Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τ.Ε. Άρτας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

«Αμέσως μετά την κινητοποίηση των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της Ολ. Γεροβασίλη στοχεύοντας να ενσωματώσει τους αγώνες που κάνουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι και του Νομού μας, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στην δική του εκλογική ταχτική της «προοδευτικής κυβέρνησης» τους «θυμήθηκε» και έβγαλε δελτίου τύπου. Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι όμως δεν ξεχνούν και ας έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2013 όταν ο Αλ. Τσίπρας, ανεβασμένος σε τρακτέρ, τους πουλούσε ''φύκια για μεταξωτές κορδέλες''.

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μεσολαβήσει, κατά την οποία γνώρισαν από πρώτο χέρι την πολιτική του, υλοποιώντας όπως και οι άλλες κυβερνήσεις τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, ψηφίζοντας μια σειρά από μέτρα που τις συνέπειές τους ζουν στο πετσί τους οι σημερινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Αλήθεια ποιος δεν θυμάται την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, που ανέβασε στα ύψη το κόστος παραγωγής, την ώρα που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μπουκώνει το κεφάλαιο με απαλλαγές δισεκατομμυρίων; 

Ποιος δεν γνωρίζει ότι η πλειοψηφία των αγροτών με τις συντάξεις-πείνας των 94 ευρώ, συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων, έχει καταδικαστεί να τα βγάλει πέρα με το ποσό των 340 ευρώ το μήνα.

Ποιος ξεχνάει τα μέτρα που επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Φορολογικό το 2016, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις;

Αλλά και τώρα ως αντιπολίτευση έμεινε άφωνος και δεν στήριξε τις τροπολογίες του ΚΚΕ που αφορούσαν την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα! Γιατί αυτά τα μέτρα δεν "χωράνε" στη πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αυτές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και την ΚΑΠ δουλεύουν ψιλό γαζί τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, ότι υπάρχει διέξοδος και σωτηρία στο πλαίσιο της σημερινής αδιέξοδης πολιτικής, που δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε καταστροφική για τους αυτοαπασχολούμενους αγροτοκτηνοτρόφους. Είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία δεκαετία έχουν ξεκληριστεί και εγκαταλείψει πάνω από 100 χιλιάδες βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι. 

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες να μην περιμένουν λύσεις από τα πάνω και από «σωτήρες» έξω από τους αγώνες γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, τους υπάρχοντες Αγροτικούς Συλλόγους και να συγκροτήσουν καινούργιους δυναμώνοντας την Ομοσπονδία και το αγωνιστικό αγροτοκτηνοτροφικό κίνημα. Σε πανελλαδικό συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να δώσουν τη μάχη για την επιβίωσή τους ενάντια στο αστικό κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις που στηρίζουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών κερδίζοντας νέες κατακτήσεις, ουσιαστικές ανάσες όπως έγινε και με το αφορολόγητο. Να συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα που ξεκίνησαν δημιουργώντας όρους και προϋποθέσεις για την μαζική προσέλευση με τα τρακτέρ τους στην Γέφυρα της Άρτας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/2 στις 11 π.μ.». 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top