Όλα δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει σε πρόωρες εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 23η του ερχόμενου Νοεμβρίου και με πολιτικό ενδεχόμενο, να έρθουν τα πάνω – κάτω στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, μια αναμέτρηση σκληρής δοκιμασίας, του συνόλου των κομματικών δυνάμεων της χώρας.

Οδηγούμαστε σε εκλογές που πιθανά να οδηγήσουν στην εξουσία και για πρώτη φορά στη χώρα μας, την Αριστερά, με αυτοδυναμία ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη αυτές οι εκλογές ενδεχομένως να «κλείσουν» και τον «ιστορικό κύκλο» του ΠΑΣΟΚ, την αλλαγή ηγεσιών σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, στην πολιτική εξαφάνιση – διάλυση πολλών τωρινών μικρών κομμάτων και στην ανάδειξη νέων κινήσεων.

Επίσης θα αλλάξει ριζικά και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, σε σαρωτικό βαθμό, των κομμάτων της δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και σε μεγάλο βαθμό και στο χώρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κατά τους πιο αισιόδοξους πολιτικούς αναλυτές, το 60 – 70 των σημερινών βουλευτών, δεν θα πετύχει την επανεκλογή τους.

Όσον αφορά τώρα την τύχη των τριών αρτινών βουλευτών, η κατάσταση, κάθε άλλο παρά ομαλή, μπορεί να χαρακτηριστεί, για τους δύο!

Και φυσικά αναφερόμαστε στους κυβερνητικούς Γ. ΣΤΥΛΙΟ και ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΚΑ.

Ο πρώτος θα έχει αντίπαλο τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο οποίος, διαθέτει προσωπική και οικογενειακή πολιτική δύναμη, που θα κάνει τη διαφορά την ώρα της κάλπης.

Ο δε δεύτερος, έχει την ατυχία, να ανήκει σε ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που οδεύει, με τη σημερινή του ηγεσία, σε εκλογικό Βατερλώ.

Και για να βγάλει αυτό το κόμμα και σε αυτές τις εκλογές, βουλευτή στην Άρτα, θα πρέπει να έρθει τρίτο, να πιάσει διψήφιο ποσοστό και να κάτσει και η… «μπίλια» στον νομό μας.

Ακόμη ο κ. Γκόκας θα έχει συνυποψήφιο, τον πρώην δήμαρχο Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, ο οποίος, σε επίπεδο νομού, έχει λαϊκές προσβάσεις, ικανές να του προσφέρουν την έδρα, αν το ΠΑΣΟΚ και ο χώρος της Κεντροαριστεράς, «περπατήσουν» ενωμένοι και δυναμικά προς την εκλογική δοκιμασία που τους περιμένει.

Εκεί που τα πράγματα είναι κάτι περισσότερο από ομαλά, είναι στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αν έρθει πρώτος και με διαφορά άνω των τεσσάρων μονάδων από τον δεύτερο, το πιθανότερο είναι να εκλέξει και δύο βουλευτές στην Άρτα.

Που σημαίνει ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ και επί ίσοις όροις μεταξύ τους, έχουν πιο πολλές πιθανότητες, από όλους τους συναδέλφους τους, των άλλων κομμάτων, να περάσουν το κατώφλι της Βουλής.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ «παίξει» προεκλογικά με στρατηγική επίτευξης αυτοδυναμίας, τότε θα ρίξει τα ρέστα του, στη Β΄Αθηνών, που «διαμορφώνει» το τελικό αποτέλεσμα, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Που σημαίνει, θα ενισχύσει αυτή την εκλογική περιφέρεια, με υποψηφίους, προβεβλημένους επικοινωνιακά και κομματικά, σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ενδεχομένως η κ. Γεροβασίλη να μεταφερθεί στη Β΄Αθηνών, κάτι που συζητιέται ευρύτατα στην περιοχή μας, από τότε που δέχτηκε, να ηγηθεί κομματικού ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μια απόφαση που της στοίχησε σε πολιτικό προσωπικό κόστος και την… «απομάκρυνε» αρκετά, από τα τοπικά δρώμενα.

Στην περίπτωσή της, όλα παίζονται και αν δεν υπάρξει άμεση σχετική διάψευση, επιβεβαιώνονται από την ίδια και οι εν λόγω ψίθυροι!

Τέλος αν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έρθει τρίτο κόμμα και με διψήφιο ποσοστό, καθόλου απίθανο να εκλέξει και βουλευτή στην Άρτα.

Πάμε λοιπόν σε πρόωρες εκλογές, λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και όποιος αντέξει!

Λ.Σ. 

 

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top