«Οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις μου, μέχρι σήμερα και ίσως για λίγο ακόμη, με κρατούν μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά όχι για πολύ ακόμη»!!!

Με αυτά τα λόγια, ο γνωστός δικηγόρος και μέλος της Ν.Δ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, σε συνέντευξή του στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», προανήγγειλε την απόφασή του, να ασχοληθεί πιο ενεργά με το τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι, διεκδικώντας θέση υποψηφίου βουλευτή, ίσως και στις επόμενες εκλογές, εκτός και γίνουν μέσα στο 2016.

Ακόμη:

- ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στο 10ο Συνέδριο της Ν.Δ., που έγινε το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο, λέγοντας ότι το κόμμα του «…άνοιξε την αγκαλιά του, περισσότερο από ποτέ, στους νέους επιστήμονες, στους ελεύθερους επαγγελματίες κάθε είδους, στους αγρότες, στις γυναίκες και όχι μόνο…»!

- ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ότι για την οικονομική κρίση, που ταλανίζει τη χώρα μας, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε ευθύνη…!

- ΕΚΤΙΜΗΣΕ ότι «…έρχεται μεγαλύτερη συμφορά και μόνο ενωμένοι θα σηκώσουμε την Ελλάδα…» και

- ΤΟΝΙΣΕ ότι αν «…τα αγροτικά μας προϊόντα, αναδειχθούν στη θέση που τους πρέπει, είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσουμε δομές αξιοποίησης…»!

 

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που σίγουρα θα απασχολήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία και ευρύτατα θα συζητηθεί, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:

 

Κύριε Λαμπράκη, πάνε 20 και πλέον χρόνια που έχετε αναπτύξει μια έντονη όσο και εντυπωσιακή επαγγελματική δραστηριότητα, στο χώρο της μαχόμενης δικηγορίας και της δικαστηριακής πρακτικής, καθιερώνοντας στην περιοχή μας και τον πρωτοποριακό θεσμό της δικηγορικής εξειδίκευσης και συνεργασίας με αρκετούς συναδέλφους σας. Το εγχείρημα αυτό σε τι βαθμό ικανοποίησε τις προσδοκίες σας;

 «Πιστεύω στην «ισχύ εν τη ενώσει». Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε ότι «περισσότεροι άνθρωποι κάμουν λιγότερα λάθη» και λαμβανομένου υπόψη ότι η σύγχρονη δικηγορία απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερη εξειδίκευση, όλοι στο γραφείο μας προσπαθούμε, στον τομέα του ο καθένας, να παρακολουθεί εξειδικευμένα συνέδρια, σεμινάρια, διαλέξεις, να διατηρεί δική του θεματική βιβλιοθήκη και να προσπαθεί για τα λιγότερα λάθη. Εξάλλου εάν δεν επιχειρούσαμε με αυτό τον τρόπο δεν νομίζω ότι θα είχαμε καμία τύχη ανταγωνιζόμενοι πολύ ικανούς συναδέλφους στην πόλη μας.»

 

Κατά καιρούς αρθρογραφείτε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση σε ζητήματα και θέματα της επικαιρότητας. Μάλιστα σε όσα κείμενά σας είδαν το φως της δημοσιότητας, διακρίνουμε έντονο ενδιαφέρον για το πολιτικό γίγνεσθαι, που σίγουρα θα υποκρύπτει και προσωπική πολιτική φιλοδοξία. Μάλιστα έχετε δώσει την εντύπωση ότι είστε ένας πολιτικοποιημένος κι όχι έντονα κομματικοποιημένος πολίτης. Θα διεκδικήσετε θέση υποψηφίου βουλευτή Άρτας στις επόμενες εκλογές;

 «Αγαπώ το έθνος μου και όσους αγαπούν την Ελλάδα μας. Η ενασχόληση με την πολιτική δεν με αφήνει αδιάφορο. Οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις μου με κρατούν μέχρι σήμερα και ίσως για λίγο ακόμη μακρυά από την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά όχι για πολύ ακόμη.»  

