Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, δεύτερη μέρα της δημαρχιακής εξουσίας του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και χαλάει το ασανσέρ για το κοινό!

Γούρι – γούρι, αναφώνησαν οι του «ερχόμενου»!

Αγγούρι – αγγούρι, οι του… «απερχόμενου»!

Παραλάβαμε «χάος», οι Τσιρογιαννηκοί, είστε καντέμηδες, οι Παπαλεξηκοί!

Κατά τα άλλα, οι υπάλληλοι του Δήμου περιφέρονται στους διαδρόμους, μέχρι να ενημερωθούν για τα νέα καθήκοντά τους, καθόσον σχεδόν στο σύνολό τους, αλλάζουν πόστα!

Και μη μου πείτε, ποια αλλαγή, πέτυχε, γιατί γνωρίζετε την απάντησή μας. Καμία!!!

Δείτε το σημερινό χάλι του κόμματος των αλλαγών, του ΠΑΣΟΚ. Επετειακή συγκέντρωση από τον πρώην πρωθυπουργό ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κι έγινε της… Χαριλάου Τρικούπη το κάγκελο. Αποθέωση για τον Γιώργο, γιουχαϊσματα για τον Ευάγγελο!

Και στη… «μέση», πρώην και νυν υπουργοί, πρώην και νυν βουλευτές, πρώην και νυν Γραμματείς και Φαρισαίοι, πρώην και νυν καρεκλοκένταυροι και καρεκλοθήρες! Και κανένας τους δεν αντέδρασε σε αυτό το ρεζιλίκι!

Μια ωραία… ατμόσφαιρα, κατά πως έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος!

Καλά τα γαμωσταυρίδια και τα… «γαλλικά» που ακούστηκαν, έπαψαν να τα χρησιμοποιούν και οι λαχανογορίτες και οι νταληκέρηδες!

Όμως η απορία η δική μου, αλλά και πολλών άλλων φίλων και γνωστών, ήταν μία και μοναδική. Προς τι το χειροκρότημα και η αποθέωση για το Γιώργο; Γιατί έβαλε τη χώρα στο Δ.Ν.Τ., γιατί ήταν ο πρωτομάστορας της πρώτης κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ), του πρώτου μνημονίου;

Γιατί τον χειροκρότησαν, για τα «λεφτά υπάρχουν», που προεκλογικά έλεγε, για το δημοψήφισμα που ζήτησε από τους Ευρωπαίους, για να του πούνε ότι είναι «ένας βλάκας και μισός», γιατί;

Μήπως επειδή παραμένει βουλευτής και αντί να ασκεί τα καθήκοντά του στη Βουλή, περιφέρεται ανά τον κόσμο και δίνει διαλέξεις του τύπου, πως μια χώρα μπορεί να αποφύγει την οικονομική καταστροφή;

Ένα γιατί και χαρίζω το… στυλό που γράφω σε εκείνον που θα μου το πει!

Έλεγε ο Ιταλός συγγραφέας Πιτιγκρίλι: «Το να φιλήσεις έναν λεπρό, το καταλαβαίνω, τη χειραψία με έναν ηλίθιο, όχι»! Το χειροκρότημα ήθελε να πει.

Τυχαία οποιαδήποτε… ομοιότης!

Καθόσον και οι κομματικοί κλακαδόροι, έχουν… ψυχή!

Μυαλό δεν έχουν, διότι όταν λένε «ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ», σήμερα γελάει και το παρδαλό κατσίκι!

Αποθεώθηκε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Γιώργου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου!

Γιατί ρε αδέρφια; Για τη λίστα Λαγκάρντ, για την οποία θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο, καθόσον «σβήστηκαν» (κατά τύχη;) τα ονόματα στενών συγγενών του;

Αν αυτοί δικαιούνται χειροκροτήματα, ο Πάσσαρης, ο Μαζιώτης και οι Κουφοντίνες, δικαιούνται… αγάλματα!

