«...Είμαστε μια μικρή κοινωνία και όλοι μας μάρτυρες της σκληρής καθημερινότητας για τους Αρτινούς πολίτες, αντίθετη με τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις, με αποτελέσματα πολύ πενιχρά και δυσανάλογα με την πολιτική εκπροσώπηση στην Κυβέρνηση, όπως με καταγωγή από το Νομό του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και άλλων πολλών κυβερνητικών στελεχών.

Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να καλυφθούν μέσα σε έργα που άλλοι είχαν δρομολογήσει και υλοποιήσει σε μεγάλο μέρος, ή είχαν εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις...»

Τα παραπάνω τόνισε σε ομιλία του, προς τους ετεροδημότες της Αθήνας, ο πρώην βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ, σε μια κατάμεστη αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα.

Παρούσα ήταν η ηγεσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματα να δίνει το παρόν αλλά και πλήθος στελεχών και μελών όπως ,ο Διευθυντής του Πολιτικού της Γραφείου και μέλος του Εκτελεστικόυ Πολιτικού Συμβουλίου Μανώλης Όθωνας, ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην Νομάρχης Άρτας Χρήστος Παπαγεωργίου, ο Καθηγητής Ιατρικής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Αλεξίου ,  ο Παιδίατρος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Κεντρικών Τζουμέρκων Αντώνης Κοντός , ο Λάμπρος Τζιανούμης αιματολόγος ιατρός και Επιστημονικός Διευθυντής ΤΥΠΕΤ, και πολλοί άλλοι.
Ο κύριος  Γκόκας  χαιρέτησε τους  συμπατριώτες μας  στην Αθήνα ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας την τελευταία τετραετία αλλά και στα προβλήματα του τόπου μας καθώς και σε τρόπους επίλυσης αυτών , στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου , των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και ελεύθερων επαγγελματιών.
Χαρακτηριστικά ο κ. Γκόκας στην ομιλία του ανέφερε «...Η τετραετία που πέρασε, μας πήγε δυστυχώς πολύ πίσω. Από την απερχόμενη κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο και στρατηγική για τη χώρα, δεν υπήρξε η πολιτική ικανότητα για την διαχείριση της εξουσίας που ο Λαός τους έδωσε. Ο λαός πλήρωσε βαριά το κόστος αυτής της ανικανότητας με το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την πολιτική απάτη εις βάρος των πολιτών, και τα τραγικά αποτελέσματα που δυστυχώς έχουμε.
Οδηγηθήκαμε στο τρίτο (αλλά και στο τέταρτο) αχρείαστο μνημόνιο, το πιο επώδυνο και πιο νεοφιλελεύθερο,με 15 δις νέα μέτρα, νέα δάνεια 86 δις, κλειστές τράπεζες και συνολική ζημιά περίπου 200 δις σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων Οικονομικών οργάνων.
Είχαμε νέες περικοπές στις συντάξεις, οι επικουρικές εξαφανίστηκαν και η «Αριστερή» Κυβέρνηση έκοψε το ΕΚΑΣ, μεγάλες φορολογικές και φοροασφαλιστικές επιβαρύνσεις.Η μικρομεσαία τάξη διαλύθηκε , η δημόσια περιουσία βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπερταμείου για 99 χρόνια, έχουμε τα υπερπλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 και τα υψηλά πλεονάσματα 2,2% ως το 2060 .
Γνωρίζουμε την κατάσταση και στα Νοσοκομεία, στη ΔΕΗ που οδηγείται στη χρεοκοπία, στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στην εκπαίδευση, παντού.
Βιώσαμε πρωτόγνωρες καθεστωτικές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές με οδηγό τον τυχοδιωκτισμό μέχρι την τελευταία στιγμή,  προσωπικά ρουσφέτια περασμένων ξεχασμένων εποχών. Μόλις πριν λίγες μέρες παρακολουθήσαμε   μια προσπάθεια εξαγοράς και εκβιασμού της ψήφου των πολιτών στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου, με παροχές ψίχουλα σε σχέση με τα δεκαπλάσια που επιβαρύνθηκαν οι συνταξιούχοι ...»
Ιδιαίτερα για την Άρτα, τον τόπο μας ανέφερε χαρακτηριστικά «...Είμαστε μια μικρή κοινωνία και όλοι μας μάρτυρες της σκληρής καθημερινότητας για τους Αρτινούς πολίτες, αντίθετη με τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις, με αποτελέσματα πολύ πενιχρά και δυσανάλογα με την πολιτική εκπροσώπηση στην Κυβέρνηση, όπως με καταγωγή από το Νομό του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και άλλων πολλών κυβερνητικών στελεχών.
Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να καλυφθούν μέσα σε έργα που άλλοι είχαν δρομολογήσει και υλοποιήσει σε μεγάλο μέρος, ή είχαν εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις...»
..Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σε σχέση με το προηγούμενο ερώτημα. Το έργο της Ιονίας Οδού, που αφού κατ' επανάληψη καταψήφισαν και κατήγγειλαν, όταν το 2013 δρομολογήθηκε η ολοκλήρωσή του με τις νέες συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους, όπου ήμουν και εισηγητής από την πλευρά του  ΠΑ.ΣΟ.Κ, το ολοκλήρωσαν με 2 χρόνια καθυστέρησης και επιπλέον κόστος 500 εκ. Ευρώ, για όλους τους αυτοκινητοδρόμους, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το εγκαινιάσουν με κατ' επανάληψη φιέστες...
