Οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινά τεράστιες εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων (πάσχοντες μεσογειακής αναιμίας, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.λπ). Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, χρειάζεται η στήριξη όλων των πολιτών. 

Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης σε αίμα. Εισάγουμε αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, πράγμα το οποίο είναι χρονοβόρο και οικονομικά ασύμφορο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης, το ποσοστό των αιμοδοτών (υγιών πολιτών) ξεπερνάει το 90%, τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν αγγίζει καν το 7%. 

Είναι επιτακτική λοιπόν η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας πολίτης τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Είναι θέμα παιδείας. Είναι θέμα ενημέρωσης. Σύμφωνα με μια Πανελλαδική έρευνα για λογαριασμό της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) που διεξήχθη το 2008, το 69,8% των Ελλήνων πολιτών δήλωσε ότι δεν έχει δώσει ποτέ αίμα, εκ των οποίων το 82,9% δεν το έκανε, λόγω αμέλειας ή επειδή δεν σκέφτηκε ποτέ να το κάνει. 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ, κ. Πρωτόπαπας, ανέφερε σε μια συνέντευξή του «Στατιστικά, αν το 5% των κατοίκων μιας πόλης προσφέρει το αίμα του, αυτή η πόλη είναι αυτάρκης και δεν έχει ανάγκη κανέναν». 

Να μην επαναπαυόμαστε στην αυτάρεσκη «σιγουριά» ότι «εμάς το κακό δεν θα μας χτυπήσει ποτέ την πόρτα». Είναι χρέος όλων μας να καταλάβουμε τη σημασία της προσφοράς ζωής στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας. 

Για αυτό το λόγο, καλούμε όλους τους Αρτινούς συμπολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και να αιμοδοτήσουν την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, από τις 9:00 έως τις 13:00 στα γραφεία του Συλλόγου, Σκουφά 79 (πλατεία Αγ. Δημητρίου). 

Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα ΖΩΗΣ! 

* Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί μέλος της ΠΟΣΕΑ. 

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top