ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ!

Ένα νέο «φρούτο» μας προέκυψε το τελευταίο δεκαήμερο στην πόλη της Άρτας. Κι αυτό το «φρούτο» το ονόμασαν «ΑΡΤΙΝΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ», χωρίς ταυτότητα, χωρίς διεύθυνση, χωρίς κοινωνικό στόχο. Αυτοπροσδιορίστηκαν «ΑΡΤΙΝΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ», οι οποίοι, ξεπερνούν και τα όρια της πρόκλησης.

Και δεν έχουν το θάρρος της επώνυμης διατύπωσης της καταγγελίας τους. Τυφλοπόντικες! Και το ήθος και ο στόχος, εμφανέστατοι!

Διαβάζουμε στην «ΗΧΩ» της Άρτας, κάποια αποσπάσματα της ανώνυμης – επαναλαμβάνουμε – καταγγελίας των υποτιθέμενων «αρτινών αγανακτισμένων»:

«Η Άρτα – λένε οι αγανακτισμένοι – έχει πολλές καφετέριες και μπαρ που λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους παρανομίας, αυθαιρεσίας και άνωθεν προστασίας(!!!), πεζόδρομους που εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και έγιναν πλατείες μαγαζιών. Είμαστε κι εμείς μέρος της κοινωνίας της Άρτας και ως επαγγελματίες(!!!) και εργαζόμενοι πρέπει να επιζήσουμε…».

Και η συνέχεια:

«Ο Δήμος της Άρτας, με όλες τις υπηρεσίες του, η Αστυνομία, το Υγειονομικό, η Εφορία, ο Εισαγγελέας και τοπικοί παράγοντες έχουν όλοι τις ευθύνες τους και μάταια περιμένουμε να προστατέψουν την οικιακή γαλήνη μας, να λειτουργήσουν οι νόμοι, να λειτουργήσει ο νόμος για όλους τους επαγγελματίες(!!!) και τους εργαζόμενους και να μην εφαρμόζεται ο νόμος επιλεκτικά και να εξαιρούνται τα μέλη του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ («μνημονιακής» προσθέτουμε εμείς) ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (!!!!!), με τιμωρία των αντίθετων…»! (Τα θαυμαστικά δικά μας).

Με τα λεγόμενά σας, «ξεβρακωθήκατε» ποιοι είστε κύριοι αρτινοί (αγανακτισμένοι!!!) ανώνυμοι! Είστε επαγγελματίες του είδους και για το μόνο που δεν νοιαζόσαστε, είναι η οικογενειακή σας γαλήνη! Γιατί αν αυτή ήταν πράγματι η αιτία της αγανάκτησής σας, δεν θα μιλούσατε για… «επιλεκτική εφαρμογή των νόμων…»!

Και όλα αυτά κύριοι «όψιμοι αγανακτισμένοι», επί δεκαετίες τα καταγγέλουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και συμπολίτες μας, επώνυμα κι όχι ανώνυμα, όπως κάνετε τώρα του λόγου σας. Όλα αυτά τα χρόνια, εσείς που κρυβόσασταν;

Και για να τελειώνουμε με αυτό το «φρούτο»!

Υπεύθυνος πολίτης και δημότης, είναι εκείνος που έχει το θάρρος της γνώμης του κι όχι ο τυφλοπόντικας! Και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους! Ανώνυμα δεν μπορεί να λειτουργεί ομάδα, ας πούμε, «αγανακτισμένων»! Η Άρτα δεν θα γίνει πόλη ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, αλλά πόλη των υπεύθυνων πολιτών της.

Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και όπου δεν εφαρμόζονται, να καταλογισθούν ευθύνες.

Σε καμιά όμως περίπτωση, με τον τρόπο που αντέδρασε η τοπική Αστυνομία, η οποία, αβασάνιστα υιοθέτησε την ανώνυμη καταγγελία που προαναφέραμε και έβγαλε… «κόκκινη κάρτα» σε όλους!

Περάσανε ακόμα και από τις πιο σοβαρές επιχειρήσεις και με υπερβάλοντα ζήλο, τις «διέταξαν», να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματά τους.

Ακόμη και στα μαγαζιά του ιστορικού Γεφυριού της Άρτας.

Κύριοι της Αστυνομίας, εκείνοι οι ελάχιστοι τουρίστες της περιοχής μας, πως θα απολαύσουν το ιστορικό μας μνημείο, της Γέφυρας, στο γρασίδι ή στον «κουτσό»;

Να εφαρμοστούν οι νόμοι, εκεί που υπάρχει ηχορύπανση (και ποτέ δεν εφαρμόστηκαν), εκεί που δυσκολεύεται η κυκλοφορία των πεζών (και ποτέ δεν εφαρμόστηκαν), εκεί που η παροχή υπηρεσιών στον πολίτη, είναι απαράδεκτη και σε πολλές άλλες περιπτώσεις και εξοργιστική.

Ας μην συμπεριφέρεται υπερβολικά η τοπική Αστυνομία, δεν μας νοιάζουν οι υποτιθέμενοι «αρτινοί αγανακτισμένοι», αλλά η λειτουργία της πόλης, η οποία ανήκει σε εκείνους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους, είναι κοινωνικά…αχαρτογράφητοι και όχι κομματικά παρωπιδάτοι, δεν προκαλούν το κοινό αίσθημα, δεν λειτουργούν (και μάλιστα ανώνυμα) για το στενό επαγγελματικό τους συμφέρον.

«Π»

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Ανώνυμη καταγγελία μπορεί να κάνει ένας οποιοσδήποτε πολίτης, γιατί ενδεχομένως δεν θέλει να φανεί δυσάρεστος ή παράξενος ή να φοβάται. Όμως όταν μιλάμε για ομάδα «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», το ανώνυμο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ…! Και η Αστυνομία δεν μπορεί να δίνει βάση σε αυτές τις περιπτώσεις. Αντίθετα, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να ζητήσει ΕΠΙΣΗΜΗ και ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία κι εμείς είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτό δεν θα συμβεί)!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top