ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΩΡΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ!

Τους πανηγυρισμούς της νίκης, διαδέχτηκαν και πρόωρα μάλιστα, οι άμεσες υποχρεώσεις του νέου δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος, επίσημα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, την 1η Σεπτεμβρίου.

Όμως η σύνταξη του νέου Προϋπολογισμού για το 2015, πρέπει να κατατεθεί εντός του προσεχούς Οκτωβρίου, που σημαίνει ότι ο χρόνος για το δήμαρχο και τη νέα δημοτική πλειοψηφία, είναι ελάχιστος και σε καμιά περίπτωση, ικανός για την σωστή κάλυψη αυτής της υποχρέωσης.
Κατ’ ανάγκη λοιπόν ο κ. Τσιρογιάννης, άτυπα, αναλαμβάνει από τώρα τα καθήκοντά του και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και με τον απερχόμενο δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, θα προχωρήσει στη σύνταξη του νέου Προϋπολογισμού, με βάση φυσικά τις δικές του προτεραιότητες και στοχεύσεις.

Το νέο δήμαρχο βέβαια περιμένουν και άλλα «ΑΓΚΑΘΙΑ», αλλά το παρήγορο για τον ίδιο, είναι ότι κληρονομεί και πολλά «λουλούδια» που θα τον βοηθήσουν τα μέγιστα κατά την άσκηση των καθηκόντων.

Όπως η απόλυτη συνέναιση του απερχόμενου δημάρχου και η ειλικρινής και υπεύθυνη στήριξή του, στον διάδοχό του.

Και τούτο, όχι μόνον γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον του Δήμου μας, ούτε γιατί, εκ χαρακτήρος, ο Γιάννης Παπαλέξης δεν έκανε και δεν θα κάνει αντιπολίτευση, χάρη της αντιπολίτευσης, ούτε ότι δεν προτίθεται να γίνει τροχοπέδη στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά γιατί «ένιωσε στο πετσί του», τι σημαίνει ανεύθυνη και κακόβουλη αντιπολίτευση, κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας και σε καμιά περίπτωση, δεν θα γινόταν αιτία για να τραβήξει τα ίδια και ο νέος δήμαρχος.

Όμως τα «αγκάθια» για το νέο δήμαρχο, είναι από τσουχτερά, έως και δηλητηριώδη και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Όπως:
1.    Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, που έχει επικίνδυνα οξυνθεί, μετά την κατάργηση της δημοτικής Αστυνομίας.
2.    Η έλλειψη προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως της Πολεοδομίας, από την οποία εξαρτάται και η οικονομική ζωή και ανάπτυξη της περιοχής.
3.    Η ανάγκη γενναίας αύξησης των δημοτικών τελών, στον νέο Προϋπολογισμό, γιατί αυτό θα ζητήσουν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να ανταποκριθούν στις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους.
4.    Η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των χώρων στάθμευσης, στο κέντρο της πόλης.
5.    Η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.
6.    Η συνέχιση της απόλυτα επιτυχούς πολιτικής, της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, στον οποίο ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά από τον Γιάννη Παπαλέξη και την αντιδήμαρχο Βίκυ Βασιλάκη.
7.    Η δρομολόγηση των δεκάδων αναπτυξιακών μελετών, που είναι ήδη έτοιμες, για ένταξή τους στα ΕΣΠΑ και σε άλλα ευρωπαϊκά και αναπτυξιακά προγράμματα και άλλα.

Ένα όμως «αγκάθι», που σε καμιά περίπτωση, ο νέος δήμαρχος, δεν μπορεί να το αποφύγει, είναι αυτό των χιλιάδων προστίμων, των τροχαίων παραβάσεων, που κληρονομήθηκαν από τους προκατόχους του Γιάννη Παπαλέξη και αν δεν εισπραχθούν μέχρι το τέλος του 2014, γιατί μετά παραγράφονται, ο νέος δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα. Οφείλει άμεσα να κοινοποιήσει τα ποσά στους οφειλέτες, διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα τιμωρηθεί για παράβαση καθήκοντος, που μπορεί να φθάσει και μέχρι την απομάκρυνσή του, από το αξίωμά του.

Αποφάσεις δύσκολες, που όμως πρέπει να παρθούν, όσο κι αν δεν θα είναι ευπρόσδεκτες και δημοφιλείς.

