Σε πρόσφατη επίσκεψή μου σε επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας, ανακαλύπτοντας τον καινοτόμο και πρωτοπόρο χαρακτήρα των επενδύσεων αυτών, θα έλεγα σε διεθνές επίπεδο, συζήτησα με τους επιχειρηματίες ένα από τα πλεονεκτήματα της περιοχής που αφορά το γεωθερμικό πεδίο Συκεών.

Τομέας παρθένος για αξιοποίηση ερευνητικά, ενεργειακά και επενδυτικά, με ήπιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το σημαντικότερο τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Οι χρήσεις που ενδείκνυνται αφορούν στη θέρμανση θερμοκηπίων, την ιχθυοκαλλιέργεια, την αντιπαγετική προστασία, την κάλυψη θερμικών αναγκών πτηνοτροφικών μονάδων, τη θέρμανση οικισμών καθώς και τον ιαματικό τουρισμό.
Η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Συκεών, δέκα χρόνια μετά από δυο διαγωνισμούς χωρίς ανάδειξη αναδόχου, είναι στο μηδέν.

Σ΄ ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον λόγω της πολεμικής σύρραξηςΟυκρανίας Ρωσίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής που επιδεινώνεται διαρκώς, η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελεί σημαντική λύση στη διαχείριση του ενεργειακού κόστους.

Η Άρτα είναι ευλογημένος τόπος με πλούσια πλουτοπαραγωγικά οφέλη, λόγω της  γεωγραφικής της θέσης. Είναι σαφές ότι η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Συκεών κρίνεται επιτακτική. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από το καινοτόμο εγχείρημα των επιχειρήσεων που μας αντιπροσωπεύουν διεθνώς με όραμα ένα καλύτερο μέλλον της Άρτας μας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας.
 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top