 

Βρεθήκατε ως παρατηρητής στο 10ο συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και μάλιστα μαζί με τον μεγαλύτερο γιό σας. Διαπιστώσατε ότι άλλαξε κάτι;

«Επειδή συμμετείχα και σε προηγούμενα συνέδρια της ΝΔ, κατά την γνώμη μου, το 10ο συνέδριο της ΝΔ αποτελεί μία διαφορετικότητα. Σε αυτό το συνέδριο η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ άνοιξε την αγκαλιά της, περισσότερο  από ποτέ,  στους νέους επιστήμονες, στους ελεύθερους επαγγελματίες κάθε είδους, στους αγρότες, στις γυναίκες και όχι μόνο.  Το νέο καταστατικό του κόμματος πιστεύω ότι είναι το πολύτιμο εργαλείο για μία Νέα Νέα Δημοκρατία την οποία, ως κόμμα εξουσίας, έχει ανάγκη ο τόπος μας, πολύ περισσότερο σήμερα.»

 

Την χώρα μας ταλανίζει οικονομική και κοινωνική κρίση και το μέλλον της είναι αβέβαιο. Κατά τη γνώμη σας ποιοί ευθύνονται για αυτή την κατάσταση και ποιοι όχι; Υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές για να αλλάξει το κλίμα;  

 «Ευθύνη έχουμε, εάν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Αλλοι έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη και άλλοι μικρότερη ευθύνη. Καταρχή έχουμε ευθύνη, όσοι στην ζωή μας εργασθήκαμε λιγότερο και πληρωθήκαμε περισσότερο από αυτό που δικαιούμασταν, όσοι δεν εργασθήκαμε καθόλου και δαπανήσαμε ξένα χρήματα, που δανεισθήκαμε. Δεν ευθύνονται όμως αυτοί που εργάσθηκαν και δεν έκλεψαν και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί και χωρίς να έχουν φταίξει πληρώνουν σήμερα. Οι κυβερνήσεις από το 1981 και μετά έμαθαν τον Ελληνα να τα βρίσκει έτοιμα. Εκτιμώ ότι έρχεται μεγαλύτερη συμφορά και η μόνη μας επιλογή είναι ενωμένοι να εργασθούμε για να σηκώσουμε την Ελλάδα. Στην μάχη αυτή κανείς δεν περισσεύει.»

 

Σε τοπικό επίπεδο, ποια είναι εκείνα τα ζητήματα και τα προβλήματα, για τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις δεδομένου ότι οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών, για την Άρτα, δεν ήταν και τόσο ωφέλιμες για την περιοχή μας. Ευθύνονται οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή, οι τοπικοί φορείς ή κι όλοι εμείς οι αρτινοί;

 «Ο τόπος μας πάντα διέθετε και εξακολουθεί να διαθέτει έξυπνους και καλούς ανθρώπους, πολλούς και ικανούς επιστήμονες. Συνάμα ο Θεός μας έδωσε όμορφα βουνά, εύφορη πεδιάδα και θάλασσα.  Καταρχή αυτά πρέπει να είναι σε πρώτη φάση τα εργαλεία ανάπτυξης. Τα αγροτικά μας προιόντα δεν υπολείπονται ποιότητας έναντι των λοιπών της Χώρας μας τουναντίον υπερτερούν και βεβαίως και διεθνώς και εφόσον τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, τα κηπευτικά, τα τυροκομικά, τα αλιεύματα κλπ αναδειχθούν στην θέση που τους πρέπει είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσουμε δομές αξιοποίησής των όπου θα εργασθούν πατριώτες μας. Ακολουθεί η τόνωση της τοπικής αγοράς με την λειτουργία ενός τουλάχιστο πανεπιστημίου. Τα ζητήματα αυτά δεν έχουν διαλάθει της προσοχής  των ικανών εκπροσώπων μας, το πρόβλημα το εστιάζω στο συντονισμό τους. Εάν αυτά διεκδικούταν από όλους μαζί και σε όλα τα επίπεδα τότε η πορεία του νομού μας θα ήταν διαφορετική.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση. Ο Θεός μαζί μας.»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top