«Οι εκλογές όποτε κι αν διεξαχθούν η Ν.Δ. θα τις κερδίσει σχεδόν εύκολα, γιατί κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και τους θεσμούς και εκδίωξε το φάντασμα του λαϊκισμού, που τόσα δεινά έφερε στη χώρα…».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρώην δήμαρχο και πολιτευτή Άρτας της Ν.Δ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ο οποίος παραχώρησε στην εφημερίδα μας μια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συνέντευξη.

Ακόμη:

- ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ότι «με καλή διαχείριση, οι επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση στην τοπική μας κοινωνία, θα είναι ελάχιστες…»
- ΤΟΝΙΣΕ ότι όλοι οι τοπικοί φορείς, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να προσαρμοστούν εγκαίρως στις νέες συνθήκες, με στόχο να μη χαθούν ευκαιρίες, και
- ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ότι όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση της πανδημίας «θα βάλει πλάτη», για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Το κείμενο αυτής της συνέντευξης έχει ως ακολούθως:

Kύριε Γιαννούλη, διανύουμε μια περίοδο έντονης υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, με αρνητικά επακόλουθα στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Κατά την γνώμη σας, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην περιοχή μας, από αυτή την κατάσταση.
 
«Η χώρα μας εν μέσω της σοβαρότερης υγειονομικής κρίσης των τελευταίων 100 ετών και την ίδια ώρα που κράτη, κυβερνήσεις και κοινωνίες, σε όλον τον κόσμο, δοκιμάζονται από τους ισχυρούς κλυδωνισμούς και τη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση στην μεταπολεμική ιστορία, δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και το 2020 έκλεισε με βαθιά ύφεση.

Όχι όμως τη βαθύτερη στην Ευρώπη, όπως ισχυρίζεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση απομονώνοντας στοιχεία του τρίτου τριμήνου του έτους. Διότι στο 9μηνο του 2020 η ύφεση στη χώρα μας ήταν 8,5%, ενώ άλλες χώρες του Νότου όπως η Ιταλία και η Ισπανία κατέγραψαν ύφεση σημαντικά μεγαλύτερη, 9,4% και 11,5% αντίστοιχα.
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα κατάφερε καλύτερη επίδοση, γιατί αποκατέστησε την εμπιστοσύνη τόσο με την αποφασιστική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όσο και με τη συνετή διαχείριση των οικονομικών συνεπειών της.
Η εμπιστοσύνη αυτή επιβεβαιώνεται τόσο από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια σε ελληνικούς τίτλους κάθε διάρκειας, όσο και από την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων που θα δώσουν στη χώρα νέα δυναμική και νέες, καλύτερα αμειβόμενες, θέσεις εργασίας.
Η εμπιστοσύνη όμως δε χαρίζεται, αλλά κερδίζεται κάθε μέρα, καθώς η Κυβέρνηση αφενός αντιμετωπίζει τις κρίσεις και αφετέρου συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που στρώνουν το έδαφος για την επόμενη μέρα. Δεκάδες μεταρρυθμίσεις, που όλες έχουν έναν κύριο στόχο: Να κάνουν τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη.
Στο ίδιο πνεύμα συνεχίζουμε το 2021. Με συνετό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εμπεδώνει την εμπιστοσύνη, συνδυάζοντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης από την πανδημία, με μόνιμα μέτρα μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που αφήνουν μεγαλύτερο εισόδημα στην τσέπη των εργαζομένων και κάνουν πιο ελκυστική την ανάληψη επενδύσεων που φέρνουν δουλειές και ανάπτυξη στον τόπο.

Με την σύσταση ταμείου ανάκαμψης η ΕΕ και τα κράτη μέλη της έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην οικονομία με σκοπό να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  για τον λόγο αυτό αποφάσισε να παράσχει στα κράτη μέλη στήριξη ύψους 672,5 δισ. ευρώ για να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Παράλληλα με τη δέσμη ανάκαμψης, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν μακροπρόθεσμο  προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 1 074,3 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027. Μεταξύ άλλων, ο προϋπολογισμός θα στηρίξει τις επενδύσεις στην ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση και τις επενδύσεις στην ανθεκτικότητα.
Μαζί με τα ήδη υπάρχοντα κονδύλια ύψους 540 δισ. ευρώ η συνολική δέσμη μέτρων για την ανάκαμψη της ΕΕ ανέρχεται σε 2 364,3 δισ. ευρώ.
Ο φόβος για απώλεια εισοδήματος  είναι όμως ακόμη υπαρκτός και η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει εν μέσω πανδημίας δημιουργεί ανησυχίες.
Τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και Αγροτών και  όλα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία της κυβέρνησης είναι ικανοποιητικά. Με καλή διαχείριση απ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και ιδιώτες πιστεύω πως οι επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία θα είναι ελάχιστες».

Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες των φορέων του Νομού μας και ειδικότερα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακής Ενότητας και Δήμων , για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που διανύουμε;

«Η πανδημία αποτέλεσε μία ακόμα ευκαιρία ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιδείξει διεθνώς τα πλεονεκτήματα της.
Οι παρεμβάσεις της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και η προετοιμασία της για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα ήταν και είναι καθοριστικές και θα μετριάσουν τις επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση και την επερχόμενη ύφεση.
O σημαντικός ρόλος των Δήμων και Περιφερειών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και η προσπάθεια  που θα πρέπει να καταβληθεί, από όλους τους φορείς και κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να προσανατολίζονται και στην επόμενη μέρα.
Η Ευρώπη πέρυσι τον Ιούλιο, αυτό το οποίο πέτυχε, σε οικονομικό επίπεδο ήταν ένα άλμα. Το γεγονός δηλαδή ότι συμφώνησε να δανειστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη συνέχεια να δώσουμε επιχορηγήσεις, ειδικά στις πιο ασθενείς χώρες, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, ήταν ένα βήμα το οποίο κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί.
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες  έχουν στη διάθεσή τους πέρα από το ΕΣΠΑ και αλλά χρηματοοικονομικά εργαλεία από τα οποία μπορούν να αντλήσουν πόρους. Τα νέα εργαλεία, όπως το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα από το οποίο θα πραγματοποιηθούν χιλιάδες έργα σε κάθε γωνία της χώρας και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνδυάζει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις 70 περίπου δισεκατομμύρια.
Η ορθή χρήση των ανωτέρω κεφαλαίων, θα συντελέσει στην αναθέρμανση της Ελληνικής οικονομίας,  την υποστήριξη των επιχειρήσεων καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Όλοι οι Φορείς αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να κατανοήσουν  την κατεύθυνση των αλλαγών, να ετοιμαστούν  και να  προσαρμοστούν  εγκαίρως στις νέες συνθήκες, προκειμένου να διεκδικήσουν  πόρους  σε ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία».

Αν ομαλοποιηθεί η κατάσταση της πανδημίας, ποιες θα είναι οι πρώτες σας πολιτικές δράσεις σε επίπεδο Νομού.

«Με το ξέσπασμα  της πανδημίας το 2019 έως και σήμερα η δράση μου, παρότι που οι υγειονομικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν δεν έχει σταματήσει.  Αποτυπώνεται καθημερινά με ανακοινώσεις και άρθρα μου στον Τοπικό Τύπο. Με παρεμβάσεις στα Υπουργεία για διεκδίκηση πόρων κυρίως για τους αγρότες του Νομού και συνεχή επαφή με Φορείς και πολίτες στη μεγάλη προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που κάτω από συνθήκες covid έχουν  δημιουργήσει δυσλειτουργίες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της άρσης  των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα μου δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτώ όλα τα χωριά του Νομού μας και από κοντά να ακούσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την Πανδημία και γενικότερα για τα προβλήματα της περιοχής.
Ως παλιός Αυτοδοικητικός πρώτο μου μέλημα θα είναι η συνάντησή μου με τους Δημάρχους του Νομού, τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους και στη συνέχεια με όλους τους Πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και φυσικά με φορείς του Νομού μας.
Θέλω να  είμαι ένας πολιτικός διπλά στους πολίτες, δίπλα σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη, ένας πολιτικός που θα «βάλει πλάτη», για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός μας , αλλά και για τη δημιουργία των υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος και δυστυχώς σ’ αυτόν τον τομέα παρατηρείται χαρακτηριστική καθυστέρηση».


