Ντροπή σας!!!

Ένα από τα μεγαλύτερα  θανατηφόρα τροχαία στην Περιφέρεια της Ηπείρου, ήταν αυτό της περασμένης Πέμπτης που συνέβη στην Συκούλα, με τελικό απολογισμό μέχρι στιγμής πέντε νεκρούς και τέσσερις σοβαρά τραυματισμένους, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, νέοι άνθρωποι και ηλικιωμένοι. Μια μεγάλη τραγωδία, ένας ανατριχιαστικός θρήνος, ένα σοκ στην Άρτα και στο πανελλήνιο, με απίστευτες σκηνές στο χώρο του νοσοκομείου της Άρτας.

Το μοιραίο έγινε στις 3.10΄ το μεσημέρι, σε μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων.

Η Δ/νση Τροχαίας, το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν αστραπιαία για τη διακομιδή στο νοσοκομείο των εννέα θυμάτων, όπου οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό έδωσαν σκληρή μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τους τραυματίες!

Αυτή είναι μια υποτυπώδης περιγραφή του εν λόγω τρομακτικού γεγονότος, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Άρτας.
Κι ενώ το δράμα των τριών αρτινών οικογενειών βρίσκονταν στο αποκορύφωμά του κι ενώ ακόμη χαροπάλευαν στα χειρουργεία κάποια από τα θύματα κι ενώ ο οδυρμός των συγγενών και φίλων ήταν ασταμάτητος και θύμιζαν αρχαία τραγωδία, κάποιοι θεώρησαν προσφέρουσα τη στιγμή να την καπηλευτούν και να παραχωρήσουν συνέντευξη στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Και φυσικά δεν εννοούμε τον υπεύθυνο γιατρό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, αλλά τον πρόεδρο του Δ.Σ. του νοσοκομείου ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΑΜΠΡΟ και τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας ΒΑΣΙΛΗ ΨΑΘΑ.

Αυτοί λοιπόν οι δύο κύριοι βγήκαν στο «γυαλί» για να μας «πούνε» ότι «όλα λειτούργησαν άψογα στο νοσοκομείο…»!!!!  Την ώρα της εν εξελίξει τραγωδίας αυτό ήταν το ζητούμενο;

Δηλαδή μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ, μην φοβάστε, εμείς εδώ είμαστε  αν κάτι συμβεί και σε κάποιον από εσάς!

Αλλά να δεχτούμε σαν επιβεβλημένη και την παρουσία του προέδρου του νοσοκομείου, περιττή και πρόωρη, κατά την εκτίμησή μας, ο αντιπεριφερειάρχης τι δουλειά είχε σε αυτή την ενημέρωση; Ο ίδιος συντόνισε την όλη επιχείρηση ή ο λόγος του αποτελεί εγγύηση σωστής λειτουργίας των εμπλεκομένων πλευρών σε αυτό το τραγικό γεγονός;
Αυτή η περίπτωση που σκόρπισε ανείπωτη δυστυχία στις οικογένειες των συμπατριωτών μας και των συγγενών τους, δεν προσφέρονταν για καπηλεία, οποιασδήποτε μορφής.

Κι έγινε καπηλεία!

Ντροπή!

Διότι αν αυτό το δυστύχημα συνέβαινε βραδινές ώρες, αλίμονο στους τραυματίες!
Μια… νοσοκόμα για όλη τη χειρουργική!

Κι ενώ έγινε μέρα μεσημέρι, χρειάστηκε και η βοήθεια συμμετοχής συνταξιούχου αναισθησιολόγου της πόλης μας, γιατί από τρεις αναισθησιολόγους του νοσοκομείου, ο ένας ήταν σε άδεια, ο άλλος είχε κλειστό το τηλέφωνό του και μόνο ένας ήταν παρών.

Αν έλλειπε η συνταξιούχος αναισθησιολόγος τι θα γινόταν;

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς ας αντιληφθεί ότι όλα έχουν όρια και κυρίως τα επικοινωνιακά πολιτικά παιγνίδια. Στην περίπτωση ο ίδιος έκανε λάθος.

Και η περίπτωση ας αφυπνίσει τον ίδιο και τους άλλους τοπικούς παράγοντες, να συσπειρωθούν και να δώσουν τη μάχη τους, όχι να γίνουν απολύσεις στο νοσοκομείο, που αναμένονται, αλλά προσλήψεις, που χρειάζονται!

Λ.Σ.

jsn-modulecontainer">

Σύνδεση μελών

Go to top