Παρατηρώντας (16-9-2014)

 

Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας να κρυφτεί, αλλά ο Μαυρογιαλουρισμός δεν τον αφήνει!

Θέλει ο πανελλαδικός ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί, αλλά η εξουσία δεν τον αφήνει!

Θέλει ο Γρηγόρης (Τατσιόπουλος) να κρυφτεί, αλλά η χαρά (του πολιτικού παράγοντα) δεν τον αφήνει!

Και ας αρχίσουμε από τον τελευταίο, τον Γρηγόρη, ο οποίος Γρηγόρης απάντησε (;) στον «παλαιολιθικό» συντάκτη αυτής της στήλης, λέγοντας, μεταξύ άλλων… «μπερδεμένων»: «Δεν είχα και δεν έχω, κανενός είδους υπαλληλική ή επαγγελματική σχέση με την Όλγα Γεροβασίλη. Αυτά που με συνδέουν με την ίδια και την οικογένειά της, είναι πολύχρονη φιλία, εκτίμηση, εμπιστοσύνη και συντροφικότητα. Είναι σχέσεις ζωής και ανιδιοτελούς εκατέρωθεν προσφοράς»!!!

Εσείς τώρα αδέρφια, διαβάζοντας την προαναφερόμενη «εξομολόγηση» του Γρηγόρη Τατσιόπουλου, σε τι συμπεράσματα καταλήγετε;

Έχουν, μας λέει «σχέσεις ζωής»! Βρεθήκανε οι δυο τους σε κανένα… ναυάγιο και έσωσε ο ένας τον άλλον;

Και αυτό, τα περί «ανιδιοτελούς εκατέρωθεν προσφοράς», πως το ερμηνεύετε; Προσφέρουν υπηρεσίες ο ένας στον άλλον… αδαπάνως;

Και τι υπηρεσίες και γιατί αδαπάνως; Μανωλάδες γίνανε το πολιτικά γραφεία;

Το ότι ο Γρηγόρης είναι η «ντουντούκα» της Όλγας και ο υπεύθυνος του πολιτικού της γραφείου, το γνωρίζουν και οι… «μουστακάδες» του Άραχθου!

Ανιδιοτελής αυτή η προσφορά του; Αν ναι, ας έρχεται ανιδιοτελώς να βοηθάει κι εμάς λίγες ώρες και ιδιαιτέρως θα το εκτιμήσουμε.

Μήπως η κ. βουλευτής αδυνατεί οικονομικά να πληρώσει τις υπηρεσίες του και ο Γρηγόρης τις παρέχει δωρεάν, λόγω φιλίας, εκτίμησης, συντροφικότητας και σχέσεων ζωής;

Από ότι όμως γνωρίζουμε, η κ. Γεροβασίλη, είναι η βουλευτής με τα πιο πολλά ετήσια εισοδήματα, ίσως και όλων των βουλευτών της Ηπείρου, δεξιών, κεντρώων, σοσιαλιστών και αριστερών.

Και από ότι ξέρουμε και ξέρουμε, η κ. Όλγα, δεν είναι… αμακαδόρα!

Εμάς βέβαια δεν μας πέφτει λόγος και δεν μας αφορούν οι σχέσεις τους, αλλά η ουσία της σύγκρουσης μεταξύ μας!

Εμείς υποστηρίξαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, είναι «υποκατάστημα» της Όλγας Γεροβασίλη, είναι «καπελωμένος» από τους ανθρώπους του πολιτικού της γραφείου.

Ακόμα είπαμε ότι επιεικώς είναι πολιτικά απαράδεκτο (σχετικά θα διαβάσετε σε άλλη σελίδα) το γεγονός, να καταγγέλονται οι απόψεις μιας εφημερίδας και μάλιστα με αοριστολογίες.

Εμείς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» και με πολιτικά επιχειρήματα, αναφερθήκαμε στο όνομα ενός συμπολίτη μας, του οποίου η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνει την εκλογική του βάση, αναγκαία προϋπόθεση για «απογείωση» αυτού του κόμματος προς την εξουσία.

Η «ΗΧΩ της ΑΡΤΑΣ», αναφέρθηκε σε τρία άλλα ονόματα, με το ίδιο βέβαια σκεπτικό!

