«Προτεραιότητά μας, η ιεράρχηση των προβλημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ποιότητα της ζωής των πολιτών…»!

Τα παραπάνω τόνισε ο αντιδήμαρχος Αρταίων ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ».

Ακόμη:

- ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ τους άξονες των δράσεων της Δημοτικής Αρχής

- ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στις δραστηριότητές του, στους τομείς που έχει την ευθύνη

- ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ τις δυσκολίες που τροχοπεδούν τις προσπάθειες για υλοποίηση στόχων που έχουν σχεδιαστεί, και

- ΑΠΑΝΤΗΣΕ για τις επικείμενες αλλαγές προσώπων, για τις θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων.

 

Ειδικότερα μας είπε:

«Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση  που οι συνέπειές της επηρέασαν και επηρεάζουν όλους τους τομείς της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον η δημοτική παράταξη της  οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος και εγώ εκλέχτηκε στον Δήμο της Άρτας. 

Κληθήκαμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που προέρχονται από το παρελθόν  ή προκύπτουν καθημερινά μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά  συγκυρία.

Προτεραιότητά μας λοιπόν η ιεράρχηση των προβλημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην  επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας με  δράσεις όπως η οριοθέτηση των καταστημάτων στις πλατείες, ο έλεγχος αυτοκινήτων που εισέρχονται στους  πεζοδρόμους, η απόδοση του κάστρου της Άρτας στους δημότες για εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού κ.λ.π.

Παράλληλα επιδιώκουμε την προώθηση μελετών για έργα υποδομής όπως βιομηχανικό πάρκο,  διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου και ανάπλαση παραποτάμιων περιοχών,  διαχείριση στερεών αποβλήτων κ.α. Με τον σωστό προγραμματισμό, την ιεράρχηση στόχων είναι δυνατόν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον τόσο μέσα από τη σωστή διαχείριση κονδυλίων της ΣΑΤΑ όσο και μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου το οποίο περιλαμβάνει ως άξονες προτεραιότητας τους εξής 

1. Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής,

2. Κοινωνική Πολιτική, Υγεία, Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Πολιτισμός και Αθλητισμός 

3. Τοπική Οικονομία  - Απασχόληση 

4. Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας του Δήμου

Στον τομέα της εκπαίδευσης του αθλητισμού και της δια βίου εκπαίδευσης που μου ανατέθηκε προσπαθήσαμε και σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό πετύχαμε να βελτιώσουμε τις υποδομές στο χώρο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας μετεγκαταστήσαμε το μουσικό σχολείο σε κτίρια  που έμεναν ανεκμετάλλευτα και που ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις λειτουργικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το ίδιο συνέβη και με το 1ο ειδικό σχολείο καθώς και με το 2ο ΕΠΑΣ και το 2ο νηπιαγωγείο Άρτας. Επιπλέον επισκευάστηκαν οι χώροι υγιεινής καθώς και οι στέγες σε πολλά σχολικά κτίρια, έγιναν επίσης οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις όπως για παράδειγμα στο γυμναστήριο Ανέζας.

Σε επίπεδο λειτουργικών αναγκών η δημοτική αρχή κατένειμε αγοραστικά ισοδύναμα  τα σχολεία σε όλα τα βιβλιοπωλεία του δήμου εξασφαλίζοντας τις ίδιες τιμές από όλους τους επαγγελματίες.

Προσπαθήσαμε ακόμα να παρέχουμε διακριτικά σε μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, δεκατιανό σε όλα τα σχολεία του δήμου μας και μέσα από τη δράση «Ζω στην Άρτα και προσφέρω» και με την αμέριστη συμπαράσταση εκπαιδευτικών και μαθητών καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και παιχνίδια προκειμένου να τα προσφέρουμε σε μαθητές που τα είχαν ανάγκη.

Με την συνεργασία με ομάδα παραγωγών του δήμου μας εδώ και αρκετές εβδομάδες διανέμονται δωρεάν φρούτα της περιοχής μας στους μαθητές των σχολείων μας.

Πετύχαμε επίσης να διοργανώσουμε για δύο συνεχείς χρονιές «το δρόμου του γιοφυριού» ξεπερνώντας ελλείψεις,  αδυναμίες και εμπόδια. Πρόκειται για μια διοργάνωση που φιλοδοξούμε να καθιερωθεί ως θεσμός ώστε να προάγει το αθλητικό ιδεώδες αλλά και να αποτελέσει ένα ακόμη μέσο προβολής του τόπου μας. 

Όσον αφορά τις επιλογές προσώπων για τις θέσεις των αντιδημάρχων και των προέδρων των νομικών προσώπων ο Δήμαρχος θα πρέπει να αποφασίζει κατά κύριο λόγο αφού εκείνος συνεργάζεται μαζί τους, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το μέγιστο  δυνατό θετικό αποτέλεσμα για τον τόπο. Βέβαια η συνεχής αλλαγή προσώπων κατά την άποψή μου δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει τροχοπέδη στην ολοκλήρωση σχεδιασμών και δράσεων λόγω έλλειψης συνέχειας και εμπειρίας.

 Ωστόσο ανεξάρτητα από τις επιλογές αυτές απαραίτητα στοιχεία για να πετύχουμε στο έργο μας  και  στους  στόχους  μας  είναι η συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα όλων των μελών όχι μόνο της παράταξης μου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που εμείς επιδιώκουμε ως δημοτική αρχή.

Προσωπικά ο κ. Τσιρογιάννης με τίμησε ορίζοντάς με αντιδήμαρχο Παιδείας Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης, τομέα για τον οποίο καθημερινά προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου δημοτικούς υπαλλήλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όπως θα έκανα άλλωστε και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα μου είχε ανατεθεί. Για εμένα ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί το μέσο που μου δίνει την δυνατότητα να προσφέρω ότι είναι δυνατόν ώστε η πόλη που γεννήθηκα μεγάλωσα και ζω να γίνει η Άρτα που οραματίστηκα.

Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό των όσων επιδιώξαμε και καταφέραμε σαν δημοτική αρχή το διάστημα των 18 μηνών θα ήθελα να επισημάνω ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν καταφέραμε στο βαθμό που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε όλα όσα θα θέλαμε και σχεδιάσαμε όχι επειδή δεν είχαμε την πρόθεση αλλά κυρίως επειδή απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις (για νέα κτίρια, μετεγκαταστάσεις κ.λ.π) τις οποίες όμως δεν έχουμε πάψει να διεκδικούμε. Συνεχίζουμε λοιπόν να διεκδικούμε  ότι είναι απαραίτητο για την παραπέρα βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και ιδιαίτερα της ζωής των νέων του δήμου μας.»               

     

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top