Κατά την εκτίμησή σας, το 2021 θα είναι χρονιά βουλευτικών εκλογών;

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών με  το άνοιγμα της οικονομίας και αφού ολοκληρωθεί το  εμβολιαστικό πρόγραμμα και σταδιακά ανοίξουν κομβικοί τομείς της οικονομίας, τότε δεν αποκλείεται μία προσφυγή στις κάλπες, ιδίως τη στιγμή που η αντιπολίτευση χτυπά την κυβέρνηση  και συνεχώς τονίζει πως απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και ζητεί παραιτήσεις υπουργών.
Να θυμίσω ότι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές είχαμε και τον Ιούνιο του 2020, όμως ο πρωθυπουργός τότε τις είχε αρνηθεί κατηγορηματικά. Την ίδια στάση φαίνεται πως κρατά και τώρα καθώς στις συνεντεύξεις του επιμένει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εκλογές άμεσα και δεν υπάρχει  κανένας λόγος να ισχυριστώ το αντίθετο».

Το  ισχύον εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής , δύσκολα θα αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενδεχόμενο που μπορεί να οδηγήσει και σε δεύτερες εκλογές, για να επανέλθει η ενισχυμένη αναλογική. Πιστεύεται ότι φυσιολογικά θα οδηγηθούν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση;

«Οι επόμενες  εκλογές θα διεξαχθούν με τον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε θεσπιστεί από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή το  2016. Η κατανομή των εδρών θα γίνει με τη μέθοδο της «απλής αναλογικής».
Βέβαια, η «απλή αναλογική» και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι η σωστή, μιας που υπάρχει το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή και ένας  αριθμός  κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής με ένα ποσοστό σύμφωνα με το οποίο, εάν πραγματικά ίσχυε η απλή και ανόθευτη αναλογική θα μεταφράζονταν σε αρκετές έδρες. Με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές τις έδρες , θα τις μοιραστούν τα κόμματα που θα συγκεντρώσουν πάνω από 3%.
 Είναι εμφανές ότι με το εκλογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, καταργείται το bonus και πάμε σε μία κατανομή των 300 εδρών με απλή αναλογική.
Αν δούμε την κατανομή των εδρών με  βάση  τον  νόμο  Κουρουμπλή  θα παρατηρήσουμε  ότι δύσκολα θα προκύψει πλειοψηφία αλλά ούτε και κυβέρνηση μειοψηφίας και οι διπλές εκλογές θεωρώ πως είναι αναπόφευκτες.
Το  εκλογικό σύστημα  δε του Θεοδωρικάκου,  αποτελεί μια παραλλαγή του πλειοψηφικού μοντέλου,  πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με bonus από 20 έως και 50 έδρες, ενισχύει την κυβερνησιμότητα και ουσιαστικά  το 37%, θα είναι ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα θα δίνει αυτοδυναμία».

Όποτε και αν διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, πιστεύετε ότι το κόμμα σας θα τις κερδίσει κι αν ναι, που στηρίζετε αυτή την εκτίμησή σας;

