Πολλά και σημαντικά έργα για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τις αγροτικές και οδικές υποδομές, προωθούνται προς υλοποίηση, με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Για τα περισσότερα εξ αυτών αναδείχθηκαν ανάδοχοι και σε σύντομο χρόνο θα ξεκινήσει η κατασκευή τους. Για τα υπόλοιπα, των οποίων εγκρίθηκε σήμερα η δημοπράτηση, θα επιδιωχθεί η σύντμηση του χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οι οποίες όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης με το σημερινό νομοθετικό καθεστώς, καθυστερούν υπερβολικά. «Τα ζητήματα που προκύπτουν από τη γραφειοκρατία που εισήχθη με πρόσφατο νόμο, τα θέσαμε ως Ένωση Περιφερειών στον Υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη, προτείνοντας βελτιωτικές παρεμβάσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε με αποτέλεσμα να χρειάζονται 8 και 10 μήνες από την έναρξη  έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας  για την κατασκευή ενός έργου», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτό αποτελεί σοβαρό εμπόδιο σε περιοχές της Ηπείρου, στις οποίες ο χειμώνας είναι μακράς διάρκειας.
Έργα  για συντηρήσεις- αποκαταστάσεις οδικού δικτύου στην Π.Ε. Άρτας

 Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

- «Αποκατάσταση – βελτίωση οδού Θεοδώριανα – Καταρράκτες Θεοδωριάνων», προϋπολογισμού 74.000,00  €. Ανάδοχος Κωνσταντίνος Κώστας.
- «Αποκατάσταση οδού Άνω Καλεντίνη – Διχομοίρι στη θέση Μαραθόρεμα», προϋπολογισμού 74.400,00 €. Ανάδοχος «Λ. Βερλέκης&ΣΙΑ Ο.Ε.»
- «Συνέχιση ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δρόμου Γέφυρα Κονδύλη - Πετράλωνα Τετράκωμο», προϋπολογισμού € 100.000.Ανάδοχος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΕΡΟΣ.

Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

- «Κατασκευή – βελτίωση βοηθητικών χώρων – υποδομών επί της Εθνικής οδού Άρτας Τρικάλων στο ύψος της Κόκκινης Εκκλησίας» προϋπολογισμού 40.000 €.
- «Συντήρηση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άρτα - Κεραμάτες - Ακροποταμιά – Παχυκάλαμος - Νεοχώρι», προϋπολογισμού 100.000 €..

Αποκαταστάσεις μνημείων

Εργασίες  αποκατάστασης και συντήρησης σε θρησκευτικά μνημεία της Ηπείρου, ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Για την Π.Ε. Άρτας ανέδειξε τον ανάδοχο (Δήμητρα Νάστου) του έργου για τη «Βελτίωση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κομποτίου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 10.000.

Βελτίωση αγροτικών υποδομών

Νέα έργα που αφορούν τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών και της εξυπηρέτησης των αγροτών δρομολογεί σε περιοχές των Π.Ε. Άρτας, η Οικονομική Επιτροπή. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

- «Βελτίωση οδού προς παραγωγική μονάδα (πτηνοτροφείο) Δήμου Νικολάου Σκουφά Δ.Ε. Κομποτίου», προϋπολογισμού 40.000,00 €.
- «Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας έτους 2018», προϋπολογισμού 37.800,00 €.
- «Βελτίωση οδού προς κτηνοτροφικές μονάδες Τ. Κ Αθαμανίου», προϋπολογισμού 12.000 €.

Καθαρισμός Αράχθου και άλλων ποταμών

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια οι εργασίες καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων από φερτά υλικά και κορμούς δένδρων. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, ανέδειξε τον ανάδοχο (Λάμπρος Ε. Γεωργούλας) του έργου για τις «Συμπληρωματικές εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας», προϋπολογισμού € 500.000.




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top