Του Θόδωρου Δρίβα

Αυτό ισχύει ως παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως και τόσα άλλα, μόνο στην Ελλάδα. Είναι καημένε μου, αυτό που λένε να μην έχεις γεννηθεί από αφελή μπαλάκια. 

Είναι να μην έχεις γεννηθεί και πας σχολειό, στα ορεινά της Άρτας. Προφανώς Γιώργο μου, εσένα οι δάσκαλοί σου, που μάλλον ήταν ντεμοντέ, σε έμαθαν αφελέστατα μεν, αλλά τι να κάνουμε δε, το μαύρο να το λες μαύρο και το άσπρο άσπρο, απλά πράγματα ρε γαμώτο, 1+1=2.

Με λίγα λόγια, στο μάθημα της τακτικής, παίρνεις ΜΗΔΕΝ. Για το τακτ, μιλάμε, όπως λένε και στας Αθήνας. Άνθρωπέ μου, όπως διδάσκουν στα σχολειά βορείων προαστίων και βάλε. Εξάλλου μην ξεγελιέσαι. Στα ίδια σχολειά πάνω κάτω, και ο Αντώνης και η Λιάνα αποφοίτησαν. Μην απορείς, εξάλλου συντεταγμένα ο καθείς απο τη μεριά του υπηρετούν το άσπρο-μαύρο κατά πώς τους συμφέρει. 

Βρε αφελή, από φοιτητής γύρω από αυτές τις σχολές αυλές γυρόφερνες, δεν πήρες χαμπάρι τι γίνεται; Βρε απονήρευτε, δεν κατάλαβες το μαύρο μόνο μαύρο δεν είναι και το λευκό για αυτούς δεν ήταν ποτέ λευκό;

Και σύμφωνα με το μαθηματικό τύπο το δικό τους 1+1=2 ότι αθροίται 11; Καλά στο χωριό οι δάσκαλοι δεν σε έμαθαν.

Στις μεγάλες σχολές και αυλές δεν έμαθες πώς να περνάς από συμπληγάδες και πώς να φυλάγεσαι από Σκύλλες και Χάρυβδες; Δεν παραδειγματίστηκες από τον Οδυσσέα και την Οδύσσεια του; Καλά σε κόβω και στα αρχαία, ανεπίδεκτο μαθήσεως.

Και επειδή Γιώργο μου, αστραπιαία σε βάφτισαν ακραίο, από αυτούς, Γιώργο μου, τους κακούς ακραίους, θα πρέπει να ξέρεις ότι εδώ και μόνο εδώ, υπάρχουν καλά και κακά άκρα. Βρε Γιωργάκη, με το συμπάθιο, είσαι τόσο παρασυρόμενος; 

Δηλαδή και τι στο απ'ευθείας τηλεσόου επεισόδιο της συγκλονιστικής συμπάσχουσας υπέρ αδυνάτων Λιάνας και του Ηλία του Βάρβαρου, τα 8 ή 9 εκατόμμυρια του πανελληνίου γέλαγε... Βρε μπας και παρασύρθηκες από το αυθόρμητα γέλια του εν δυνάμει πρωθυπουργού Αλέξη; Πάλι δεν κατάλαβες ότι όλοι αυτοί γελάγανε απο καρδιάς μεν, αλλά σε κλειστό κύκλο Γιώργο μου δε. 

Φυσικά, όλοι οι προαναφερόμενοι γελασκούντες τότε δεν ήταν του κακού άκρου.

Εξάλλου πέρασαν και 2 χρόνια από το συμβάν. Αυτό το αγνόησες; Βρε Γιώργο, όλα τα ξεχνάει ο λαός. Και το Κονκλάβιο το ξέρει αυτό.

Σάματις δεν ξέχασε ότι η Λιάνα μας έλεγε ειδησούλες στην ΥΕΝΕΔ; Σάματις την άλλη την κοπελιά, τη Ρένα την επαναστάτρια του γλυκού νερού, δεν την έκανε κυβερνήτη Αττικής και Περιχώρων;

Λόγω ελλειπών γνώσεων, κάτι πήρε το αυτί μου για μια Μαρία Αντουανέτα, δεν ξέρω, δεν ρώτησα τι ρόλο έπαιξε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι η εν λόγω κυρία.

Στην προκειμένη περίπτωση, μόνο συνειρμούς κάνω. Εσύ Γιώργο, πιπέρι στη γλώσσα σου. Εσύ βρε Λιάνα, υποθετικά υπέρμαχος της διαφορετικότητας, τι το 'θελες;

Οφείλεις άμεσα μαζί με τους συμπαραστεκόμενους συγγνωμητάδες να ζητήσετε εξεταστική κλωνοσκοπική των πραγμάτων επιτροπή, ούτως ώστε να έχουν βάση οι συνειρμοί για να μας λυθεί και εμάς των απλών η απορία. Γιωργάκη, τι πήγες και έκανες;

Εσύ τόσο καλό παιδί, δεν κατάλαβες ότι η νομενκλατούρα του δημοκρατικού τόξου δεν τα σηκώνει αυτά;

Τους χάλασες την εικόνα του καθωσπρεπισμού. Και για να μη σε δικαιολογώ μόνο, κάτι για 3 εκατομμύρια για διαφήμιση ειπώθηκε, οφείλεις άμεσα εξηγήσεις και μάλιστα πειστικές.

Ή μήπως θα έπρεπε να μας τα πει ο καθ'ύλην αρμόδιος υπουργός Αντρέας;

Και λέω εγώ ο απλός, μήπως θα 'πρεπε να μας πει ο προαναφερόμενος τι συμβαίνει με το εν λόγω υφυπουργείο;

Πριν λίγο καιρό έφυγε ο Κουκοδήμος. Τώρα ο Στύλιος. Μήπως κάτι μυρίζει αλλά λόγω ιώσεων δεν το πιάνει η όσφρησή μας;

Ή μήπως Αντώνη μας, να άφηνες τον Αντρέα μας, να κάνει τα κουμάντα του κατά πώς ξέρει; Στο διά ταύτα. Χαλάρωσε Γιώργο.

Ήδη θα σε έχουν κατασπαράξει, αλλά να ξέρεις ότι όλοι τους είναι καρχαρίες χωρίς δόντια. Εσύ σαν δάσκαλος που είσαι, μάθε στα παιδιά ότι το άσπρο είναι άσπρο και ότι το 1+1=2.

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top