Ο αγώνας των αγροτών δυναμώνει μέρα με τη μέρα και το «κύμα» συμπαράστασης των εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων φουντώνει.                                              

Σε όλη την Ελλάδα ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!! Η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στηρίζουν ΟΛΑ τα κόμματα που ψήφισαν το 3 μνημόνιο και που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, εξαθλιώνει εργατική τάξη, μικρομεσαίους αγρότες, επαγγελματίας, συνταξιούχους…

• Μια βδομάδα τώρα αγωνιστικό-μαζικό μπλόκο έχει στηθεί και στην Γέφυρα Άρτας. Χαρακτηριστικό στοιχείο του είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι νεαροί αγρότες με αγωνιστικότητα και ευρηματικότητα. Στο διάστημα αυτό έχουν πραγματοποιήσει δύο …μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της πόλης, όπου έτυχαν της καθολικής συμπαράστασης αλλά και προβαίνουν και σε καθημερινό κλείσιμο της Εθνικής οδού. Αντιπροσωπεία μάλιστα του μπλόκου πήρε μέρος στην Πανελλαδική συνάντηση των Μπλόκων στην Νίκαια Λάρισας, συντονίζοντας τις ενέργειες και καθορίζοντας το πλαίσιο των αιτημάτων τους τα βασικότερα των οποίων είναι : 

• Να αποσύρει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό, που πλήττει άγρια και τους αγρότες, καθώς υπερδιπλασιάζει τις εισφορές στον ΟΓΑ, χωρίς να αυξάνονται οι εξευτελιστικές αγροτικές συντάξεις.

• Να πάρει πίσω τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και εφαρμόζονται, όπως η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ στο αγροτικό εισόδημα και η φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, η αύξηση από 13% στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια και η μείωση και στη συνέχεια κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου.

• Να μην εφαρμόσει τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που επιβάλλονται με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ και θα φτάσουν, σταδιακά, στο 60% μέχρι το 2019. Ενώ, ήδη, τα δυο προηγούμενα χρόνια, 2014 και 2015, έχουν κοπεί συνολικά κατά 23%.                                                                     Η σύσκεψη στη Νίκαια αποφάσισε να μην μπουν τα μπλόκα σε κανένα «διάλογο» με την κυβέρνηση αν δεν αποσυρθεί το Ασφαλιστικό και δεν καταργηθούν τα βαριά φορολογικά μέτρα, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα ενός «διαλόγου» ο οποίος δε θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα συγκεκριμένα αιτήματα, όπως τα έχουν καθορίσει και ιεραρχήσει.

Με την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα, η μικρομεσαία αγροτιά αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση. Βασικό και καθοριστικό στοιχείο που θα μετρήσει στον αγώνα είναι η συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους αγρότες. Στην Άρτα παρά τις προσπάθειες διάσπασης, υπονόμευσης και συκοφάντησης  από «Συνδικαλιστές» που το μόνο στόχο έχουν την προώθηση της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, της ΚΑΠ και που έβαλαν πλάτη στο ξεπούλημα της Δωδώνης !!! Οι αγρότες όμως τους καταδίκασαν και τους απομόνωσαν !!!Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι «έρχεται η στιγμή που θα αποφασίσει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει»!!!

Ο αγωνιστικός παλμός των αγροτών, χτυπάει στο Μπλόκο της Γέφυρας ! Εκεί πρέπει να χτυπήσει η καρδιά των εργαζομένων, ανέργων, μικροεπαγγελματιών, συνταξιούχων , σπουδαστών!!! Ιδιαίτερα η απεργία στις 4 Φλεβάρη θα πρέπει να αποτελέσει ημέρα Παλλαϊκού Ξεσηκωμού !!!

 

Βασίλης Ζιώβας

Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων

Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της « Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top