Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ  Άρτας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Σχεδόν μια εβδομάδα έχει περάσει με πολικές θερμοκρασίες στο νομό Άρτας και η κατάσταση θέρμανσης στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού είναι προβληματική.

Η κεντρική λειτουργία της θέρμανσης περιορίζεται στις 10 ώρες το 24ωρο, ενώ η παροχή ζεστού νερού σταματάει στις 11 το βράδυ.

Η προμήθεια πετρελαίου για τις ανάγκες του Νοσοκομείου γίνεται με διαδικασίες καθημερινών αναθέσεων, χωρίς να καλύπτονται πλήρως ούτε καν οι άμεσες ανάγκες καθώς στις διαγωνιστικές διαδικασίες δεν συμμετέχουν οι πρατηριούχοι και οι εταιρείες παροχής και διανομής πετρελαίου.

Το κτίριο του Νοσοκομείου έχει τεράστιες απώλειες και οι μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση του φαίνεται να προχωρούν όσο πιο αργά μπορούν.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές του Νοσοκομείου, του οποίου η κάλυψη αυτή την περίοδο αγγίζει σε ποσοστό κατά μέσο όρο το 90%,  αναγκάζονται να φέρνουν θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους, ενώ προσπαθούν με οποιοδήποτε μέσο να περιορίσουν τις απώλειες θέρμανσης του κτιρίου.

Ταυτόχρονα οι ανάγκες για ζεστό νερό στις κλινικές τη νύχτα είναι μεγάλες κι είναι απορίας άξιο πώς θα πλυθεί και θα καθαριστεί ένας άνθρωπος ή ένα παιδί αν υπάρχει ανάγκη, με παγωμένο νερό. Να διευκρινίσουμε ότι για την παροχή ζεστού νερού απαιτείται η καύση πετρελαίου σε άλλο καυστήρα, ξεχωριστό από αυτό της θέρμανσης.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και από το Υπουργείο Υγείας, να βρει σήμερα κιόλας τρόπο ώστε να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδης ανάγκες των ασθενών και των εργαζόμενων σε θέρμανση και ζεστό νερό.

Απαιτούμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες και οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας την αύξηση των προϋπολογισμών και των δαπανών για την λειτουργία των Νοσοκομείων και την υγεία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση την μείωση της τιμής του πετρελαίου για όλο το λαό.

Θα αγωνιστούμε για τον τερματισμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας! Θα αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους! Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο αγαθό της υγείας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του!»

 

 

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα.

Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top