«Θα διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο Άρτας του ΚΙΝΑΛ, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, αν το κόμμα μου κρίνει ότι πρέπει να στρατευθώ και προς αυτή την κατεύθυνση…»!

Την σαφέστατη και κατηγορηματική αυτή απόφασή του, έκανε αποκλειστικά στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ο πρώην δήμαρχος Αρταίων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, τονίζοντας συνάμα ότι το κόμμα του «δεν θα είναι απλά ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, αλλά και πολύ σύντομα θα είναι και πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή της χώρας μας».

Ακόμη τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης «των πραγματικών σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου μας, στις τάξεις του ΚΙΝΑΛ, για να επανέλθει η κοινωνία μας σε ρυθμούς οικονομικής – ανάπτυξης, δημιουργίας και ευημερίας…».

Μεταφέρουμε τη συζήτηση που είχαμε μαζί του:

Κύριε Παπαλέξη, η υγειονομική κρίση έφερε τα πάνω – κάτω στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας. Πως βλέπετε να εξελίσσεται αυτή η κατάσταση;

«Πράγματι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που μας ταλαιπωρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσωπικά αισιοδοξώ ότι σύντομα θα ξεπεραστεί και θα πάρουμε ξανά πίσω τις ζωές μας. Όμως οι παρενέργειές της δύσκολα θα αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και επίσης δύσκολα θα γιατρευτούν οι πληγές που άνοιξαν. Ας ευχηθούμε πως όλα θα πάνε καλά».

Οι παρενέργειες στο πολιτικό γίγνεσθαι;

«Παντού θα υπάρξουν παρενέργειες και κυρίως στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Παρενέργειες που ανώδυνα πρέπει να αντιμετωπισθούν και να ξεπεραστούν».

Δια της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες;

«Ίσως  να συμβεί και αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο, θα ωφελήσει απαραίτητα και τη χώρα».


Ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, στον πολιτικό χώρο που κινείστε. Είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο;

«Οι δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες, παλιότερα στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα στο ΚΙΝΑΛ, ήταν εκείνες που έδιναν λύσεις σε όλα και βέβαια και στην ανάδειξη, του ή της  προέδρου του κόμματός μας. Οι διεργασίες ξεκίνησαν και οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση και η κομματική βάση θα δώσει τη λύση και σε αυτό το ζήτημα».

Είστε υπέρ της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού του τόπου μας;

«Σίγουρα ναι! Αλλά με δημοκρατικούς κανόνες κι όχι με αποκλεισμούς ή με τεχνητούς πολιτικούς παροπλισμούς».

Ως δήμαρχος Αρταίων και ως απλός δημοτικός σύμβουλος, υπηρετήσατε για πάρα πολλά χρόνια το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μήπως ήρθε καιρός να αλλάξετε πολιτικό στίβο;

«Είναι κάτι που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια και μάλιστα τους τελευταίους μήνες πάρα πολύ έντονα. Μου το ζητούν και οι πολιτικοί μου φίλοι, που πιστεύουν πως ότι είχα να δώσω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το έδωσα και πως πρέπει να ανοίξω το δρόμο και σε άλλους που φιλοδοξούν να υπηρετήσουν το Δήμο Αρταίων».

Θα στραφείτε προς την κεντρική πολιτική σκηνή; Θα διεκδικήσετε μια θέση στο ψηφοδέλτιο Άρτας του ΚΙΝΑΛ, για τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν;

«Απαντώ, ναι, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, αν το κόμμα μου, το ΚΙΝΑΛ, κρίνει ότι πρέπει να στρατευθώ και προς αυτή την κατεύθυνση».

Είναι βέβαιο ότι δικαιωματικά θα πάρετε το κομματικό χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή Άρτας. Με αυτή την ιδιότητα, ποιο μήνυμα στέλνετε στους συντρόφους σας, που παρέμειναν πιστοί και όρθιοι στις επάλξεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν, εξίσου δυναμικά και αποφασιστικά και στο ΚΙΝΑΛ;

«Να παραμείνουν στις επάλξεις, γιατί πιστεύω ότι ο πολιτικός μα χώρος, δεν θα είναι απλά ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, αλλά πολύ σύντομα θα είναι και ο πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή στη χώρα μας.
Ήταν μια συγκυριακή παρένθεση που κλείνει. ‘Όμως το προσωπικό μου μήνυμα απευθύνεται κυρίως σε εκείνους τους συντρόφους μου, που τελευταία μετακόμισαν σε άλλους πολιτικούς χώρους και τους λέω:
Γυρίστε στις ρίζες σας, ενώστε και πάλι τις δυνάμεις σας με τις πραγματικές σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ, με εκείνες τις δυνάμεις που έφεραν ευημερία και ανάπτυξη στην Ελλάδα μας, στην κοινωνία μας, στον καθένα μας χωριστά.
Παραμερίστε τις τυχόν πίκρες και απογοητεύσεις του παρελθόντος και ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε για τον τόπο μας, όπως εμείς και μόνο εμείς ξέρουμε, δυναμικά, αποφασιστικά, αποτελεσματικά και κυρίως δημιουργικά». ΄
Κλείνοντας θα τονίσω ότι η συσπείρωση στο χώρο μας, θα φέρει την Ανάσταση και στο κόμμα μας. Καλό Πάσχα σε όλους τους αρτινούς, όπου κι αν βρίσκονται».




 












ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top