«Σε λίγους μήνες  συμπληρώνονται δυο χρόνια  από τις εκλογές που έγιναν  στις 7 Ιουλίου του 2019.
Οι  συμπολίτες μας έδωσαν με την ψήφο τους τη σκυτάλη της διακυβέρνησης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, με απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και αυτοδυναμία με ποσοστό 39,85 και 158 έδρες.
Ο Πρωθυπουργός  από τις πρώτες μέρες έδωσε το στίγμα του.
Προχώρησε στη στελέχωση του κυβερνητικού σχήματος με άξιους εκλεγμένους βουλευτές καθώς και εξωκοινοβουλευτικούς συνεργάτες  δημιουργώντας  ένα μείγμα εμπειρίας άλλα και γνώσης, σε συνδυασμό με φρέσκες ιδέες ώστε  να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα.
Τα υπουργεία, έχοντας  στα χέρια τους το πρόγραμμα της ΝΔ  ξεκίνησαν να εργάζονται πυρετωδώς και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα κάτω από τη συνεχή αξιολόγηση και επίβλεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η απλούστευση των διαδικασιών για ένα δημόσιο σύστημα προσιτό στον πολίτη, που θα καθιστούσε τη ζωή του ευκολότερη στις συναλλαγές, ήταν ένα από τα στοιχήματα του πρωθυπουργού.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια τάξη, στην παιδεία, σε δικαιοσύνη, οικονομία  και υγεία έδειξαν από την αρχή τη φιλοσοφία της νέας κυβέρνησης.
Στο εξωτερικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε και συνεχίζει να το πράττει σε έναν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον πλανήτη.
Στα χρόνια αυτά  η κυβέρνηση  κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο ιστορικές προκλήσεις.
Η μία ήταν η πανδημία του Covid-19 που έπληξε όλον τον πλανήτη και η δεύτερη, η κρίση της Ανατολικής Μεσογείου και του Έβρου, καθώς η Τουρκία ως μοχλό πίεσης για δικά της συμφέροντα θέλησε να διοχετεύσει όλο τον όγκο των μεταναστών στην ακριτική περιοχή για να εισέλθουν στη χώρα μας, αρχίζοντας παράλληλα τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο..
Η αντίδραση και στις δύο περιπτώσεις απ’ ό,τι αποδείχθηκε ήταν η πλέον σοβαρή και ενδεδειγμένη, όπως αρμόζει σε ένα κράτος που λειτουργεί με υπευθυνότητα.
Στον Έβρο, θωράκισε τα σύνορά μας με επιπλέον προσωπικό και στήνοντας φράχτη κατά μήκος των συνόρων μας, δεν εισήλθε ούτε ένας μετανάστης στη χώρα με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να τους αποτραβήξει στην ενδοχώρα του.
Ενώ θωράκισε την χώρα μας κάνοντας ιστορικές συμμαχίες που απομόνωσαν την Τουρκία και την οδήγησαν σε υποχώρηση.
Όσον αφορά στο μέτωπο του κορωνοϊού το Υπουργείο Υγείας συγκροτώντας επιτροπή λοιμοξιολόγων αντιμετώπισε την πανδημία
κάνοντας τις κινήσεις που έπρεπε.
Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα από την αρχή της εξάπλωσης του ιού τον Δεκέμβριο του 2019 προχώρησε σε δύσκολες αποφάσεις (Καραντίνα, κλείσιμο σχολείων, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού) ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός, να αποφευχθεί η υπερφόρτιση του συστήματος υγείας για να μπορέσει αυτό να αντεπεξέλθει. Το ίδιο επανέλαβε το 2020  στηρίζοντας το σύστημα υγείας με προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας  ενώ με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών.
Ανακοίνωσε  μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και εργαζομένων όπως , έκτακτη ενίσχυση,  φορολογικές ελαφρύνσεις
τη μείωση φορολογικών βαρών και την ενίσχυση της ρευστότητας, επιχειρήσεων και επαγγελματιών ενώ πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έκτακτη οικονομική ενίσχυση..
Έμφαση δε  έδωσε στη στήριξη της απασχόλησης.
Και όμως σε όλα αυτά που προανέφερα, επιχειρώντας έναν σύντομο απολογισμό και περιγραφή του έργου της κυβέρνησης, το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι κάτι άλλο... και τι είναι αυτό;
Είναι ότι επέστρεψε η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος, στους θεσμούς, ότι πλέον δεν είμαστε μια χώρα που περιγελούν οι εταίροι της και αντιμετωπιζόμαστε σαν παρίες της Ευρώπης, καθώς η Κυβέρνηση δεν τάζει παροχές απλόχερα χωρίς να είναι εφικτό να δοθούν και χωρίς να είναι κοστολογημένες... το φάντασμα του λαϊκισμού έχει εκδιωχθεί από τη χώρα μας.
Αναμφίβολα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξακολουθήσουν να εργάζονται ακούραστα για να συνεχίσει η χώρα μας την ανοδική πορεία της και το κράτος να λειτουργεί για τους πολίτες με γνώμονα την προσωπική τους ευμάρεια.
Έτσι όλος ο πλανήτης θα συνεχίσει να μιλάει επαινετικά για την Ελλάδα, όπως έγινε και στο μέτωπο του Covid-19, καθώς ήμασταν ένα από τα κράτη που αντιμετωπίζει  την πανδημία με τον καλύτερο  και αποτελεσματικότερο τρόπο.
Ύστερα απ όλα αυτά, θεωρώ  ότι οι εκλογές όποτε και να διεξαχθούν η ΝΔ θα τις κερδίσει σχετικά εύκολα».


