Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ», σε συνεργασία του Δήμου Αρταίων με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Άρτας, σχετικά με τη νόσο του καταρροϊκού πυρετού, προκειμένου να ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή εξάπλωση της νόσου.

Στη σύσκεψη περεβρέθησαν, ο Δήμαρχος Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κατέρης, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Παλάγκας, o Δ/ντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Άρτας κ.  Δημήτριος Βάσσος, ο Δ/ντής του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, κ. Σωτήρης Χήρας, ο Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Άρτας κ. Άγγελος Μανώλης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άρτας κ. Φωτεινή Μπούκα, η Διευθύντρια της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης-Γεωργίας-Κτηνοτροφίας και Αλιείας του Δήμου Αρταίων, κ. Μαρία Ανδρέου, και εκπρόσωποι του Συλλόγου Κτηνοτρόφων της περιοχής.

Κύριοι ομιλητές στη σύσκεψη ήταν ο κ. Άγγελος Μανώλης  και η κ. Μαρία Ανδρέου, που ενημέρωσαν για το μέγεθος του προβλήματος, και πρότειναν, ως πλέον κατάλληλα μέτρα,  προληπτικού τρόπου αντιμετώπισής του, τη χρήση εγκεκριµένων εντοµοαποθητικών σε όλα τα μηρυκαστικά ζώα, ψεκασµός των στάβλων και γενικώς των χώρων παραµονής των ζώων µε κατάλληλα εντοµοκτόνα κάθε εβδοµάδα και την αποφυγή της βοσκής αργά το απόγευμα, όταν υπάρχει έξαρση στα τσιμπήματα των κουνουπιών. 

Τονίσθηκε επίσης, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού καθώς, καταγεγραμμένο κρούσμα της ασθένειας της νόσου καταρροϊκού πυρετού στην περιοχή μας υπάρχει μόνο ένα (1).

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων από όλους τους φορείς σχετικά με το θέμα και τονίσθηκε το γεγονός ότι, δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τα άρρωστα ζώα, και ο μόνος τρόπος προστασίας είναι η καταπολέμηση των εντόμων που μεταδίδουν την νόσο. 

Στην σύσκεψη εξετάσθηκε η δυνατότητα ψεκασμού όλων των κτηνοτροφικών μονάδων, με  την αρωγή του Δήμου Αρταίων, ο οποίος θα διαθέσει κονδύλια για αγορά φαρμάκων και τονίστηκε η ανάγκη  εκπαίδευση των κτηνοτρόφων στη σωστή χρήση των απαραίτητων εντομοκτόνων για μελλοντικούς ψεκασμούς των κτηνοτροφικών μονάδων από τους ίδιους.

Συγκεκριμένα, για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωσε: « ο Δήμος για να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους μέσω του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Άρτας,  έχει λάβει απόφαση για διάθεση 1000 ευρώ προκειμένου να γίνει προμήθεια φαρμάκου, ώστε να ψεκαστούν άμεσα οι χώροι  σταύλησης και γενικώς οι χώροι  παραµονής των ζώων».

Επίσης ο Δήμαρχος τόνισε: « Ο Δήμος Αρταίων, είναι ανοικτός σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε η περιοχή μας να στραφεί πιο εντατικά και οργανωμένα στον κτηνοτροφικό κλάδο, καθώς έχει όλα εκείνα τα στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες, που θα μπορούσαν να αναπτύξουν τον τομέα αυτό και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ο Δήμος θα είναι αρωγός κάθε προσπάθειας, βοηθώντας και υλικά, αλλά και σε θέματα τεχνογνωσίας τους κτηνοτρόφους της περιοχής».

 

 

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top