Παρά τις πρόσφατες καθησυχαστικές δηλώσεις των βουλευτών Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ, το Κ.Ε.Ν. Άρτας είναι ανάμεσα στα εννιά που καταργούνται σε όλη τη χώρα, «ΘΥΣΙΑ» στα κυβερνητικά μέτρα της χώρας, έναντι των δανειστών.

Ειδικότερα στις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για συμφωνία (πέστε το νέο μνημόνιο) με τους δανειστές, προτείνονται περικοπές στις δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων, που ανέρχονται στο ποσό των 200.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 100.000.000, θα προέρχονται από τις καταργήσεις Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας, που λειτουργούν τέτοια Κέντρα, ΠΛΗΝ της Άρτας.

Αυτό το θέμα είχε ανακινηθεί στις 25 του περασμένου Μαϊου, κατόπιν ερώτησης στη Βουλή, του βουλευτή Άρτας ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ και η σχετική απάντηση του υφυπουργού Άμυνας κ. Τόσκα επιβεβαιώνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τόσκας είπε, ότι από τα 13 Κ.Ε.Ν. που σήμερα λειτουργούν, είναι ζήτημα αν 3 – 4 από αυτά είναι χρήσιμα.

Κι ακόμη: Υπάρχει σε εξέλιξη μελέτη για την τύχη αυτών των Κ.Ε.Ν. και εκείνα που θα συνεχίσουν, θα καλύπτουν τις ανάγκες αντιμετώπισης των κινδύνων εξ Ανατολών!!!

Βέβαια ο κ. Τόσκας έκανε λόγο και για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και για κριτήρια υπέρ φτωχοποιημένων περιοχών, αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύουν, διότι αν ίσχυαν, θα είχαν προηγηθεί της… μελέτης!

Παράλληλα ο κ. Τόσκας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, διαβεβαίωνε τους ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές και παράγοντες κάθε περιοχής, που φιλοξενεί Κ.Ε.Ν., ότι το «δικό» τους δεν κινδυνεύει!

Το ίδιο έγινε και για το Κ.Ε.Ν. Άρτας!

Όμως η επίσημη δέσμευση της κυβέρνησης, προς τους δανειστές, που είδε και το φως της δημοσιότητας, μιλάει ξεκάθαρα για κατάργηση Στρατοπέδων και Κέντρων Εκπαίδευσης, χωρίς προαπαιτούμενα και με μοναδικό γνώμονα τον περιορισμό των δαπανών του Υπουργείου Άμυνας.

Τέλος για να «γλιτώσει» το Κ.Ε.Ν. Άρτας, θα πρέπει να μην υπάρξει συμφωνία (δηλαδή ΜΝΗΜΟΝΙΟ) με τους εταίρους – δανειστές μας, δηλαδή να προκύψει ΡΗΞΗ!

                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                            «Π» 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top