Κι ενώ η «ΗΧΩ»… δικαιούνταν την καταγγελία εις τριπλούν, την φάγαμε μόνο εμείς και εις… απλούν!

Μήπως αυτό κάτι παραπάνω λέει;

Λέει και παραλέει! Αλλά ας το αφήσουμε για αργότερα!

Οι Μαυρογιαλούροι εμφανίστηκαν επί Δεξιάς, αργότερα επί Ενώσεως Κέντρου, πιο αργότερα επί ΠΑΣΟΚ και τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ;

Επί ΣΥΡΙΖΑ και πολύ πρόωρα, πριν καν βρεθεί στην εξουσία; Σκεφτείτε μετά τι θα γίνετε, μεταξύ των πολιτικών γραφείων αυτού του κόμματος!

Όμως δικαιολογείται τέτοιος πανικός από το περιβάλλον της κ. Γεροβασίλη; Και γιατί αυτός ο πανικός;

Σίγουρα η κ. Γεροβασίλη, ως βουλευτής Άρτας, δεν λειτούργησε με γνώμονα τα συμφέροντα της περιοχής μας, αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα του κόμματός της! Και γιαυτό δεχόμαστε οποιονδήποτε αντίλογο!

Ακόμη η κ. Γεροβασίλη δέχτηκε και χτυπήματα «κάτω από τη μέση», όπως η ίδια λέει, με αφορμή κάποιες ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της και το σχετικό πόρισμα του Ελεγκτή της Δημόσιας Διοίκησης, χτυπήματα που έχουν πολιτικό κόστος για την ίδια, ακόμη κι αν το περιεχόμενο του πορίσματος τελικά αποδειχθεί ψεύτικο.

Όμως ο πανικός σε τι θα την προστατεύσει;

Λέμε λοιπόν στους εμπνευστές αυτής της παλαιοκομματικής αντίδρασης, ότι τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, είναι… αρνητικά!

Οι καταγγελίες του υποτιθέμενου ΣΥΡΙΖΑ Άρτας,  «υποκαταστήματος» της κ. Γεροβασίλη, έφεραν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Δεκάδες αρτινοί ΣΥΡΙΖΑίοι, επικρότησαν τις απαντήσεις μας, στις καταγγελίες, επαναλαμβάνουμε, του υποτιθέμενου ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.

Πάμε τώρα και στον… πανελλαδικό ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να κρυφτεί, αλλά η εξουσία δεν τον αφήνει!

Στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» και στην «ΗΧΩ της Άρτας», ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, απαγορεύει(!!!) την αναγραφή ονομάτων, πιθανών υποψηφίων βουλευτών της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πολύ πρόσφατα, έκανε ανοικτό προσκλητήριο προς τους «αδέσποτους» και τους «δεσπόζοντες» βουλευτές κι όχι μόνον, για συστράτευση στην κοινή πορεία, ώστε να φύγει η «μνημονιακή» δικομματική κυβέρνηση». Και μάλιστα χωρίς… προαπαιτούμενα!

Όλα τα «φρούτα» του «αμαρτωλού» και βαθέως ΠΑΣΟΚ, κατασκήνωσαν ήδη στην Κουμουνδούρου!

Από… Τζάκρη και Ξενογιαννακοπούλου, από Μητροπουλαίους, Φωτοπουλαίους, Ραυτοπουλαίους και βάλε και η ουρά φτάνει μέχρι την Ομόνοια.

Και κρατήθηκε «θέση» ακόμη και για την Ραχήλ Μακρή, των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Καμμένων)!

Και ο αρτινός ΣΥΡΙΖΑ… «κρατάει Θερμοπύλες». Ταμπουρώνεται ακόμη και για τους δικούς του;

Και από τα πολιτικά, στα αθλητικά της περιοχής μας. Κυκλοφόρησε στην πόλη μας ένα φέιγ-βολάν, το οποίο έγραφε: «ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ. ΕΙΣΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»!

Και υπογραφή «ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»!!!

