Τα πρώτα 27 ονόματα υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού της «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα σε κεντρικό καφέ της πόλης, η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ.

Στην εισήγησή της η κα Ταπραντζή ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, για να μεταλαμπαδεύσουμε μέσω εσάς τη δική μας προσπάθεια, τη δική μας αγωνία για το μέλλον του Δήμου μας, για το μέλλον της Άρτας .
Βλέποντας όλοι μας, στην καθημερινότητά μας, την Άρτα μας να μένει πίσω από τις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου και το Δήμο μας να μη μπορεί να ακολουθήσει  την επιτάχυνση που παρατηρούμε σε όμορους Δήμους, μας πιάνει όλους μας θλίψη.
Θέλουμε, εμείς που ζήσαμε και μεγαλώσαμε στις γειτονιές αυτής της πόλης, του κάμπου, των ορεινών χωριών, να δούμε κι εδώ κάτι να αλλάζει στην καθημερινότητά μας, να παίρνει μπροστά η μηχανή. Και όμως, αυτό δεν γίνεται. Γιατί; Τι είναι αυτό που φταίει, τι είναι αυτό που λείπει και η Άρτα μας μένει πίσω;
Εμείς, ως «Δημοτική Αναγέννηση», πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό που έλειπε μέχρι τώρα είναι το όραμα. Έλειπε  αυτή η σπίθα, που σε κάνει να ξεφεύγεις απ’ τα τετριμμένα και ονειρεύεσαι να δεις τον τόπο σου να αλλάζει και να προοδεύει. Έλειπαν οι ιδέες, αλλά και η θέληση να υλοποιηθούν όσες καλές ιδέες υπήρξαν.
Να όμως, που τώρα κάτι αλλάζει.
Ήδη, στους πρώτους 2 μήνες λειτουργίας της η αυτοδιοικητική μας παράταξη βρήκε πολλούς συμπαραστάτες και βρίσκει καθημερινά όλο και περισσότερους. Γιατί;
Επειδή όλες και όλοι μας έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ενστάσεις γι’ αυτά που οι προηγούμενοι έκαναν ή παρέλειψαν να κάνουν για τον τόπο μας.
Ανάμεσά μας υπάρχουν κάποιοι που υπηρέτησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης, υπάρχουν και άλλοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά, πολλοί από αυτούς νέοι άνθρωποι. Όλοι μας όμως έχουμε τον ίδιο στόχο, να αλλάξουμε αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Να διασφαλίσουμε ότι ο Δήμος μας θα βρει το βηματισμό του και θα προχωρήσει μπροστά, για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους δημότες.
Θα αναρωτηθεί, όμως, κάποιος: Γιατί εμείς; Τι είναι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από τους άλλους;
Επειδή, θα πω εγώ σήμερα, εμείς σκεφτόμαστε αλλιώς.
Δεν βρεθήκαμε εδώ επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί για εμάς εργαλείο προσωπικής ανέλιξης, αλλά επειδή εμείς θέλουμε να κάνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση εργαλείο συλλογικής ανάπτυξης και προόδου. Εκεί είναι η διαφορά μας.
Επειδή εμείς αποτελούμε ΟΜΑΔΑ ανθρώπων και δεν θα υπάρχει ποτέ ο ΕΝΑΣ αλλά ΟΛΟΙ μαζί για τους δημότες και το Δήμο.
Επειδή αγαπάμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και θέλουμε την ανάπτυξή του. Θέλουμε την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας, την ανάδειξη των μοναδικών μνημείων μας, την ανάπτυξη του κάμπου μας, την ανάπτυξη του Αμβρακικού και του ορεινού όγκου.
Και, όταν θέλουμε, διεκδικούμε. Και όταν διεκδικούμε, πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Κι έτσι, το ένα μικρό βήμα φέρνει το μεγαλύτερο και το μεγαλύτερο φέρνει το ΜΕΓΑΛΟ… Να δούμε, δηλαδή, την Άρτα μας, το Δήμο μας να αλλάζει, να γίνεται αυτός που αξίζει.
Είναι εύκολο να το πετύχουμε; Και τι είναι στ’ αλήθεια εύκολο; Το κάθε τι γίνεται εύκολο, όταν αυτοί που καταπιάνονται μαζί του, εμείς εδώ, όλοι όσοι μας ακολουθούν –και γίνονται όλο και περισσότεροι- αποτελούμε μια γροθιά και έχουμε πίστη στον κοινό μας στόχο. Έτσι γίνεται εύκολο.
Πολλοί γειτονικοί μας δήμοι κατάφεραν μικρά ή και μεγαλύτερα ‘θαύματα». Κατάφεραν να δουν οι δημότες τους τη διαφορά. Γιατί; Είχαν περισσότερη εξυπνάδα; Όχι βέβαια.
Είχαν θέληση και όραμα. Έβαλαν στόχους, έμειναν ενωμένοι, πίστεψαν στο όραμά τους, το κυνήγησαν και πέτυχαν να το κάνουν πραγματικότητα!
Πρόσφατα η παράταξή μας, η «Δημοτική Αναγέννηση» προχώρησε στη δημιουργία επιτροπών σε 6 βασικούς άξονες, στους οποίους θα κινηθούμε ως Δημοτική Αρχή του τόπου μας.
1) Πρωτογενής τομέας
2) Πολιτισμός – Ιστορία
3) Αθλητισμός – Παιδεία – Υγεία
4) Τουρισμός
5) Άραχθος – Σχέδιο πόλης
6) Κοινωνική πολιτική
Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις, θα προχωρήσουμε στη σύνταξη ενός προγράμματος που θα αποτελέσει για εμάς το εργαλείο δράσης και για τα επόμενα 4 χρόνια διοίκησης του Δήμου μας, δίνοντας ισόρροπη έμφαση σε όλες τις περιοχές, από τον Αμβρακικό ως τη Δαφνωτή.
Σε αυτό τον στόχο συστρατευόμαστε άνθρωποι που υπηρετήσαμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το ίδιο αλλά και από διαφορετικά χωροταξιακά και παραταξιακά μετερίζια, με ανθρώπους που δεν τους είχε δοθεί ποτέ μέσο δημόσιας έκφρασης και με τη νέα γενιά που διεκδικεί όχι μόνο έκφραση αλλά και συμμετοχή στις αποφάσεις για το μέλλον τους.
Με την ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, συμπορευόμαστε όλοι μας στα μέρη της αρχαίας Αμβρακίας και του Πύρρου, του Αράχθου και του Αμβρακικού, των μνημείων και της πολιτιστικής μας κληρονομίας, της εμπορικής και αγροτικής δραστηριότητας, στην πόλη, στον κάμπο, στον ορεινό όγκο.
Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε, με πλατύ βήμα συμπόρευσης στην ευρύτερη βάση της κοινωνίας μας, να κάνουμε το «άλμα στο μέλλον» για τον τόπο μας.
Και θα δικαιωθούμε στ’ όνειρο!».