Σκεφτείτε τώρα στη συγκέντρωση του Βενιζέλου, να ακουστεί το σύνθημα: «ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΑ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑ…»!

Κάπως έτσι « διαλύονται» και οι καλύτερες οικογένειες!

Βέβαια ο Ευάγγελος είναι «καμένο χαρτί», από τότε που επέβαλλε το «προσωρινό» χαράτσι στα ακίνητα, να εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ!

Τέτοιον εκβιασμό στους πολίτες, δεν τολμούν να επιβάλλουν ούτε ολοκληρωτικά καθεστώτα!

Παχυδερμικά ο Ευάγγελος το έκανε, με τις ευλογίες βέβαια και του Γιώργου!

Το παιδί του Μανχάταν και της Βοστώνης και το παιδί του Βαρδάρη, κάνανε μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη επιμένουν να το ταλαιπωρούν!

Κάτι τέτοια βλέπουν οι ΠΑΣΟΚοι και πιάσανε στασίδι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ!

Κριτική δέχτηκε ο νέος δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, για την επιλογή του συναδέλφου του ΣΥΡΙΖΑίου ΗΛΙΑ ΣΕΡΒΕΤΑ, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και η απάντησή του: «Θα κριθώ από το λαό»!

Έεεελα!

Του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ.;

Ορκωμοσίες, παραδόσεις – παραλαβές Δήμων, λογίδρια «υψηλού πολιτικού πολιτισμού», αγάπες και λουλούδια μεταξύ απερχόμενων και ερχόμενων!

Μονιασμένοι οι έλληνες, κάνουν και θαύματα! Αλλά το… μόνιασμά τους κρατάει πολύ λίγο και αυτό είναι και το πρόβλημα της φυλής μας.

Υφυπουργός Παιδείας ο βουλευτής Άρτας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ. Σιδερένιος!!!

Πάντα έλεγα ότι για τη χώρα μας, αν δεν υπάρχει Θεός, υπάρχουν… σωτήρες!

Ένα κείμενο της ιστοσελίδας του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», για την εμφάνιση των επικίνδυνων λαγόψαρων και στο Μονολίθι της Πρέβεζας, έσπασε τα κοντέρ της αναγνωσιμότητας!

Ενώ κείμενα που αφορούν δηλώσεις ή δράσεις πολιτικών προσώπων της περιοχής μας, μετά βίας συγκέντρωναν τριψήφια νούμερα επισκεψιμότητας!

Θα μου πείτε ότι για τα λαγόψαρα, είναι και λογικό και εξηγήσιμο, διότι πρόκειται περί μιας πρωτόγνωρης, αλλά και άκρως ενδιαφέρουσας είδησης!

Όμως και τα… βοσκοτόπια, για τα οποία ασχολήθηκαν όλοι οι ηπειρώτες βουλευτές, είναι μια ενδιαφέρουσα είδηση, αλλά ούτε τριψήφιο νούμερο δεν συγκέντρωσαν!

Μήπως οι αρτινοί και οι ηπειρώτες, έπαψαν να νοιώθουν κομματικά… «γιδοπρόβατα», για να νοιάζονται για βοσκοτόπια;

Διαβάσαμε ότι ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαντάς, κατέθεσε στη Βουλή, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας (αν θυμόμαστε σωστά), για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ!

Παλαιότερα ένας άλλος βουλευτής, όχι ντόπιος, είχε καταθέσει στη Βουλή, απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κλειδίου Άρτας, που κήρυττε το χωριό τους… αποπυρηνικοποιημένη ζώνη (καλά διαβάσατε)!!!

Ένας ευρωβουλευτής και επί δημαρχίας ΠΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, είχε μεταφέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγελία για κάψιμο σκουπιδιών στο Δημοτικό Πάρκινγκ του Περιφερειακού!

Και επρόκειτο για κάτι… «κλαρούδια», από κλαδέματα δέντρων που είχαν γίνει σε εκείνον το χώρο!

