Ως συκοφαντικά, ψευδή και «ύποπτα» χαρακτηρίζονται από τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΤΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ και από τον πρόεδρό του ΝΙΚΟ ΓΚΙΖΑ, δημοσιεύματα τοπικής  εφημερίδας  που εμφανίζουν την Διοίκηση  να «παίζει παιγνίδια» υπέρ εργοστασίων της Πελοποννήσου και να «ξεπουλά και να υποθηκεύει τα πάντα για ίδιον όφελος….»

Τα εν λόγω δημοσιεύματα, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο Α.Σ.Α – Φ., «έχουν σκοπό τη σπίλωση της οργάνωσης και των μελών της» και «δεν είναι τυχαία και η στιγμή που δημοσιεύονται, την ώρα δηλαδή που καλούμαστε όλοι οι φορείς, να προστατεύσουμε την ύπαρξη του πρωτογενή τομέα από ανηλεείς επιθέσεις της κυβέρνησης και των πιστωτών της χώρας…»!

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»» δεν κρίνει δημοσιεύματα άλλων Μέσων Ενημέρωσης, γιατί πιστεύει ότι οι τυχόν θιγόμενοι, οφείλουν να απαντούν οι ίδιοι κι όχι εμείς για λογαριασμό τους, όπως βέβαια και έγινε στην περίπτωση.

Όμως επειδή οι καιροί είναι «πονηροί», εξαιτίας και των αποκαλύψεων περί εκβιασμών δημοσιογράφων και εντύπων, σε βάρος οργανισμών, υποχρεωνόμαστε να πάρουμε θέση σε αυτή την διαμάχη, παραβιάζοντας την προαναφερόμενη βασική αρχή μας, λέγοντας και τα εξής: «Όποιος υποκύπτει σε εκβιασμούς εντύπων ή δημοσιογράφων, έχει ο ίδιος λερωμένη τη φωλιά του ή είναι δειλός και ανάξιος για να ασχολείται με τα κοινά….»!

Κι ακόμη αυτό το αδίκημα βαρύνει εξίσου και τον εκβιαστή και τον εκβιαζόμενο.

Αν «παίζονται παιγνίδια», εκείνοι που θίγονται από αυτά κι έχουν έννομο συμφέρον, οφείλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και με οποιονδήποτε τρόπο.

Διότι όλοι οι δημοσιογράφοι κι όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, δεν πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο «τσουβάλι»!

Κι όσον αφορά τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», τέτοιες ιστορίες, ούτε για αστείο, δεν τον αγγίζουν.

Ερχόμαστε τώρα στην ουσία του θέματος, ενός θέματος που αφορά όλους μας και τον καθένα μας χωριστά.

Όπως είχαμε υποχρέωση, επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας ΝΙΚΟ ΓΚΙΖΑ, για να μας πει και το προσωπικό του σχόλιο, για τα εν λόγω δημοσιεύματα, αλλά και για την  πορεία της διακίνησης του πορτοκαλιού.

Ο κ. Γκίζας, παρουσία και του Αντιπροέδρου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΑΔΗΜΑ, μας παρέπεμψε στην σχετική απάντηση που δόθηκε από τον διευθυντή του Συνεταιρισμού ΛΑΜΠΡΟ ΝΤΟΚΟΜΕ και ως προς τα δικά μας ερωτήματα, μας είπε:

«Κάθε χρόνο, πασχίζουμε να μην χαθούν ούτε χρήματα, ούτε πορτοκάλια και έγκαιρα κινούμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου. Κάθε χρόνο, όπως και φέτος ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Αποφασίζουμε την σύναψη συμβάσεων με διάφορες μεταποιητικές επιχειρήσεις παραλαβής πορτοκαλιών. Φέτος δεν κάναμε κάτι διαφορετικό, που θα έδινε αφορμή και αρνητικών σχολιασμών. Συνεπώς αναίτια δεχτήκαμε τα εν λόγω ψευδή, υβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα και προφανέστατα, αυτά, μόνον την αλήθεια δεν υπηρετούν.

