Σύντομα αναμένονται αλλαγές αντιδημάρχων στο Δήμο Αρταίων, μια διαδικασία καθιερωμένη και επιβεβλημένη σε όλους τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλης της χώρας.

Διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Περί Δήμων και κάποιοι σκοπίμως ή από άγνοια τις μεταφράζουν και σαν «αυθαιρεσίες» του κάθε δημάρχου.

Κοινό γνώρισμα αυτών των διαδικασιών, είναι οι αντιδράσεις εκείνων που αποχωρούν κι εκείνων που τους διαδέχονται.

Οι πρώτες διακατέχονται από «ανθρώπινη πικρία», από εκείνους φυσικά που θεωρούν τους εαυτούς τους ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥΣ.

Οι δεύτερες είναι αντιδράσεις προσωπικής ικανοποίησης και καταξίωσης.

Οι απόψεις για αυτές τις αλλαγές, είναι πολλές και διάφορες.

Όπως, γιατί να αλλάζουν εκείνοι οι αντιδήμαρχοι που έχουν να παρουσιάσουν θετικό έργο;

Γιατί να αντικαθίστανται αντιδήμαρχοι, που διαθέτουν «προσόντα» και γεμάτο «βιογραφικό», από άτομα που στερούνται αυτών των… «αξιών»!

Για αυτές τις απόψεις, υπάρχουν πειστικές απαντήσεις, αλλά και ρεαλιστικός αντίλογος.

Όπως, με ποια λογική, ένα πλούσιο βιογραφικό είναι αρκετό για να είναι κάποιος ικανός για το αξίωμα του αντιδημάρχου, όταν π.χ. δεν είναι αποφασισμένος και τολμηρός, δεν είναι δουλευταράς και αποτελεσματικός;

Επίσης με ποια κριτήρια και από ποιον μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος αντιδήμαρχος πετυχημένος, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με κάποιον άλλον;

Ποιος γνωρίζει αν ο διάδοχος του πετυχημένου, δεν θα είναι καλύτερος;

Όμως στην περίπτωση δεν είναι αυτό το ζητούμενο:

Στις αλλαγές αντιδημάρχων, πάντοτε εκδηλώνονται αντιδράσεις και πικρίες, αντιδράσεις ανθρώπινες, που σε ελάχιστο χρόνο ξεπερνιούνται και ξεχνιούνται!

Εκείνο όμως που δεν είναι ανεκτό, αυτές οι αντιδράσεις, να ξεπερνούν τα εσκαμμένα, να υποσκάπτουν το έργο της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου και κυρίως να στρέφονται κατά του προσώπου του αντικαταστάτη τους.

Έχουμε ζήσει από κοντά πολλές τέτοιες περιπτώσεις, στα 40 χρόνια που παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο Δήμο Αρταίων.

Όλοι οι δήμαρχοι αντιμετώπιζαν τέτοιες καταστάσεις και θα αντιμετωπίζουν, όσο έχουμε Δημοκρατία, όσο πιστεύουμε ότι όλοι είναι ίσοι, μεταξύ ίσων και πως στην πολιτική, όλοι έχουν το δικαίωμα να δοκιμαστούν σε ρόλους και αξιώματα!

Κι επειδή στην πολιτική, στην σύγχρονη πολιτική, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ, αλλά ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ, το αν η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων και ο νυν Δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, θα πετύχουν στο έργο τους, είναι υπόθεση των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας, θα κριθούν όταν έρθει η ώρα τους και σε καμιά περίπτωση δεν είναι των «πικραμένων» και των… φερέφωνών τους.

Ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης έχει το απόλυτο δικαίωμα, να ορίσει αντιδημάρχους, εκείνους που ο ίδιος πιστεύει ότι θα ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο ρόλο τους.

Έχει το δικαίωμα να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους δημοτικούς του συμβούλους, να τους δοκιμάσει όλους κι όπως ο ίδιος νομίζει.

Δικαίωμα το οποίο κανένας δήμαρχος ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ, ούτε δικαιούται να απεμπολεί!

Τα περί αντιθέτου, αν δεν είναι προϊόν άγνοιας ή στρέβλωσης της πραγματικότητας, των νόμων και της ουσίας, είναι μιζέρια, μικροπολιτική και σκοπιμότητα που εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα κι όχι τα συμφέροντα του Δήμου και της κοινωνίας.

 

                                                                                 ΛΕ-ΣΤΑΣ

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top