Γι’ αυτό επιμένω να λέω, ότι παλιότερα η Ελλάδα έβγαζε ήρωες και ελιές θρούμπες, σήμερα βγάζει εθνοπατέρες, ρίγανη και κολοκύθια για… πίττες!

Αλλά και στη Ν.Δ., τοπικώς και πανελληνίως, η κατάσταση θυμίζει… «προθάλαμο εντατικής»! Θα αντέξει ή θα την κάνει μια χαψιά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η ηττοπάθεια που κυριαρχεί σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, δεν έχει προηγούμενο! Μιλούν σαν… μελλοθάνατοι!!!

Τώρα εδώ που τα λέμε, έχουν και δίκιο! Να σε «φάνε» οι… Στρατούληδες και οι Λαφαζάνηδες; Αυτό δεν τρώγεται!

Πόσο να αντέξει και ο… Γιακουμάτος;

Να σοβαρευτούμε και λίγο! Συγγενικό μας πρόσωπο ήθελε να παντρευτεί το καλοκαίρι που πέρασε και σε αυτές τις περιπτώσεις, προηγείται(!) το κλείσιμο της αίθουσας της γαμήλιας δεξίωσης, από το κλείσιμο της εκκλησίας, που θα γίνει ο γάμος.

Βγήκαν οι μελλόνυμφοι προς αναζήτηση της αίθουσας και για τα Σάββατα, δεν υπήρχε καμιά διαθέσιμη.

Να το πάμε Παρασκευή, είπαν οι άνθρωποι, βρήκαν αίθουσα, πήγαν και στην εκκλησία που διάλεξαν για να γίνει ο γάμος τους.

Αμ δε! Τις Παρασκευές, τους είπαν, δεν γίνονται γάμοι για λόγους που προκαλούσαν απορίες ή δεν ήταν κατανοητοί, ενώ σε άλλες πόλεις γίνονται. (Π.χ. Γιάννενα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη  και αλλού).

Μπήκαν στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής για πιο έγκυρη πληροφόρηση, αλλά πουθενά δεν διάβασαν τέτοια απαγόρευση!

Εν πάση περιπτώσει, άκρη δεν βρήκαν και συμβιβάστηκαν να κάνουν τους γάμους τους Κυριακή, όπως και έγινε!

Στον γράφοντα αυτή η ιστορία, προξένησε πολλές απορίες και βάλθηκε να βρει απαντήσεις, μέσω του Ιντερνετ.

Και τι βρήκαμε αδέρφια; Σκέτη απογοήτευση!!!

Πριν από 20 χρόνια, οι πολιτικοί γάμοι μόλις και έφταναν το 20%, ενώ οι θρησκευτικοί ξεπερνούσαν το 60% και οι υπόλοιποι ήταν με… «σύμφωνα» συμβίωσης!

Σήμερα το 60% των γάμων είναι πολιτικοί και το 20 – 30% θρησκευτικοί!

Και μη μου πείτε, ότι αυτό είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Φταίει και η κρίση, αλλά περισσότερο φταίνε οι της Εκκλησίας μας, που τηρούν κανόνες, που ίσχυαν από την εποχή που ήρθε για διακοπές στην Αθήνα ο Απόστολος Παύλος!

Μόλις πριν… 1900 χρόνια και κάτι!

Κατά τύχη, πιάστηκε ο γνωστός τραγουδιστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ, να κατέχει μια Φερράρι, που κοστίζει, όσο 3 πολυτελή διαμερίσματα, στο Τρίγωνο της Άρτας. Τον πιάσανε, τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, από εκεί στον Εισαγγελέα, του βρήκαν μια… ντουζίνα παρατυπιών και παρανομιών και αντί να τον πάνε Αυτόφωρο ή να του ορίσουν δικάσιμο, τον άφησαν ελεύθερο!

Μεταχείριση εθνικού… ήρωα!

