Το φιλότιμο των ηπειρωτών και η ευρεία εθνική αντίληψη που τους διακρίνει και τους ξεχωρίζει από τους κατοίκους άλλων περιφερειών, είναι δυστυχώς μειονεκτήματα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που ιδιαίτερα μαστίζει την περιοχή μας.

Έχουμε την υψηλότερη ανεργία στους νέους, σε όλη τη χώρα, οι βασικές πηγές πλούτου, που είναι η κτηνοτροφία, η γεωργία και η αλιεία, έχουν προ πολλού στερέψει, η βιομηχανία είναι ανύπαρκτη, οι παραγωγικές μονάδες είναι ελάχιστες, έως και μηδαμινές, προοπτικές και προϋποθέσεις για κάτι άλλο, που θα φέρει ανάπτυξη ή θα στηρίξει την τοπική οικονομία ή αν θέλετε θα μας «κρατήσει όρθιους» μέχρι να περάσει κι αν, αυτή η κρίση, δεν βρίσκουν θέση ούτε στα πιο φιλόδοξα μυαλά της κοινωνίας μας.

Τι πρέπει να γίνει; Τι πρέπει να κάνουμε για να αντέξουμε;

Απλά να τιθασεύσουμε το φιλότιμο που μας διακρίνει, να παροπλίσουμε την ευρεία εθνική αντίληψη που μας ξεχωρίζει από τους άλλους και να αναζητήσουμε το «αντίδοτο» για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Κι αυτό το αντίδοτο, δεν μπορεί να είναι άλλο, από τα ηπειρωτικά προϊόντα που παράγουμε!
Να αγοράζουμε μόνον αυτά!
Να ψωνίζουμε από τα μαγαζιά και τα εμπορικά της γειτονιάς μας!
Να διασκεδάζουμε παραδοσιακά!
Να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας, στηριζόμενοι πρώτα στους συμπατριώτες μας ηπειρώτες και μόνον αν αυτές δεν καλύπτονται από αυτούς, να καταφεύγουμε σε άλλες περιφέρειες.

Μόνον έτσι θα μειωθεί η ανεργία και θα αντέξει η τοπική οικονομία και η κοινωνία μας! Να ασπαστούμε αυτό που λέγανε οι παππούδες μας: «Πρώτα πότισε τον κήπο σου και μετά δώσε και στον διπλανό»!

Λ.Σ.

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

Go to top