Ως πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης, η Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπέιρου- Δυτ. Μακεδονίας κα Ευταξά, οργάνωσε σύσκεψη (παραγόντων της ΔΕΗ, τοπικών αρχόντων κλπ), στο Πουρνάρι στις 5/11/2014, με σκοπό να προλειάνει το έδαφος και να τακτοποιήσει τις αναγκαίες εκκρεμότητες, ώστε να πάρει το δρόμο της η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των φραγμάτων Πουρνάρι Ι και ΙΙ μέσω της «Μικρής ΔΕΗ».

Με το πρόσχημα της δήθεν διαμόρφωσης «του πλαισίου για την έκδοση αδειών χρήσης νερού στο ΥΗ φράγμα» – κάτι που ουδέποτε μέχρι τώρα υπήρξε (!)- η κ. Ευταξά, ούτε λίγο ούτε πολύ ήρθε για να μας επιβεβαιώσει την συμφωνία της με την αναμενόμενη πώληση σε ιδιώτη της «μικρής ΔΕΗ» και να μας «χρυσώσει το χάπι», λέγοντάς μας ότι θα μεριμνήσει δήθεν για την προστασία των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής.

Τόσο απροκάλυπτος μάλιστα ήταν ο τρόπος της ιδίας, αλλά και των εκπροσώπων της ΔΕΗ και τόσο σαφείς οι προθέσεις τους υπέρ της διευκόλυνσης και ικανοποίησης του επίδοξου αγοραστή –ιδιώτη των φραγμάτων του Πουρναρίου, που ενόχλησε ακόμη και παράγοντες και τοπικούς άρχοντες του δικού της πολιτικού χώρου! Εμείς το είχαμε εξαρχής δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» ήταν ένα έγκλημα, σε βάρος του λαού και του τόπου μας. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην υλοποιηθεί ποτέ αυτή πώληση. Η ΔΕΗ είναι υπόχρεη κι υπόλογη έναντι του αρτινού λαού.

Οφείλει εδώ και πολλά χρόνια τα αντισταθμιστικά όπως π.χ την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου της λίμνης Πουρναρίου κι αυτό αποτελεί μια διεκδίκηση, την οποία δεν θα απεμπολίσουμε. Αλλά και όλες οι άλλες υποχρεώσεις της έναντι της αρτινής κοινωνίας, με την κατασκευή των υδροηλεκτρικών φραγμάτων στο Πουρνάρι, ήταν και εξακολουθούν να είναι διαρκείς και απαράγραπτοι: α ) για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της ¨Αρτας , β) για την άδρευση του κάμπου της, γ) για την οριοθέτηση και διευθέτηση της Κοίτης του Αράχθου, δ) για την προστασία του περιβάλλοντος, του Αράχθου και του Αμβρακικού κόλπου, ε) για την ύδρευση του Δήμου Αρταίων, από το Πουρνάρι, κλπ.

Μα πάνω απ΄όλα γιατί το έργο των ΥΗ φραγμάτων στο Πουρνάρι αποτελεί χρήσιμο παραγωγικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας κι επομένως ανήκει σε όλους μας. Κι αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε και δεν το χαρίζουμε σε καμία ΔΕΗ, σε καμία ιδιωτική επιχείρηση, σε κανέναν εργολάβο και σε καμία Κα Ευταξά ή τυχόν άλλον υπαλληλίσκο μιας εθελόδουλης και πλήρως απονομιμοποιημένης κυβέρνησης, η οποία βιάζεται να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία- όσο προλαβαίνει βέβαια, γιατί ήδη «μετράει μέρες»!

Τα ΥΗ φράγματα Πουρνάρι Ι-ΙΙ δεν πωλούνται. Ανήκουν στο Λαό!!

Το έγκλημα θα αποτραπεί!

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top