Κι εσύ πόπολο, αν δεν είχες να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας ή δεν πέρασες ΚΤΕΟ ή δεν πρόλαβες να ανανεώσεις την ασφάλειά σου ή κάηκε το φωτάκι του… πορτμπακάζ, τρως μια «ροπαλιά» προστίμων, περισσότερων από την αξία του αυτοκινήτου σου!

Του οποίου η αξία δεν φτάνει ούτε για την αγορά ενός… κοτετσιού, μιας κότας και ενός κόκορα!

Με συναντά εντός της Εθνικής Τράπεζας, ένας φίλος, με αξιοζήλευτο επάγγελμα και μου είπε! «Σε παρακαλώ μου δανείζεις 20 ευρώ και θα στα δώσω σε 4 – 5 μέρες;». Τά ΄χασα! Δεν είχα και του το είπα! Δεν με πίστεψε, ούτε κι εγώ πίστεψα ότι είχε αυτή την ανάγκη!

Λίγο αργότερα τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα: «Αλήθεια  είχες ανάγκη από 20 ευρώ;». Και η απάντησή του: «Εσύ τι λες, το έκανα από χόμπυ;»!

Κι ενώ σκεπτόμουν και «μελετούσα» αυτή την περίπτωση, ακούω τη συμβία μου, επιτακτικά να μου ζητάει 20 ευρώ, για να πάει για ψώνια στον μανάβη. «Δεν έχω», της λέω! «Τι θα πει δεν έχεις» μου λέει! Έλα ντε, τι θα πει; Να μην σε εμπιστεύεται η συμβία σου και να θέλεις να σε εμπιστεύεται ο… παραπέρα;

Που και πως καταντήσαμε; Να έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ μας, ακόμη και για ένα… εικοσάευρω!

Σήμερα θα θίξουμε κι ένα θέμα άκρως κοινωνικό και ανθρώπινο. Αναφερόμαστε στις συλλήψεις συνανθρώπων μας, για οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και για διάφορες δικαστικές ποινές, που τους επιβλήθηκαν ερήμην.

Η Αστυνομία έχει τον άχαρο ρόλο, να προβαίνει σε αυτές τις συλλήψεις, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, των γειτόνων, των φίλων και γνωστών, σαν να είναι κοινοί εγκληματίες.

Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, δημοσιοποιεί τις δράσεις της και τις καταγράφει το ενεργητικό της.

Όμως τα θύματα αυτής της τακτικής, στις μικρές κοινωνίες, όπως είναι της Άρτας, της Πρέβεζας, της Φιλιππιάδας, της Ηγουμενίτσας και άλλων μικρών πόλεων, «σημαδεύονται» για όλη τους τη ζωή.

Διότι δεν προηγείται ενημέρωσή τους, πριν τη σύλληψή τους. Έλα εδώ αγαπητέ μου κύριε, έχεις μια δικαστική ποινή που πρέπει να εκτίσεις ή να πληρώσεις. Κάνε το κουμάντο σου, γιατί, ας πούμε, σε 30 μέρες θα έρθω να σε συλλάβω!

Αυτό γινότανε παλιά και μάλιστα ήταν και κανόνας συμπεριφοράς των Αστυνομικών Αρχών! Τα τελευταία χρόνια έπαψε να ισχύει.

Και να δεχτούμε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα, αυτός ο κανόνας δεν μπορεί να ισχύσει, γιατί εύκολα… «εξαφανίζονται» οι έχοντες τέτοιες «φουρτούνες!

Όμως στις δικές μας περιοχές, που όλοι γνωριζόμαστε και όλοι πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλον, σχεδόν καθημερινά, δεν χρειάζονται «αστυνομικές επιχειρήσεις» για να εντοπισθούν αυτοί οι συνάνθρωποί μας, επιχειρήσεις που προσβάλουν ανούσια και την προσωπικότητά τους.

Μήπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας πρέπει να κάνει τη δική του παρέμβαση σε αυτόν τον τομέα; Τι λέτε πρόεδρε γι’ αυτό;

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top