Η προσπάθεια εξασφάλισης 180 βουλευτών, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά τον ολοφάνερο κίνδυνο της μη επανεκλογής του συνόλου των ανεξάρτητων βουλευτών της Βουλής, αλλά και εκείνων των κομμάτων της ΑΝ-ΕΛ και ΔΗΜΑΡ, δεν καρποφόρησε, παρά τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις κορυφαίων πολιτικών όλων των χώρων, αλλά και εγκύρων πολιτικών αναλυτών, που μετά τις Ευρωεκλογές, μιλούσαν με βεβαιότητα για επιτυχία του εν λόγω στόχου.

Οι «Σαμαροφύλακες», οι «Σαμαρολάτρες» και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι «Μεσσίες» της ανάστασης της Κεντροαριστεράς, «σήκωσαν τα χέρια» και έδωσαν τα χέρια, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα εντός του 2014.

Εντός του καλοκαιριού και εντός της Βουλής θα παιχτούν τα πρώτα επικοινωνιακά παιγνίδια, κατά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων, απαραίτητων για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 2 δις ευρώ, από την Τρόικα και μετά «τα μπάνια του λαού», αρχές Σεπτεμβρίου, οι αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις, θα τρέχουν σε ξέφρενους ρυθμούς.

Ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός, ήταν σαφέστατα εκλογικός, διότι απομακρύνθηκαν αναίτια από την κυβέρνηση, πετυχημένοι στο έργο τους, υπουργοί, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και «επιστρατεύτηκαν» τα παλαιοκομματικά απομεινάρια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., όπως οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και άλλοι, για να αναστρέψουν το κλίμα, που δημιουργήθηκε, από τη ρήξη με το κατεστημένο, που επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα.

Το σκεπτικό; Ότι περισωθεί!

Στόχος; Να μην πετύχει «πρωτιά» ο ΣΥΡΙΖΑ και στην χειρότερη περίπτωση, αν έρθει πρώτο κόμμα, να μην μπορέσει να κάνει κυβέρνηση.

Όμως σε αυτές τις εκλογές, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να εμποδιστεί.

Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.! Αλλά πορεύονται με… «φρούδες ελπίδες», ακόμη και στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταρρεύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αυτοδιαλυθεί και να ενδυναμώσουν και πάλι οι παραδοσιακοί σχηματισμοί του παρελθόντος και να επανέλθει  η πολιτική ζωή της χώρας, στον απαίσιο και καταστροφικό δικομματισμό, που επί δεκαετίες καταστρέφανε τη χώρα και την οδήγησαν στην πρωτόγνωρη σημερινή οικονομική και κοινωνική κρίση.

Πάμε και πάλι σε εκλογές, που σίγουρα θα είναι περισσότερο επιζήμιες για τον τόπο μας, από το να καθίσουν τα πολιτικά κόμματα και από κοινού, να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε.

Αλλά, ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέτι – μουχαμέτι, θέλει να βρεθεί στην εξουσία και ας διαλυθεί η χώρα, αμέτι – μουχαμέτι, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., να παραμείνουν στην εξουσία και ας είναι εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στην κοινωνική και οικονομική κρίση.

Πάμε και πάλι σε εκλογές, χωρίς προοπτικές και προϋποθέσεις, για να πάμε προς το καλύτερο. Προς το χειρότερο, είναι το πιθανότερο, για να μην πούμε και το περισσότερο βέβαιο.

Πάμε και πάλι σε εκλογές και ο Θεός της Ελλάδας, να βάλει το χέρι του.

«Π»

(Σ.Σ.: Ο πιο σοβαρός κίνδυνος, που εγκυμονούν οι αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις του ερχόμενου φθινοπώρου, είναι να γίνουν εκλογές, να αναδειχθεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ισχνή πλειοψηφία και το κόμμα αυτό (σίγουρα θα το κάνει), να προκαλέσει νέες εκλογές, για να πετύχει αυτοδυναμία. Τα ίδια είχε κάνει και ο Γεώργιος (όχι ο Γιωργάκης) Παπανδρέου και οδήγησε τη χώρα σε πολλές συμφορές! 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top