Δεκάδες υποθέσεις πολιτών που εκδικάστηκαν από το Πρωτοδικείο Άρτας, βρίσκονται στον «αέρα», γιατί η αρμόδια πρωτοδίκης, δεν καθαρογράφει τις αποφάσεις, με αποτέλεσμα, οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι, να μη βρίσκουν το δίκιο τους και να μην αποδίδεται δικαιοσύνη, για αξιόποινες πράξεις.

Αναφερόμαστε σε υποθέσεις δύο και πλέον χρόνων, που «αραχνιάζουν» στα συρτάρια του Πρωτοδικείου Άρτας, χωρίς κανείς να είναι πλέον σε θέση, να δώσει λύση ή απαντήσεις σε αυτό το πρόβλημα.

Ένα πρόβλημα και με σοβαρές κοινωνικές διαστάσεις, που έχουν σχέση με διατροφές διαζευγμένων γυναικών και των παιδιών τους.

Για αυτό το θέμα, η κ. Πρωτοδίκης επικαλείται αδυναμία να ανταποκριθεί, λόγω «φόρτου εργασίας» και έλλειψης προσωπικού.

Όποια και να είναι η αιτία, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί άλλο να περιμένει.

Διότι η μεγάλη και ενδεχομένως και αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση στην καθαρογράφηση των δικαστικών αποφάσεων, έχει ως συνέπεια, ο πολίτης να αντιμετωπίζει ανυπέρβλητη ψυχική ταλαιπωρία, έντονο άγχος, αλλά και αγωνία για το τι τον περιμένει.

Προκαλεί δε αισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευση και δικαιολογημένα και δυσπιστία έναντι της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι για αυτό το θέμα, η χώρα μας, έχει καταδικαστεί πάνω από 360 φορές, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακόμη προβλέπονται αυστηρές πειθαρχικές κυρώσεις, για «αργούς» δικαστικούς, αν δεν έχουν σοβαρούς λόγους, που τους υποχρεώνει να μην ανταποκρίνονται σε αυτές τις υποχρεώσεις τους.

Διότι, η μη καθαρογράφηση δικαστικών αποφάσεων, είναι στην ουσία και άρνηση απονομής δικαιοσύνης και σύμφωνα με το νόμο 4055/2012 (άρθρο 53 και 58), σε κάποιες περιπτώσεις, προβλέπεται και καταβολή αποζημίωσης, σε πολίτες, που ζημιώνονται από αυτές τις καθυστερήσεις.

Τέλος για το θέμα αυτό, ρωτήσαμε νομικούς της περιοχής μας, τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και μας είπαν ότι μπορεί αυτές οι υποθέσεις να επανεξετασθούν από άλλους δικαστικούς, χωρίς δαπάνη για τους πολίτες και με ότι αρνητικό για τους ίδιους, συνοδεύει μια τέτοια εξέλιξη.

 

                                                                                                                          Λ.Σ.

 

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top