Σε απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Άρτας, γύρω από τη διάθεση των προϊόντων τους (πορτοκαλιών και μανταρινιών), αναφέρεται πως η αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στην παραγωγή, διάθεση και εμπορία προϊόντων, μπορεί να γίνει μέσα από τη συγκρότηση ισχυρών οργανώσεων παραγωγών, τη σωστή λειτουργία τους και την αξιοποίηση των επιχειρησιακών τους προγραμμάτων, με βασικό στόχο την υλοποίηση δράσεων, όπως αναδιάρθρωση των καλλιεργειών των μελών τους για την ποιοτική βελτίωση των προϊόντων τους, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την προώθηση ποιοτικών προϊόντος και την επίτευξη καλύτερων τιμών, τη διατήρηση των παραδοσιακών αγορών και το άνοιγμα νέων αγορών, την πρόληψη και διαχείριση των κρίσεων στην αγορά, την ασφάλιση της συγκομιδής, την απόσυρση από την αγορά και τη δωρεάν διανομή κ.λπ.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το Υπουργείο, η δραστηριοποίηση των παραγωγών μέσα από τις οργανώσεις παραγωγών κρίνεται σκόπιμη από τη στιγμή που «η πολιτική στον τομέα των φρούτων και λαχανικών υλοποιείται μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών, οι οποίες ασχολούνται με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την εμπορία των οπωροκηπευτικών των μελών τους».

Επίσης, όσον αφορά στα προβλήματα κατά την παραγωγή και τις ζημιές που προκαλούνται στις καλλιέργειες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, στην απάντηση αναφέρεται πως οι ζημιές αυτές μπορούν να καλυφτούν στο πλαίσιο προγραμμάτων των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που καθορίζονται στον ισχύοντα Κανονισμό Κρατικών Ενισχύσεων. Παράλληλα, σημειώνεται πως με μέριμνα του Υπουργείου και σε στενή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες βελτίωσης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου ασφάλισης, όπου στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η εκπόνηση αναλογιστικών μελετών για κινδύνους που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.  

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής στην αναφορά του είχε επισημάνει, με την κατάθεση και σχετικής επιστολή της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, τον κίνδυνο να μείνουν αδιάθετες σημαντικές ποσότητες εσπεριδοειδών, τις πολύ χαμηλές τιμές στις οποίες αναμένεται να πουληθούν όσες ποσότητες τελικά διατεθούν, καθώς και τα προβλήματα και τις ζημιές στην παραγωγή που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Για τους λόγους αυτούς είχε ζητήσει από το Υπουργείο την παρέμβασή του και τη συμβολή του στη στήριξη των παραγωγών της ΠΕ Άρτας.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top