Με συνολικό ποσό 441.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι της Άρτας για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Η κατανομή ανά Δήμο έχει ως εξής:

• Αρταίων: 277.000 ευρώ

• Νικολάου Σκουφά: 87.000 ευρώ

• Γεωργίου Καραϊσκάκη: 44.000 ευρώ

•Κεντρικών Τζουμέρκων: 33.000 ευρώ

 

Αυτό προβλέπεται σε σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, θα επιχορηγηθούν οι Δήμοι όλης της χώρας με συνολικό ποσό ύψους 90.000.000 ευρώ.

Η απόδοση των ανωτέρω ποσών στους δικαιούχους δήμους θα γίνει με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών, προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη προηγηθεί, φέτος, η ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με συνολικά 136 εκατ.ευρώ στους δήμους και τις περιφέρειες, για την αντιμετώπιση και του ενεργειακού κόστους, καθώς και στις σχολικές επιτροπές για τη θέρμανση των μαθητών την περίοδο μέχρι τον Μάιο.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, δήλωσε: «Καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας της, η οποία έχει σημαδευθεί από μεγάλες διεθνείς κρίσεις, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι βρίσκεται συνεχώς δίπλα σε όλους τους πολίτες, με γενναίες παρεμβάσεις. Στηρίζοντάς τους με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις των κρίσεων αυτών. Ειδικότερα, σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, η νέαέκτακτη χρηματοδότηση 441.000 ευρώ στους Δήμους της Άρτας θα τους βοηθήσει να καλύψουν μέρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους που προκαλεί η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση. Μένουμε πιστοί σε ό,τι έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες της χώρας μας. Το είπαμε. Το κάναμε». 

 

 

 

 

 

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

Login

Go to top