοτήθηκε από το Δήμο Αρταίων, εμφανίζεται να εκφράζει ανοιχτά τη στήριξή του, στην υποψηφιότητα του ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, ενώ η αδελφή του ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, είναι σήμερα αντιδήμαρχος και βέβαιη υποψήφια δημοτική σύμβουλος του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ.

Μάλιστα από το στρατόπεδο του ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, η περίπτωσή του παρουσιάζεται σαν γεγονός «υψίστης» σημασιολογικής αξίας (!!!) και προαναγγέλλουν και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Από την άλλη, η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ως αντιδήμαρχος έχει να παρουσιάσει σημαντικότατο έργο, που ποτέ δεν αμφισβητήθηκε, ακόμη και από τους αντιπάλους του Γιάννη Παπαλέξη, και δηλώνει αμετακίνητα, την πρόθεσή της, να είναι και πάλι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος,  για να μην πάνε χαμένοι και οι κόποι της, στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς της, στις ευπαθείς ομάδες και στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Θα έχουμε «αδελφοκτόνες» συμπεριφορές, οικογενειακό εμφύλιο;

Εμείς δεν το πιστεύουμε!

Γιατί γνωρίζουμε την οικογένεια, μια οικογένεια με αρχές και αξίες.

Κι όσοι επενδύσουν σε τέτοιες τακτικές και συμπεριφορές, εξασφαλίζουν την πολιτική τους… «πτώχευση» και απολύτως τίποτα άλλο!

Τέλος όσο και αν η «αίγλη» της τοπικής εξουσίας, σήμερα κι αν έχει απαξιωθεί, λόγω της πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δεν εκλείπουν οι μίζερες και οι μικρόψυχες πολιτικές συμπεριφορές.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top