ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ «60 ΛΕΠΤΑ» ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Για πολλούς η Άρτα είναι μια εσωστρεφής πόλη, εγκλωβισμένη στην μικρότητά της, για πολλούς οι αρτινοί διακρίνονται για τον ωχαδελφισμό τους, για πολλούς το ότι η Άρτα είμαι μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, οφείλεται στην αδιαφορία, την απραξία και στην ατομική ευθύνη του κάθε αρτινού.

Όμως για ΟΛΟΥΣ, η κατάντια της Άρτας οφείλεται στους ασκούντες τοπικά την εξουσία!

Κι εμείς θα σταθούμε στους τελευταίους, σε αυτούς που χειρίζονται τις τύχες μας.

Δεν θα τους κρίνουμε για την προσφορά και το έργο τους, γιατί η πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα και οι κατακόρυφες περικοπές των χρηματοδοτήσεων, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μηδενίζει τα περιθώρια ανάπτυξης δραστηριοτήτων, υλοποίησης στόχων και παραγωγής έργου.

Θα τους κρίνουμε για τα πολιτικά και ΑΤΟΜΙΚΑ τους αντανακλαστικά.

Θα τους κρίνουμε και για την επάρκεια ή ανεπάρκεια στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Και πολύ περισσότερο θα τους κρίνουμε για τις αντιδράσεις τους, σε ζητήματα που αφορούν την περηφάνια και τον εγωισμό εκείνων που οι ίδιοι υπηρετούν, εκείνων που δια της ψήφου τους, τους πρόσφεραν τα αξιώματα που κατέχουν.

Τι θέλουμε να πούμε;

Πριν από λίγες μέρες η τηλεόραση του ALPHA και ο δημοσιογράφος ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ, παρουσίασαν ένα οδοιπορικό στο νομό της Άρτας, 60 λεπτών δυσφήμισης της περιοχής μας και των ανθρώπων της.

Σχετικό κείμενο της ιστοσελίδας του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», διαβάστηκε από 5.750 επισκέπτες (του συγκεκριμένου κειμένου εννοείται), δεκάδες αρτινοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καυτηρίασαν με σχόλιά τους, τους συντελεστές αυτής της εκπομπής, αλλά και κάτοικοι άλλων περιοχών πήραν αρνητική θέση στην εν λόγω παρουσίαση της Άρτας από την εκπομπή «60 ΛΕΠΤΑ ΕΛΛΑΔΑ».

Οι μόνοι που δεν «οργίστηκαν», οι μόνοι που δεν «θίχτηκαν» και οι μόνοι που δεν αφουγκράστηκαν την αγανάκτηση του συνόλου εκείνων που παρακολούθησαν αυτό το δημοσιογραφικό «σίχαμα», ήταν οι ασκούντες τοπικά εξουσία.

Κανείς, μα κανείς δεν ένοιωσε το «φτύσιμο» που δέχτηκε ο τόπος τους και οι συμπατριώτες τους.

Κανείς τους δεν συνειδητοποίησε ότι στην περίπτωση «λασπώθηκε» η περηφάνια των αρτινών, η ιστορία της Άρτας κι όχι το… τζιπ του παρουσιαστή.

Πολιτική δειλία, δειλία της απάθειας ή μειωμένα πολιτικά αντανακλαστικά;

Μάλλον το τελευταίο συμβαίνει!!!

Κάτι που δεν παρατηρήθηκε σε άλλες περιοχές, που είχαν την ίδια μεταχείριση – δυσφήμιση, από την εν λόγω εκπομπή, με πρόσφατη χαρακτηριστική περίπτωση εκείνης του Μεσολογγίου, της οποίας ο δήμαρχος, μεταξύ πολλών άλλων που κατήγγειλε, πρόσθεσε: « … Όμως δεν είμαστε ένας τόπος «τριτοκοσμικός», σε κατάσταση παρακμής και εξαθλίωσης, όπως μας παρουσιάσατε. Υπάρχει σημαντικό δυναμικό ανθρώπων που παράγει, κυρίως στον αγροτικό χώρο. Εσπεριδοειδή, λάδι, ελιές (το 30% της παραγωγής της χώρας παράγεται εδώ) καθώς και κτηνοτροφικά προϊόντα ποιότητας.

Δεν είμαστε το «Ελληνικό Μπαγκλαντές», και λυπάμαι για την εικόνα που παρουσιάσατε.»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top