Πρώτη φορά ακούμε ότι υπάρχει και «ΟΜΙΛΟΣ»… φιλάθλων! Προφανώς υπάρχουν πολλές οργανώσεις φιλάθλων της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, που γίνανε και… όμιλος!

Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό! Το «ανώνυμο»… εξοργίζει! Έχεις άποψη, έχει κότσια; Πες αυτά που θες να πεις, με το όνομά σου!

Πρόεδρος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ είναι ο κ. Καρίνος, μου διαφεύγει το μικρό του όνομα, τον οποίο δεν γνωρίζω, αν και πριν δεκαετίες, ήμουνα σταθερός πελάτης του μαγαζιού του, αν γιαυτόν φυσικά μιλάμε!

Μπορεί λοιπόν αυτός ο άνθρωπος, να είναι ο πρόεδρος «της ντροπής», να είναι «ανεπιθύμητος», να είναι η «καταστροφή της Αναγέννησης». Ποιος ή ποιοι τα λένε όλα αυτά;

Ο γράφων συμμετείχε σε πολλά Διοικητικά Συμβούλια της Αναγέννησης και πολλών προέδρων. Και τότε τα ίδια ακριβώς ακούγαμε. Και πάντα… ανώνυμα!

Μέχρι σημείου που κανένας σοβαρός τοπικός οικονομικός παράγοντας δεν αναλάμβανε την Αναγέννηση, με τελευταίο τον αυτόχειρα Μπάμπη Μανιώτη.

Πρόεδρος και σύμβουλοι, πλήρωναν τα μαλλιά της κεφαλής τους, για την ομάδα και σε βάρος των οικογενειών τους και τα ακούγανε και από πάνω. Ποιος φίλαθλος και οπαδός της Αναγέννησης δεν θυμάται τι άκουγε ο πρώην πρόεδρός της Γιώργος Φίλος, όταν κυκλοφορούσε στην πόλη; Γουρνιάρη τον ανέβαζαν και γουρνιάρη τον κατέβαζαν!

Και γιαυτή την «αναγνώριση», πλήρωσε πολλά εκατομμύρια δραχμές ο… «γουρνιάρης»!

Τα θυμίζω αυτά στους τωρινούς «αγανακτισμένους φιλάθλους» της ομάδας. Αν ο κ. Καρίνος δεν αξίζει να είναι πρόεδρος, οι εν λόγω φίλαθλοι ας βρούνε άλλον!

Αλλά δεν υπάρχουν άλλοι και λογικά ο κ. Καρίνος δεν πρέπει να τους κάνει το… χατίρι! Δεν έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί! Δεν μπορεί η ομάδα να μείνει ακέφαλη κι όποιοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, δηλαδή να φύγει ο πρόεδρος και μετά θα βρούνε τον αντικαταστάτη του, δεν είναι απλά ανεύθυνοι, αλλά και… ύποπτοι!

Λόγω εμπειρίας μας, στα της Αναγέννησης και μάλιστα για πολλά χρόνια, λέμε στον κ. Καρίνο, τους «ανώνυμους» που τον καταγγέλουν, να τους γράψει εκεί που ξέρει. Αν όμως προκύψει κάποιο άλλη επώνυμη πρόταση, ωφέλιμη για την ομάδα, οφείλει να τη συζητήσει, σε επίπεδο συλλόγου, αλλά και δημόσια. Η Αναγέννηση ανήκει σε όλους και σε καμιά περίπτωση, σε… ανώνυμους!

Κάποιοι επώνυμοι φίλοι, από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., μου είπαν, γιατί δεν σχολίασα την υπουργοποίηση του βουλευτή Άρτας ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ και τον διορισμό του πρώην βουλευτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ, στη θέση του Γραμματέα… «Διά βίου μάθηση…»!

Και τι να έγραφα; Ότι δικαιώθηκαν από τα κόμματά τους, για τους αγώνες και τη συμβολή τους στα κοινά; Θα με πιστεύατε;

Όχι μόνο δεν θα με πιστεύατε, αλλά θα με αποκαλούσατε και… μακάκα!

Πάμε στα «Αμβρακιώτικα» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, που λέει περίπου ότι «συνελήφθησαν» οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (συμπληρώνουμε εμείς, θύμα και θύτης), να τα λένε του… καλού καιρού!

