Σε μια «αγγελικά» πλασμένη χώρα και με πολιτικούς που σέβονται τους εαυτούς τους και το ρόλο τους, τα «ρουσφέτια» θα ήταν… «κακούργημα» και οι «ποινές» μη… εξαγοράσιμες.

Σε μια δημοκρατία, με ίσες ευκαιρίες για όλους και με δικαιοσύνη για όλους και χωρίς εξαιρέσεις, το «ρουσφέτι» θα ήταν… άγνωστο!

Στη δική μας χώρα, στην Ελλάδα μας, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει θέση.

Το ρουσφέτι θεωρείται θεμιτό, έως και επιβεβλημένο, για τους πολιτικούς μας, για τη δημοκρατία μας και σε όλο το φάσμα των πολιτικών ιδεολογιών.

Από τα δεξιά, έως τα αριστερά!!! Πλην ΚΚΕ!

Και για την Αριστερά έδωσε σχετικές και πετυχημένες εξετάσεις, με την πρώτη και δεύτερη κυβέρνηση του, ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στρατιές και σε πολλές χιλιάδες, εκείνοι που βολεύτηκαν, στο Δημόσιο, χωρίς μάλιστα και στοιχειώδη προαπαιτούμενα.

Ζούμε εποχές του άλλοτε πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ, αλλά πιο απροκάλυπτα, πιο αδίστακτα, πιο προκλητικά, πιο… εξοργιστικά!

Βουλευτές και υπουργοί βολεύουν το σόι τους, τους φίλους τους, τις πεθερές, τα ανίψια, τις γκόμενες και τους γκόμενους,, τους «χορηγούς» τους και όλο το κακό συναπάντημα του περιβάλλοντος τους.

Και ενώ οι καταγγελίες πέφτουν βροχή, με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα, κατά πως λένε, όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν κοκκινίζουν και δεν νοιώθουν την ανάγκη να δικαιολογηθούν, αλλά ανερυθρίαστα καταγγέλουν τους προηγούμενους για κομματικοποίηση του κράτους.

Και αναρωτιέται κανείς, η δική τους και αδίστακτη πλέον κομματικοποίηση του κράτους και σε εποχές μάλιστα αβάσταχτης και πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, τι είναι;

Χωνευτικό ή αναζωογονητικό για την κοινωνία μας;

Οι σημερινοί κυβερνώντες σε τι διαφέρουν από τους προηγούμενους, πέραν των εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτουν και της ανεπάρκειας  και της ανικανότητας που τους διακρίνουν;

Ας αναρωτηθούν τώρα εκείνοι που πίστεψαν στην πολιτική… «ηθική» του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον γράφοντα, ο άγραφος κανόνας περί «ηθικής υπεροχής της Αριστεράς», μοιάζει με εκείνη, της εμφανισιακά αποκρουστικής γεροντοκόρης, που υποχρεωτικά παραμένει ηθική, γιατί δεν την πλησιάζει κανένα… αρσενικό! Αλλά όταν τυχαίνει κανένας «στραβός», ξεσαλώνει!

Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ! Είχε ηθική, όσο ήταν στην αντιπολίτευση και μόλις βρέθηκε στην εξουσία, αμέσως εκείνη η ηθική… «πέταξε»! Και τώρα «ξεσαλώνει»!

 

                                                                                                                                               ΛΕ-ΣΤΑΣ

  

 

Go to top