Διότι τα θύματα αυτής της ιστορίας, είναι θύματα κάποιων πρώην αυτοδιοικητικών παραγόντων του Δήμου μας, που τους πούλαγαν εκδούλευση, λέγοντας τους ότι έσβηναν τα πρόστιμα τους, ενώ το μόνο που έκαναν ήταν να πετάνε τις κλήσεις, στον κάλαθο των αχρήστων.

Αυτές συσσωρεύτηκαν σε πολλές χιλιάδες και μόλις φτάσουν τα πρόστιμα στους άμεσα υπόχρεους, θα έχουμε πάρα πολλές αντιδράσεις, για τα οποία πρόστιμα, ο νέος δήμαρχος δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη.

Ερχόμαστε τώρα στα «καλά» που κληρονομεί η νέα Δημοτική Αρχή, από την απερχόμενη.

Καταρχάς παραλαμβάνει ένα Δήμο, προσαρμοσμένο απόλυτα στις απαιτήσεις του «Καλλικράτη», νοικοκυρεμένο οικονομικά και με υπηρεσίες που λειτουργούν κατά τον καλύτερο τρόπο, παρά την κοινωνική κρίση που βιώνουμε.

Παραλαμβάνει επίσης και έναν από τους υγιείς οικονομικά δήμους της χώρας. 

Έχουν επίσης σημαντικά έργα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, που οφείλουν να ολοκληρώσουν και άλλα που έχουν προγραμματιστεί και που χρήζουν άμεσης δρομολόγησης για υλοποίησή τους.

Όμως τα καλύτερα «καλά» που κληρονομεί ο νέος δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, από τον απερχόμενο δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, είναι οι υπάρχουσες μελέτες για δεκάδες σημαντικά έργα, όπως:
1.    ΜΕΛΕΤΗ γεφύρωσης του ποταμού Αράχθου στο ύψος του Τριγώνου.
2.    ΜΕΛΕΤΗ σύνδεσης της Επ. Οδού Άρτας – Νεοχωρίου με τη Λεωφόρο Αμβρακικού, με σκοπό να παρακαμφθεί η περιοχή της ιστορικής Γέφυρας, η οποία και θα πεζοδρομηθεί.
3.    ΜΕΛΕΤΗ διαμόρφωσης τμήματος παραποτάμιας ζώνης περιοχής Τριγώνου από την ιστορική Γέφυρα έως τη φοιτητική εστία.
4.    ΜΕΛΕΤΗ ανάπλασης τμήματος παρόχθιας περιοχής ποταμού Αράχθου από το Παραποτάμιο Πάρκο έως το Εκθεσιακό Κέντρο.
5.    ΜΕΛΕΤΗ σύνδεσης Αρχαιολογικών Μνημείων (Παρηγορήτρια – Κάστρο) με χρήση υλικών απορρόφησης ενέργειας.
6.    ΜΕΛΕΤΗ φωτισμού ανάδειξης των Βυζαντινών Μνημείων Κάστρο – Παρηγορήτισσα – Αγία Θεοδώρα.
7.    ΜΕΛΕΤΗ ανάπλασης οικισμού Κορωνησίας.
8.    ΜΕΛΕΤΗ κατασκευής ποδηλατόδρομου «Άγιοι Ανάργυροι – Άρτα – Φιλοθέη».
9.    ΜΕΛΕΤΗ ανάπλασης οικισμού Ανέζας.

«Αγκάθια» λοιπόν, αλλά και «λουλούδια», κληρονόμησε ο νέος δήμαρχος, αλλά η «ζυγαριά» γέρνει κατά που λένε, προς τα δεύτερα.

Συνεπώς δεν παρέλαβε «καμένη γη» ή διαλυμένο Δήμο ή ανύπαρκτο έργο για να ολοκληρώσει.

Θα παραλάβει έναν Δήμο, με προοπτικές και προϋποθέσεις ανάπτυξης και δημιουργίας, χωρίς προβλήματα και με απεριόριστες δυνατότητες, αποτελεσματικής υλοποίησης και του όποιου δημοτικού προγράμματος του νέου δημάρχου.

Από τον ίδιο συνεπώς θα εξαρτηθεί η όποια επιτυχία ή αποτυχία της νέας Δημοτικής Αρχής.

«Π»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top