Το σημερινό χάλι της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, κανείς δεν μπορούσε να το διανοηθεί, ακόμα και οι χειρότεροι «εχθροί» της, αν ποτέ υπήρχαν στο παρελθόν.

Η ομάδα - πρεσβευτής της Άρτας σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον, η ομάδα που έγραψε ιστορία στις επαγγελματικές κατηγορίες και διαφήμιζε πανελλαδικά την περιοχή μας, βρίσκεται σήμερα υπό διάλυση και… «σέρνεται» στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, παίζοντας στα χωράφια και με αντιπάλους, ομαδίτσες… καφενείων, που μετά βίας συμπληρώνουν 11αδα, σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Δεν θα ανατρέξουμε στα αίτια αυτής της κατρακύλας γιατί δεν πρέπει να είναι αυτό το ζητούμενο, για όλους τους αρτινούς οπαδούς και φιλάθλους, που αγωνιούν για την τύχη της.

Μας ενδιαφέρουν μόνον οι προοπτικές της ομάδας μας!

Έχει μέλλον;

Με ευχολόγια ή προσμένοντας κάποιον οικονομικό Μεσσία για να την αναλάβει;

Σίγουρα όχι!

Σήμερα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι οικονομικοί παράγοντες, ικανοί να σηκώσουν στους ώμους τους το «φορτίο» της πιο ιστορικής ομάδας της πόλης της Άρτας και όλης της νότιας Ηπείρου!

Να παραμείνει ο Σύλλογος, σαν «σφραγίδα», μέχρι οριστικής διάλυσής του;

Ότι πιο απαξιωτικό για την ιστορία της και για την προσφορά της στον τόπο μας και στην τοπική κοινωνία.

Προσφορά πολιτιστική, οικονομική, αναπτυξιακή!

Προσφορά στα αρτινόπουλα και στις οικογένειές τους!

Προσφορά σε όλους εκείνους που φόρεσαν τη φανέλα της και χάρη σε αυτήν αναδείχτηκαν και καταξιώθηκαν επαγγελματικά και κοινωνικά. Κι αυτοί ήταν κάποιες δεκάδες!

Αρκετές εκατοντάδες αρτινοί και δεκάδες ποδοσφαιριστές, ωφελήθηκαν επαγγελματικά και οικονομικά, από την πολυετή εντυπωσιακή πορεία της Αναγέννησης στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Επανερχόμενη δε η Αναγέννηση εκεί που της αξίζει και της ταιριάζει και αναφερόμαστε στις επαγγελματικές κατηγορίες, χιλιάδες θα είναι εκείνοι οι αρτινοί, που θα ωφεληθούν από αυτή την ιστορία.

Και από αυτές τις πολλές εκατοντάδες, έως και χιλιάδες, που ωφελήθηκαν ή θα ωφεληθούν από την ισχυροποίηση και επάνοδο της ομάδας, στα σαλόνια των επαγγελματικών κατηγοριών, ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να βρεθούν ΜΟΝΟΝ… 100 άτομα, που να διαθέτουν 100 € τον μήνα, για μια εξαετία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σημερινά τρέχοντα προβλήματα και να καθοριστούν οι στόχοι για την ολοκληρωτική αναγέννηση, της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ της πόλης μας.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, «πατώντας ένα κουμπί», χρειάζεται να συσταθεί μια ομάδα Πρωτοβουλίας, αξιόπιστων και κοινωνικά καταξιωμένων συμπολιτών μας, η οποία θα προχωρήσει στις αναγκαίες και απαραίτητες, για την περίπτωση, ενέργειες και δράσεις.

Επικεφαλής δε αυτής της ομάδας θα μπορούσε να είναι ο Δήμαρχος της πόλης ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ή και άλλοι από τους μαζικούς τοπικούς φορείς.

Ας πάρει λοιπόν κάποιος την πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση και ίσως αυτή να είναι και η πιο πρόσφορη λύση του προβλήματος που λέγεται «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»!

 

                                                                                        Λ.Σ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top