Πού βρίσκεται το περίεργο Δημήτρη; Δύο Γιάννηδες συναντήθηκαν!

Από τους… 45!

Η είδηση θα είναι, να βρεθούν πλάι – πλάι και οι υπόλοιποι «πριονιστές» της καρέκλας του Παπαλέξη και ο Παύλος Στασινός και να τραγουδάνε: «Μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός….»!

Τώρα αν υπάρχουν και κάποιοι, να ασκούν στους καφενέδες κριτική, για τη νέα Δημοτική Αρχή, δεν είναι απλά υπερβολή ή σκοπιμότητα, αλλά… χαζομάρα!

Η κριτική για τον νέο δήμαρχο Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, θα πρέπει να ξεκινήσει μετά από ένα χρόνο!

Εκτός κι αν κάποιες πράξεις και ενέργειές του, βγάζουν μάτι.

Όπως π.χ., ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ, είναι και υπεύθυνος της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Δυο αντικείμενα εντελώς διαφορετικά, αλλά εξίσου σημαντικά και πρώτης προτεραιότητας.

Είναι δυνατόν ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Οικονομικών, το πιο σοβαρό αντικείμενο ενός Δήμου, να ασχολείται συνάμα και με την Κοινωνική Πρόνοια, περισσότερο – θα λέγαμε – σε περίοδο οικονομικής κρίσης, σοβαρό αντικείμενο;

Ας ερωτηθεί η πρώην αρμόδια αντιδήμαρχος ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, τι τράβαγε, για να ανταποκριθεί στις ευθύνες της! Να δουλεύει 12ωρα και βάλε, καθημερινά, ακόμη και με προσωπικές οικονομικές θυσίες και σε βάρος της οικογένειάς της, ώστε να προσφέρει έργο!

Ας ερωτηθεί και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, τι γολγοθά ανέβηκε, για να νοικοκυρέψει το Δήμο μας, για να τον κάνει έναν από τους πιο υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας, να πληρώνονται όλοι οι προμηθευτές, σε χρόνους ρεκόρ και κάθε τέλος του χρόνου, να μην υπάρχουν αδικαιολόγητες εκπληρώσεις υποχρεώσεων.

Έχουμε και αρμόδιο αγροτικής ανάπτυξης!

Έχουμε και πολλές άλλες, εξίσου… ανούσιες αρμοδιότητες!

Δημοτική Αρχή είναι και όχι κυβέρνηση!

Μόλις αυτή τη στιγμή με πήρανε τηλέφωνο από το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και μου είπανε: «Καλά τα λες για την τύχη του υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε τέταρτος και καταϊδρωμένος, στον τόπο καταγωγής του Αλέξη Τσίπρα, αλλά γιατί δεν μας τα έλεγες πριν τις εκλογές; Σας τα έλεγα «συντρόφια», αλλά δεν τα πιστεύατε!

Όπως, δια της γραφίδας μας, τα λέγαμε και στην υποψήφια δήμαρχο Αρταίων, ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ!

Βέβαια μετά τη… «νεκροψία», όλοι μας δικαίωσαν!

Και μετά το «Βατερλώ» αυτών των εκλογών, ρώτησαν οι αρτινοί ΣΥΡΙΖαίοι, γιατί πήγε για υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου η βουλευτής Άρτας ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, των 80.000 κατοίκων κι όχι ο βουλευτής Ιωαννίνων ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ, όπως λέει η κοινή πολιτική λογική, ο οποίος θα απευθύνονταν στους μισούς ψηφοφόρους της Ηπείρου (τόσοι είναι των Ιωαννίνων) κι όχι στο ένα τέταρτο, των ψηφοφόρων της Άρτας;

Εμάς ρώτησαν, αλλά γιατί;

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν την επέλεξε; Τι θα έπρεπε να κάνει; Να αρνηθεί την κομματική αυτή… τιμή;

 

Όχι βέβαια! Θυσιάστηκε για τον πρόεδρο!

Η Άρτα όμως την πλήρωσε! Αλλά γιαυτό σε επόμενο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»!

ΛΕ-ΣΤΑΣ       

 

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top