Το προσωπικό σας μήνυμα, ποιο θα είναι, με το οποίο θα διεκδικήσετε την εκλογή σας;

«Η τοπική μας κοινωνία έχει ανάγκη από πολίτες πρωταγωνιστές ,ενεργούς πολίτες που πέρα από  σκοπιμότητες και εναγκαλισμούς θα σκύψουν στα προβλήματα του τόπου  μας, θα αγκαλιάσουν τον κόσμο, θα είναι δίπλα του.
Το μήνυμα θα είναι σαφέστατο, έρχομαι για να παράγω έργο,  να γίνω το στήριγμα κάθε αδύναμου, στήριγμα κάθε αδικημένου.
Θα είμαι  δίπλα στον αγρότη, τον εργάτη, τον ψαρά, τα Σώματα Ασφαλείας, δίπλα στους υπαλλήλους, δημόσιους και ιδιωτικούς,  δίπλα σ’ όλους αυτούς που μας έχουν ανάγκη, τους αδύναμους ανθρώπους».


Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο, που με τις ερωτήσεις μας δεν σας δόθηκε η ευκαιρία;

«Θα πρόσθετα ένα άρθρο του αείμνηστου δημοσιογράφου Κώστα Γκέτση.
Στα δύσκολα που πέρασε ο Νομός, με τις τελευταίες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, ο πρώην δήμαρχος, ήταν στην πρώτη γραμμή, έκανε την δική του εκτίμηση για το μέγεθος του προβλήματος και από κει και πέρα, ήταν μονόδρομος η παρέμβαση σ’ όλα τα κυβερνητικά στελέχη και σ’ όλα τα επίπεδα
Ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην δήμαρχος Ν. Σκουφά Στάθης Γιαννούλης, δείχνει να έχει κατασταλάξει σ’ αυτό που ο ίδιος επιθυμούσε και επιθυμεί και αφορά την προσφορά στον τόπο του, απορρίπτοντας και την τιμητική θέση που του προσφέρθηκε απ’ τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, στον φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής…
Μια τιμητική θέση που δεν του προσφέρθηκε καθόλου τυχαία… Είναι ίσως απ’ τους καλύτερους γνώστες του θέματος, σ’ όλη την Ελλάδα, λόγω της τεράστιας εμπειρίας των πολλών τετραετιών στην αυτοδιοίκηση…
Αδιάψευστος μάρτυρας η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, με την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων του ΦΟΣΔΑ Ηπείρου, το οποίο θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα έργα της χώρα μας. Το επαίνεσε άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης…
Για τον λόγο αυτό παραιτήθηκε απ’ την θέση που έμεινε για κάποιους μήνες και επέστρεψε στην Άρτα, για να πράξει αυτό που έχει τη δυνατότητα να πράξει και φυσικά θα γεμίζει και τον ίδιο ικανοποίηση… Είναι για πολλούς πολιτικούς παράγοντες, σημαντική η ικανοποίηση της προσφοράς στον τόπο, το σημαντικότερο πράγμα και σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει ο Στάθης Γιαννούλης…
Δείχνει πως έχει αναλύσει την πορεία προς την κατάκτηση του στόχου του, που είναι η είσοδός του στη Βουλή, θεωρώντας πως απ’ αυτό το πεδίο δράσης, θα έχει πολλά περισσότερα να κάνει και για τον τόπο και προ παντός για τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτόν τον τόπο. Ακριβώς αυτή η ανάλυση, είναι που καθιστά τον στόχο πιο εφικτό, άρα και υλοποιήσιμο, αν κρίνουμε και απ’ τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο…
Πιο απλά… Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνουν να κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή και αυτό σημαίνει, στο βέβαιο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, που θα γίνουν με λίστα, η ΝΔ θ’ αυξήσει και στην Άρτα τη δύναμή της, οπότε με άνεση θα έλεγε κανένας, θα προσθέσει μία ακόμη έδρα στην Ήπειρο, που θα είναι αυτή της Άρτας…