Συγκεκριμένα ο Α.Σ.Α – Φ. φέτος σύναψε με έξι (6) συνολικά μεταποιητικές επιχειρήσεις, ετήσιες συμβάσεις παραλαβής πορτοκαλιών προς μεταποίηση. Μία εξ αυτών έχει έδρα το νομό μας. Αποτελεί στόχο της οργάνωσης η διεύρυνση του αριθμού των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων αφού αυτό μαθηματικά οδηγεί και σε μεγαλύτερη ζήτηση των προϊόντων. Μεγαλύτερη ζήτηση ίσον περισσότερες επιλογές για τα μέλη άρα καλύτερη τιμή.

Η τιμή προϊόντος σε κάθε μία από αυτές τις συμβάσεις προβλέπεται να κυμαίνεται από 0,04 έως 0,15 ευρώ ανά κιλό. Σε μία από αυτές 0,55 ευρώ ανά κιλό. Η τιμή για την επιχείρηση με έδρα την Άρτα προβλέπεται να κυμαίνεται από 0,04 έως 0,08 ευρώ ανά κιλό. Ο παραγωγός δύναται να διαπραγματευτεί την τιμή σε αυτά τα πλαίσια και εμείς αυτό ακριβώς εξασφαλίζουμε για τα μέλη μας. Η κάθε επιχείρηση τώρα για να πείσει ένα έκαστο εκ των παραγωγών ανταγωνίζεται για την τιμή και τον τρόπο πληρωμής.

Μία εκ των επιχειρήσεων που εδρεύουν εκτός νομού προκαταβάλει τις πληρωμές, επίσης άλλη μία εξ αυτών πληρώνει άμεσα με την παράδοση. Οι υπόλοιπες μεταξύ αυτών και η εδρεύουσα στο νομό, υπόσχονται να πληρώσουν σε ορισμένες προθεσμίες. Η οργάνωση παρακολουθεί τη ροή των προϊόντων και δύναται να καλύψει νομικά όσους αθετήσουν τις συμβάσεις, όπως έκανε και στο παρελθόν.

Η επιδότηση του προϊόντος σύμφωνα με το Νόμο είναι ίδια για όλους τους παραγωγούς, ασχέτως που παραδίδεται το προϊόν για μεταποίηση. Συνεπώς για τον παραγωγό και για την οργάνωση δεν υφίσταται καμία απολύτως ζημία.

Σχετικά με την εδρεύουσα στην Άρτα μεταποιητική επιχείρηση τονίζουμε ότι άρχισε να παραλαμβάνει προϊόντα από 27-1-2016, ενώ οι υπόλοιπες από νωρίτερα. Παρά ταύτα για το διάστημα λειτουργίας από 27-1-2016 έως και 17-2-2016 σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης παραδόθηκαν σε αυτή 1.100.870 κιλά προϊόντος ενώ για το αντίστοιχο διάστημα όλες οι υπόλοιπες πέντε μαζί παρέλαβαν 747.881 κιλά προϊόντος. Αν και παραδίδουμε σχεδόν διπλάσια ποσότητα στην εδρεύουσα στην Άρτα επιχείρηση ουδείς εκ των υπολοίπων ούτε και η ίδια επιχείρηση εξέφρασε το παραμικρό παράπονο.

Αυτά τα στοιχεία είναι στην διάθεση των μελών μας τα οποία μας συμβουλεύονται καθημερινά εντός και εκτός των γραφείων μας και σχεδόν καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αφού αισθανόμενοι τις ευθύνες και την αγωνία μας, ακόμα και των μη μελών μας, από τον Πρόεδρο μέχρι τον κλητήρα είμαστε προσιτοί σε όλους…»!

Και κατέληξε: «Ως Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και σε συνέντευξή μου στην «ΗΧΩ» της Άρτας, είχαμε προαναγγείλει τις προαναφερόμενες κινήσεις μας από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Γιατί άραγε σχολιάζονται σήμερα και… τόσο αργά;»!

  

 

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

Go to top