Τη στιγμή που ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει ο καταρροϊκός πυρετός, σε όλη τη Περιφέρεια Ηπείρου και τώρα στο Ν.Αρτας, η κυβέρνηση καθώς επίσης και οι τοπικες Αρχές Περιφέρεια και Δήμοι αντί για συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης, περιορίζονται σε απλές ενημερώσεις. Δεν παρέχουν καμιά βοήθεια στους κτηνοτρόφους, αφήνοντάς τους στο έλεος της επιδημιακής μορφής της νόσου.

Κάθε μέρα σε περιοχές του Ν.Αρτας επιβεβαιώνονται τα κρούσματα και οι κτηνοτρόφοι έντρομοι βιώνουν τον κατακερματισμό του ζωικού τους κεφαλαίου. Δίκαιη είναι η διαμαρτυρία και αγανάκτηση των κτηνοτρόφων που δεν βλέπουν φως από πουθενά από το κράτος. Αφού τα ζώα που νοσούν μειώνουν δραστικά την παραγωγή στο γάλα, αποβάλλουν μαζικά όσα είναι σε περίοδο εγκυμοσύνης και τα πιο εξασθενημένα πεθαίνουν. Οι απώλειες για τους κτηνοτρόφους είναι τρομακτικές. Όχι μόνο από τη μείωση παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου, αλλά και από επιβάρυνση αγοράς ζωοτροφών, αφού όταν υπάρχει δηλωμένο περιστατικό προσβολής επιβάλλεται καραντίνα, δηλαδή απαγόρευση μετακίνησης και περιορισμός αποκλειστικά στη στάνη.

Οι απώλειες αυτές έρχονται να προστεθούν στο ήδη μειωμένο εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, που αντιμετωπίζουν έτσι κι αλλιώς την εχθρική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα και από την άγρια φορολόγησή τους, την κατάργηση της εξισωτικής αποζημίωσης, τον αποχαρακτηρισμό βοσκοτόπων, γενικά την εφαρμογή της ευρωενωσιακής ΚΑΠ.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους μέσα απο αγροτικούς συλλόγους και τη συγκρότηση καινούργιων, μέσα απο επιτροπές αγώνα, μέσα απο την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αρτας να αγωνιστούν διεκδικώντας απο την κυβέρνηση άμεσα μέτρα προστασίας όπως:

- Να υπάρξει άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα νεκρά ζώα και για όλα τα ζώα που θανατώνονται από την κτηνιατρική υπηρεσία, σε χώρους ελεγχόμενους για προστασία της δημόσιας υγείας. Αποζημίωση για το σύνολο της χαμένης παραγωγής που θα προέλθει εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού.

- Να υποδειχθεί από την περιφέρεια σημείο ταφής για τα νεκρά ζώα που επλήγησαν από τη νόσο, ώστε να μην επωμίζονται οι κτηνοτρόφοι το κόστος της αποτέφρωσης από ιδιωτικά αποτεφρωτήρια και να μην υπάρξει ανεξέλεκτη ταφή νεκρών ζώων.

- Να υπαρξει άμεση στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας ακόμη και με εποχιακών κτηνιάτρων και βοηθητικού προσωπικού, έτσι ώστε να ελεγχθούν όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες (είτε εκτρέφουν πρόβατα, είτε βοοειδή).

-  Να ψεκαστούν με ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας, ποτάμια, έλη και λιμνάζοντα νερά.

-  Να χορηγηθούν δωρεάν φάρμακα σε όλους τους κτηνοτρόφους, ώστε να ψεκάσουν κοπάδια και στάνες.

-  Να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές για όσο διάστημα υπάρχει καραντίνα.

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top