Επειδή είχε το «θράσος» η Διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, να επισημάνει στους εργαζόμενους της επιχείρησης ότι η απόδοσή τους εμφανίζεται σημαντικά μειωμένη, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, προχώρησε σε καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο… «προετοιμάζονται απολύσεις»!!!

Δηλαδή με αυθαίρετες υποψίες, οι διοικούντες του ΕΚΑ προκαλούν ζήτημα και θέμα σε βάρος της μοναδικής συνεταιριστικής μονάδας της περιοχής μας, που ακόμη αντέχει και αντιστέκεται στην οικονομική κρίση που μαστίζει όλη τη χώρα και όλες τις επαγγελματικές τάξεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, με υπαρκτά γεγονότα, κάνει «στραβά μάτια», όπως στην περίπτωση των ελλείψεων υλικών, των ιατρείων του ΠΕΔΥ Άρτας, πρόβλημα που διαρκεί πάνω από 12 μήνες, σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων της περιοχής μας.

Τι να πει κανείς;

Διαφεύγει προφανώς στους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Άρτας, το γεγονός ότι ο Πτηνοτροφικός είναι ιδιωτών και οι διοικούντες αυτού του Συνεταιρισμού, λογοδοτούν στα μέλη του, εκτός κι αν παραβιάζουν τους νόμους του Κράτους.

Άσχετα από τις παραπάνω απόψεις και ενστάσεις μας, μεταφέρουμε την σχετική καταγγελία του ΕΚΑ, η οποία έχει ως ακολούθως:

«Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την Διοίκηση του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας για τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί με σκοπό τις απολύσεις εργαζομένων με πολυετή πείρα, συγκροτημένα δικαιώματα και μεγαλύτερους μισθούς.  

Αξιοποιώντας το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που το εφαρμόζει, η Διοίκηση στέλνει σε εργαζόμενους ενημερωτικά σημειώματα ότι δήθεν η απόδοση των εργαζομένων είναι σημαντικά μειωμένη, προετοιμάζοντας με τον τρόπο αυτό τις απολύσεις τους, με σκοπό να τους αντικαταστήσει με φθηνότερους εργαζόμενους και χωρίς δικαιώματα, στρώνοντας έτσι το έδαφος για τον εργασιακό νόμο που θα φέρει η κυβέρνηση με την απελευθέρωση των απολύσεων και την μείωση των αποζημιώσεων.

Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός λειτουργεί χάρις στις προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν δώσει πέρα από την ψυχή τους και τα χρήματα τους μέσω της απλήρωτης δουλειάς και υπερωριών για τη σωτηρία του.

Όμως η προσπάθεια αυτή  των εργαζομένων βρίσκει εμπόδιο την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη που έχει ως κίνητρο την διατήρηση και αύξηση των κερδών και όχι τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα, ή τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας. 

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται διάφορες επιχειρηματικές κινήσεις όπως το δόσιμο κομματιών της παραγωγής σε ανταγωνιστική εταιρεία, η δημιουργία ανταγωνιστικής εταιρείας κ.α.

Κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες πως αυτές είναι τυχαίες επιχειρηματικές κινήσεις. Είναι κινήσεις που αποσκοπούν στην παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Φυσικά το <μάρμαρο> το πληρώνουν πάντα οι εργάτες. Μια φορά με την δουλειά τους μιας και εμείς παράγουμε τον πλούτο των βιομήχανων και μια όταν αλλάζουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. 

Κανείς μόνος του δεν αντιμετώπισε την επίθεση που δέχτηκε, καμία υποχώρηση δεν διασφάλισε ούτε εργασιακό δικαίωμα, ούτε θέση εργασίας.

Μόνο η οργάνωση των εργατών σε ταξική κατεύθυνση, συνειδητοποιώντας την κατάσταση για το ποιός ευθύνεται, ποιός είναι ο ρόλος της εργοδοσίας , της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τσακίζοντας αντιλήψεις μοιρολατρίας- απογοήτευσης και του <λιγότερου κακού>, μπορεί να αντιμετωπίσει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Καλούμε την εργοδοσία να σταματήσει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις περί αξιολόγησης και να διασφαλίσει ότι, κανένας συνάδελφος δεν θα χάσει τη δουλειά του και τα υπάρχον εργασιακά του δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι στο Εργατικό Κέντρο, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να στείλουν δυναμική απάντηση στην εργοδοσία για την στάση της με την καθολική συμμετοχή τους στην 48ώρη απεργία για το ασφαλιστικό όποτε η κυβέρνηση το φέρει προς ψήφιση στη βουλή.»

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top