Συμφιλιωτικές διεργασίες εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, για μια πολιτικά «αξιοπρεπή» επιστροφή στο «μαντρί» του ΠΑΣΟΚ, μεγάλου αριθμού μελών και φίλων αυτού του χώρου, που στις τελευταίες εκλογές, ακολούθησαν το ΚΙΔΗΣΟ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, με την φρούδα ελπίδα ότι το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, θα συσπείρωνε κάπως το χώρο της Κεντροαριστεράς, κάτι που δεν πίστευαν ότι θα το πετύχαινε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΙΔΗΣΟ, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, ήταν πολιτικά οδυνηρό, καθόσον το πρώτο δεν μπήκε ούτε στη Βουλή και το δεύτερο, κατέληξε σε δύναμη, το τελευταίο κόμμα αυτής της Βουλής.

Που σημαίνει, αν δεν γίνει άμεσα «επανασυγκόληση», η Κεντροαριστερά θα σβήσει από τον πολιτικό χάρτη, χωρίς καμιά προοπτική για αλλαγή συμβόλων, προσώπων ή… διακηρύξεων.

Διότι το «ΠΟΤΑΜΙ» του ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, συνεχώς πλαταίνει και «φουσκώνει», καλύπτοντας και λεηλατώντας, ότι απέμεινε από τον ΣΥΡΙΖΑ στον εν λόγω χώρο.

Συνεχίζονται λοιπόν οι συμφιλιωτικές διεργασίες, από κοινού πολιτικού συμφέροντος και των δύο πλευρών αναμένοντας τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή της ηγεσίας του, όπως μετεκλογικά ανακοίνωσε και υποσχέθηκε ο πρόεδρός του ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Έτσι «φεύγοντας» ο Βενιζέλος από την αρχηγία, «δικαιώνονται» εκείνοι που ακολούθησαν τον Παπανδρέου (δήθεν δικαιώνονται) και σαν αφορμή αυτό το γεγονός, διευκολύνει «αξιοπρεπώς» την επιστροφή τους, στη… «μήτρα» του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ αυτών που θα «επιστρέψουν», θα είναι και οι τέσσερεις, από τους πέντε υποψηφίους βουλευτές Άρτας του ΚΙΔΗΣΟ.

Τέλος η τελευταία προσπάθεια των αρτινών ΚΙΔΗΣΟτών, για ανασύνταξη των ανύπαρκτων δυνάμεών τους, με νομαρχιακές συνελεύσεις, ενοικιάσεις γραφείων και άλλων «ανώδυνων» προαναγγελιών, δεν είναι τίποτε περισσότερο, από σπασμωδικές κινήσεις και για την «τιμή των όπλων», τα οποία άδοξα «παρέδωσαν», ποντάροντας μόνο στην αίγλη – χρυσόσκονη που συνοδεύει το όνομα Παπανδρέου, η οποία, αίγλη, στην περίπτωση του Γιωργάκη Παπανδρέου «ξέφτισε» για το σήμερα και για πολλά ακόμα χρόνια, στη χώρα μας.

 

                                                                                                                                                     Λ.Σ.

  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top