Στήθηκαν τα «μαγειρεία»

για να… «φρενάρουν» τον ΣΥΡΙΖΑ,

στην πορεία του, προς την εξουσία!

Η Κεντροαριστερά ανασυντάσσεται, ενόψει των αναμενόμενων πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τόσο για την επιβίωσή της, όσο και για το «φρενάρισμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Αυτό δείχνουν και πολύ έντονα, οι εξελίξεις σε αυτόν το χώρο.

Από την πλευρά τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, το επιτακτικό αίτημα για άμεσες εκλογές, αποδεχόμενο ακόμη και την ψήφιση της απλής αναλογικής, δεν έχει σχέση με τη βιασύνη του, να βρεθεί στην εξουσία, ούτε γιατί πιστεύει ότι «καταστρέφεται» η χώρα, αν παραμείνει η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Πιέζει για πρόωρες, διότι τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά που συγκεντρώνει, δεν διαμορφώνονται από παλιούς και νέους αριστερούς ψηφοφόρους, αλλά από αγανακτισμένους άλλων πολιτικών χώρων και κυρίως του ΠΑΣΟΚ.

Που σημαίνει, αν οι διάσπαρτες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, προλάβουν να βρουν κοινό σημείο επαφής και αν ενωθούν, είναι βέβαιο ότι μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων αυτού του χώρου, που «ακουμπάνε» στο ΣΥΡΙΖΑ, θα επανακάμψουν.

Όμως «μυστικές» δημοσκοπήσεις για λογαριασμό των εν λόγω δυνάμεων, «αποκλείουν» το ενδεχόμενο να ηγηθεί αυτής της κίνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακόμη κάποιες από αυτές, όπως εμφανίζονται σε αρκετά ειδησεογραφικά SITE, παρουσιάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου, να είναι πιο αποδεκτός, από την εκλογική βάση, από ότι τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πονοκέφαλος, που ταλαιπωρεί αυτόν τον χώρο, αλλά και πρόβλημα που δύσκολα ξεπερνιέται.

Παρά ταύτα τα «μαγειρεία» στήθηκαν, για να ανακοπεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, με κάθε τρόπο.

Ακόμη και να «επιστρατευθεί» ο Γιώργος Παπανδρέου, με νέο κόμμα, προκειμένου εκείνοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και τα κομματικά στελέχη που «λιποτάκτησαν» και ζήτησαν στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ, να επανέλθουν και να αποδυναμωθεί κάθε πιθανότητα αυτοδυναμίας ή συγκρότησης του τελευταίου με άλλα κόμματα.

Σε αυτά τα σενάρια, που δεν είναι σενάρια, αλλά έργα που σκηνοθετούνται, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «γκρέμισμα των τειχών του» και αλλαγή της πορείας, από τις αριστερές ονειροπολήσεις του, στην ωμή πραγματικότητα, μέχρι σημείου, ο «άθεος» πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, να εστιάζει την προεκλογική του εκστρατεία και σε θρησκευτικούς τόπους, όπως το Άγιο Όρος, το Βατικανό και αργότερα ίσως το Θιβέτ.

Τέλος στο χώρο της Ν.Δ., στόχος δεν είναι μόνον η «πρωτιά» αλλά και η δεύτερη θέση, με «αξιοπρεπές» ποσοστό.

Αν επιτευχθεί το πρώτο, «σώζεται» ο Αντώνης Σαμαράς, αν όχι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, επαναφέρουν στην ηγεσία της Ν.Δ. τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, με «δεξί χέρι» την ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Και οι δύο, Καραμανλής και Μπακογιάννη, έχουν πλέον κάκιστες σχέσεις με τον Σαμαρά, το τελευταίο διάστημα.

 

«Π»  

 

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top