«Ο υποψήφιος βουλευτής Στάθης Γιαννούλης, αποστασιοποιημένος απ’ τους εσωκομματικούς ανταγωνισμούς, εργάζεται προς την κατεύθυνση της αύξησης της εκλογικής επιρροής του κόμματός του και όπως έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες και φίλους του, βλέπει αυτό να είναι εφικτό στην εκλογική του περιφέρεια. Βεβαίως στην ίδια εκτίμηση, καταλήγουν και όσοι επικοινωνούν με τους πολίτες και έχουν τη δυνατότητα ν’ αναλύουν τις προθέσεις τους…
Τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό είναι αυτά που περιγράφονται παραπάνω και αξία έχει ν’ αναλυθεί και το πως κινείται ένας παράγων, που είναι σίγουρο πως είναι εν αναμονή… Ο Στάθης Γιαννούλης, έχει επιλέξει, κατά την εκτίμηση πολλών, τον καλύτερο δρόμο. Τακτική, καλύτερα καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες, έχοντας και το κίνητρο της πλήρους ανάλυσης, της εξαιρετικής πορείας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο άλλωστε διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.
Απ’ αυτή την επικοινωνία ανοίγει και το ευρύτερο πεδίο δράσης, που είναι η ενασχόληση και χρήσιμη παρέμβαση για τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα του τόπου, του Νομού συνολικά… Στα δύσκολα που πέρασε ο Νομός, με τις τελευταίες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, ο πρώην δήμαρχος, ήταν στην πρώτη γραμμή, έκανε την δική του εκτίμηση για το μέγεθος του προβλήματος και από κει και πέρα, ήταν μονόδρομος η παρέμβαση σ’ όλα τα κυβερνητικά στελέχη και σ’ όλα τα επίπεδα. Μπορεί να καυχάται, ότι και με τις δικές του παρεμβάσεις, η αντιμετώπιση του προβλήματος και η ικανοποίηση των αγροτών, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και δεν θα προκύψει η θρυλούμενη φτώχεια για όλους.
Παράλληλες είναι και οι παρεμβάσεις του, για όλα τα αγροτικά προβλήματα της περιοχής, τα οποία και εκ της πολυετούς του θητείας στην αυτοδιοίκηση, γνωρίζει πολύ καλά. Με την διαφορά πως μέσω της εσωκομματικής του καταξίωσης, σήμερα μπορεί να μιλάει με κυβερνητικά στελέχη και να επιμένει για την ορθότητα των προτάσεών του, άρα και την υλοποίησή τους…
Ένα θέμα που πρέπει ν’ αναλυθεί και ν’ αξιολογηθεί, σοβαρά… Κατηγορήθηκε από μέσα ενημέρωσης, ανακοινώθηκε από κάποια, ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Εκτιμήσεις(!) που διατηρήθηκαν στην επικαιρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον ίδιο να παρατηρεί τις εξελίξεις και να περιμένει, ν’ απαντήσει με στοιχεία… Οι εξελίξεις τον δικαίωσαν, αποδείχθηκαν «άνθρακες ο θησαυρός» που διατηρούταν στην επικαιρότητα. Είχε επιλέξει να γνωρίζουν καλύτερα αυτή την αλήθεια, οι συμπολίτες του, παρά να σκιαμαχεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που θεώρησαν ότι κάτι έκαναν… Μια δικαίωση που ήρθε για να μείνει, αφού είναι θέσφατο πως η αλήθεια μένει και οι εντυπώσεις φεύγουν…
Ας θεωρηθούν όλες οι παραπάνω εκτιμήσεις, ως ο μακρύς πρόλογος, για το ζητούμενο του τόπου και της εποχής, που είναι οι επαρκείς και χρήσιμοι παράγοντες του τόπου… Χωρίς δεύτερη σκέψη, στο ερώτημα σε σχέση με τον χρήσιμο παράγοντα, οι πάντες θ’ απαντήσουν πως ο Στάθης Γιαννούλης, έχει όλα τα απαιτούμενα προσόντα, για να είναι τέτοιος και φυσικά είναι και σήμερα.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται, όπως φαίνεται και απ’ την ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας, τον ευνοούν για να είναι ακόμη περισσότερο αποτελεσματικός παράγοντας. Να είναι ο πολιτικός που θα «βάλει πλάτη», για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, αλλά και για τη δημιουργία των υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος και δυστυχώς σ’ αυτόν τον τομέα παρατηρείται χαρακτηριστική καθυστέρηση…
Η ανάλυση της εξαιρετικής πορείας του πρώην δημάρχου Στάθη Γιαννούλη, είναι χρήσιμη και για μια ακόμη αισιόδοξη διαπίστωση, που εξ αυτής προκύπτει. Ο απλός πολίτης, αποφάσισε ότι αποφάσισε στις περασμένες εκλογές. Όμως δεν απέρριψε αυτόν που δεν του έδωσε το… εισιτήριο για την Βουλή. Τον εκτιμάει και δηλώνει την εκτίμησή του, ότι επανέρχεται και μάλιστα, με περισσότερη αυτοκριτική (σ.σ. είδος εν ανεπαρκεία, για πολλούς σύγχρονους πολιτικούς), ώστε να είναι αυτός που απαιτούν οι καιροί…»ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top