Η περιφέρεια Άρτας έχει ανάγκη από μεγάλα αλλά και μικρά αναπτυξιακά έργα και υποδομές. Ο τεχνικός κόσμος γνωρίζει ότι νέα έργα στο Νομό δεν ξεκίνησαν. Κανένα  νέο μεγάλο έργο και καμιά νέα χρηματοδότηση, δεν είχαμε. Επαναλαμβάνονται κάποιες εξαγγελίες για χρηματοδοτήσεις με μια δημοπράτηση οδοποιίας στον ορεινό όγκο. Ελάχιστα σε σχέση με αυτά που χρειάζονται.
...Πέρασαν τέσσερα χρόνια και το Έργο της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της Κοίτης του Αράχθου με προ εκτιμώμενο κόστος 80 εκ ευρώ, που εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 τον Δεκέμβριο του 2014 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μόλις τώρα αποκτά ανάδοχο για μελέτη και ενώ το πρόγραμμα σε δύο χρόνια λήγει, με υπαρκτό τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου. Ένα έργο που δεκαετίες διεκδικούσε ο Δήμος Αρταίων, με το οποίο ασχολήθηκα ιδιαίτερα για να μπορέσει να υπάρξει η τελική απόφαση με τρία συναρμόδια Υπουργεία.
Είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για ένα έργο κορυφαίας σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας, για το περιβάλλον, την οικιστική και γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής....
...Τα εγγειοβελτιωτικά έργα Πεδιάδας Άρτας έχουν μείνει στην τελευταία χρηματοδότηση του 2014, με 8 περίπου εκ. Ευρώ σύμβαση έργου. Καμιά εξέλιξη δεν έχουμε στην επικαιροποίηση των μελετών και υπάρχει αδυναμία να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης και από κοινοτικούς πόρους πλέον. Τίποτα επίσης δεν προχωρά για έργα αξιοποίησης του Αμβρακικού Κόλπου...
«...Δεν υπάρχει υποστήριξη στον πρωτογενή τομέα, υπάρχει αδιαφορία,και καμιά μέριμνα για την ακαρπία και τις ζημιές στην τοπική παραγωγή. Όπως και τα προβλήματα στα Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας που στερούν τη δυνατότητα τοπικά αξιοποίησης των ΑΠΕ...».
Στη συνέχεια, ο κ. Γκόκας  παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα του  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με το σχέδιο  ΕΛΛΑΔΑ  για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της  χώρας,  για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. «...Για ένα σύγχρονο Κράτος με θωρακισμένες θεσμικές λειτουργίες, με κανονικότητα στη λειτουργία της Δημοκρατίας, του Κράτους, της Δικαιοσύνης και των Θεσμών.Για κάθε τομέα πολιτικής, που πρέπει να καλύπτει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα...»
Τονίζοντας παράλληλα ότι «...ασφαλώς πολιτική προϋπόθεση για να υπηρετηθεί αυτό το σχέδιο είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και η όσο μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στις εκλογές.Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ οφείλει να  συναντηθεί με όσους απογοητεύτηκαν και εξαπατήθηκαν από το  ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν θεωρούν ως λύση τη ΝΔ για να δημιουργήσει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης μαζί τους...».
Επίσης τόνισε, ιδιαίτερα το νόημα της ψήφου και το περιεχόμενο του διλήμματος σ’ αυτές τις εκλογές αναφέροντας ότι «... η λογική επιστρέφει στη χώρα, στις 7 Ιουλίου με την ψήφο των πολιτών, η ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η χρήσιμη και  κρίσιμη ψήφος .Το  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι εγγύηση σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε έναν ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνει  ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Το δίλημμα των εκλογών  δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες
Σε ποια πολιτική της Δεξιάς μπορεί να είναι ανάχωμα ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Μητσοτάκης είναι η παλιά αυθεντική δεξιά. Και ο κ. Τσίπρας δημιούργησε τη νέα Δεξιά. Είναι οι δυο όψεις της συντήρησης.Ας τους αγνοήσουμε...».
Ζήτησε ισχυρή στήριξη στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ «...για να αποτραπεί η «οπισθοδρόμηση» και ο «ρεβανσισμός» και για να πάμε μπροστά. Για μας το μπροστά σημαίνει αυτόνομη πορεία, ανεξάρτητη γραμμή, κανένας συμβιβασμός...».
Τέλος, απηύθηνε μήνυμα νίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου , λέγοντας «...Επιδιώκουμε και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει στο  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  ισχυρό ποσοστό, και ευθύνη με ισχυρή εντολή για καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτή τη φορά θα δώσει στην Άρτα μια έδρα στο  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.Κι αυτό θα είναι προς όφελος της Άρτας...».
Ενώ μιλώντας για τη συμμετοχή του σ’ αυτό τον αγώνα ως υποψήφιος βουλευτής, ανέφερε ότι αυτή «... αποτελεί μια ανιδιοτελή επιλογή συνέπειας και συνέχειας του αγώνα για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου μας, της Άρτας, του τόπου που ζω καθημερινά και εργάζομαι, δίπλα στους συμπολίτες μου και στα δύσκολα  και στα εύκολα..» ζητώντας την επιλογή τους να εκπροσωπήσει ξανά τον τόπο και τους ανθρώπους που γνωρίζει και τον γνωρίζουν πολύ καλα.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top