Αυτονόητη είναι η υποχρέωση όλων των αρτινών, να κάνουν τις αγορές τους και τις προμήθειές τους στα καταστήματα της Άρτας και να αναζητούν και να προτιμούν τα προϊόντα της περιοχής μας και μόνον αν δεν καλύπτονται, να προσφεύγουν σε άλλες αγορές.

Αν όλοι μας λειτουργήσουμε με γνώμονα αυτόν τον κανόνα, είναι βέβαιο ότι τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά για την τοπική οικονομία, η οποία τα χρόνια της κρίσης, δοκιμάζεται σκληρά έως και επικίνδυνα για την κοινωνία μας και για τον καθένα μας χωριστά.

Η Άρτα στερείται παραγωγικών μονάδων, άξιων λόγου, τα κτηνοτροφικά και αγροτικά της προϊόντα δεν εξασφαλίζουν εισοδήματα, ικανά να στηρίξουν υποφερτά τον αγροτικό κόσμο, άλλε πηγές πλούτου δεν υπάρχουν και η ανεργία, ειδικά στους νέους, ξεπερνά το 50%.

Η αγορά κινείται μόνον από τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Προοπτικές και δυνατότητες άμεσης αντιμετώπισης αυτών των αρνητικών δεδομένων, δεν υπάρχουν.

Η τοπική οικονομία, η αγορά και η κοινωνία, μας χρειάζονται όλους μας.

Και το τελευταίο μας ευρώ, θα πρέπει να μένει εδώ.

Μόνον έτσι θα αντέξουμε και θα κρατηθούμε όρθιοι, μέχρις ότου (κι αν) αλλάξουν οι καταστάσεις και οι συνθήκες.

Αυτό είναι και το συμφέρον μας, ατομικό, κοινωνικό  και συλλογικό.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ανεργία θα ξεπεράσει και το «κόκκινο» που σήμερα βρίσκεται, η φτώχεια θα κτυπήσει τις πόρτες όλων των νοικοκυριών, η αγορά θα νεκρώσει, ο κάμπος και τα χωριά μας θα ερημώσουν και η μετανάστευση θα είναι πρώτη επιλογή μας, για το μέλλον της οικογένειάς μας, των παιδιών μας και της ίδιας της ζωής μας.

Είναι μια ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα και πρέπει να την αποτολμήσουμε, αν θέλουμε να έχουμε δικαίωμα προσδοκιών για κάτι καλύτερο στον τόπο μας, στην Άρτα μας!

 

 ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top