Η Ανακριτική και Εισαγγελική αρχή της πόλης μας επεφύλαξε το τελευταίο 15θήμερο και επί 12ωρο τουλάχιστο καθημερινά μία πολυτελή ανακριτική διαδικασία απασχολούμενη α) με το κύκλωμα Βουλγάρων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με την μέθοδο του θανατηφόρου ατυχήματος μέλους της στενής οικογένειάς τους, β) τις ληστείες ημεδαπών με την μέθοδο ακινητοποίησης από την χρήση αστυνομικού φάρου και γ) της φερομένης ως εγκληματικής οργάνωσης συμπολιτών μας με σκοπό την διακίνηση κοκαίνης.

Ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των κατηγορουμένων αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας και όλων των εγκρίτων νομικών της πόλης μας και να εκφράσουμε τον σεβασμό μας στις «in rem» εκάστοτε διατάξεις της Δικαιοσύνης.

Με την παρούσα παρέμβασή μας όμως οφείλουμε, να τονίσουμε την διαφορά ενός απλού χρήστη ναρκωτικών ουσιών που ενεργεί ως αυτόχειρας σε βάρος του εαυτού του και ενός διακινητή ναρκωτικών με αποκλειστικό σκοπό το εύκολο κέρδος.

Ο απλός χρήστης μπορεί να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ίσως χθές, ίσως αύριο μπορεί να είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος.

Ο κάθε πολίτης της μικρής μας κοινωνίας και από οιαδήποτε θέση να υπηρετεί την κοινωνία της Αρτας μας  [δεν αναφερόμεθα στους Δικαστές] ας μην καταδικάζει άκριτα τους χρήστες πρίν ακόμη η Δικαιοσύνη να αποφανθεί αμετάκλητα τουναντίον ας τους αγκαλιάζει και ας τους βοηθά άλλωστε και η φιλοσοφία κάθε Δικαστικής απόφασης σκοπό έχει να βοηθά τον χρήστη κατηγορούμενο να βρεί τον δρόμο της ζωής του, αυτόν τον δρόμο, που μόλις έχασε μέσα από την άρρωστη ψευδαίσθηση των ναρκωτικών.

 

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης - Κων/νος Δ. Τράμπας

Δικηγόροι Αρτας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top