Η ανεργία στο Νομό Άρτας όπως και γενικότερα, παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις,  βυθίζοντας στην απόγνωση τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Καθημερινά έχουμε απολύσεις σε όλους τους κλάδους, τώρα και στο δημόσιο, άδειες χωρίς αποδοχές, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Το ποσοστό ανεργίας στη Ήπειρο είναι απο το υψηλότερα και συγκεκριμένα 28%.

Η κυβέρνηση και η Ε.Ε, αντι να στηρίξουν τους ανέργους με αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αντι να πάρουν πραγματικά μέτρα περιορισμού της ανεργίας, ετοιμάζουν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την παραπέρα μείωση των αποζημιώσεων, ενώ συνεχίζουν μέσω διαφόρων προγραμμάτων (επιταγής εισόδου στην εργασία, 5μηνα, μαθητείας, κ.α), την επιδότηση των εργοδοτών με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την προσωρινή πρόσληψη ή διατήρηση μικρού αριθμού θέσεων εργασίας, τσακίζοντας εργατικά δικαιώματα.

Είναι ψεύτικος και υποκριτικός ο πόνος της κυβέρνησης για τους ανέργους και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Την ώρα που οι άνεργοι δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, δεν μπορούν ήδη ούτε τη ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο και άλλες πάγιες υποχρεώσεις τους να πληρώσουν. Δεν έχουν ούτε καν για τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας απευθύνεται στους ανέργους και τους λέει ότι η ανεργία δεν είναι ατομική τους ευθύνη αλλά γέννημα - θρέμμα του συστήματος που ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε κάθε κλάδο. Αξιοποιούν την ανεργία για να χτυπήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να τσακίσουν τον κατώτερο μισθό. Μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης ταΐζουν με ζεστό χρήμα τα αφεντικά, χτυπούν την πλήρη και σταθερή εργασία. Μέσω των όρων εργασίας των προγραμμάτων δυναμώνουν την εκμετάλλευση.

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί τους ανέργους να οργανώσουν την πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης μέσα στους τόπους δουλειάς. Οι άνεργοι δεν έχουν άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα για να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης τους. Συνεχής αγώνας για να σπάσουμε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Αρτας στήριγμα του ΠΑΜΕ, απέναντι σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση και δίνοντας συνέχεια στη πρωτοβουλία που πήρε οργανώνοντας ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ συλλαλητήριο για την ανεργία, οργανώνει συλλαλητήριο την Παρασκευή  3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 7 μ.μ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ να απαιτήσουμε: 

- Το επίδομα ανεργίας 600 € για όλους του άνεργους και για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

- Κανένας εργαζόμενος με μισθούς κάτω απο 751€. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

- Κοινωνική ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν

- Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

- Δουλειά για όλους- Δουλειά με δικαιώματα.

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top