Τα πρώτα 27 ονόματα των υποψηφίων είναι:

Αλέξη Λίτσα, εκπαιδευτικός
Αντωνίου Κατερίνα, εκπαιδευτικός,
Βαρέλης Τάκης, συνταξιούχος
Βασιλάκη Νέλλη, νοσηλεύτρια
Βλάρας Γρηγόρης, υπάλληλος στρατοπέδου Άρτας
Βλαχοπάνος Χρήστος, εκπαιδευτικός μουσικός
Γαλήνας Περικλής, νοσηλευτής
Γάτα Ανδριανή, νοσηλεύτρια
Γεροδήμος Άκης, μελισσοκόμος
Γιώτης Χρήστος, τεχνολόγος ακτινολόγος
Ζουμπούλη Μαρία, κοσμήτορας ΑΕΙ
Κατίου Μελίνα, εκπαιδευτικός θεατρολόγος
Κατσαρός Φοίβος, ελεύθερος επαγγελματίας
Γκολομάζος Πάρης, κοινωνιολόγος
Μασούρας Χρήστος, χειριστής μηχανημάτων
Μιχάλης Θανάσης, νοσηλευτής
Μπίστας Γιώργος, τραυματιοφορέας
Νάτσικα Αγλαΐα, καθηγήτρια μουσικής
Παπανικολάου Ηλίας, εκπαιδευτικός
Πλατσούκας Αποστόλης, επιχειρηματίας
Σελαμτζόγλου Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας
Σιαπάτη Βίκυ, δικαστική υπάλληλος
Σιώζου Χαρούλα, ελεύθερη επαγγελματίας
Στούπα Θεοδώρα, λογίστρια
Τσαρή Μαριάννα, ασφαλίστρια
Τσαμπάς Φώτης, Αγρότης
Τσίρκας Γιώργος, εργολάβος
Τσώλα Αγγέλα, μαία
Ψυλλιάς Χρήστος, αντιπρόεδρος ΚΤΕΛGo to top