Εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες στοχοποιούνται ως κατεξοχή οικονομικοί εγκληματίες, ενώ, μόνον αυτοί μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες θα μπορούσαν να φέρουν την Ελλάδα στην τροχιά της ανάπτυξης αφού  ούτε  ο δημόσιος υπάλληλος με τα μετρημένα λίγα χρήματα που πληρώνεται, ούτε ο συνταξιούχος με την κακοποιημένη σύνταξη μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη.  

Η ποινή που επιβλήθηκε στους ελεύθερους επαγγελματίες από τους άβουλους διαχειριστές του μνημονίου είναι η ποινή της φτωχοποίησης, αφού το εφιαλτικό 2017, όλοι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουμε ασφαλιστικές εισφορές που φθάνουν στο 38%, φορολογία που φθάνει στο 29%, θα απορροφήσουμε και πάλι το 24% του ΦΠΑ, όπως επίσης, θα αναγκαστούμε στην πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος, της εισφοράς αλληλεγγύης, της 100% προκαταβολής φόρου και βεβαίως τα λειτουργικά έξοδα της επαγγελματικής μας στέγης ενώ ας μην ξεχνούμε και την δεδομένη αδυναμία των συμπολιτών μας να πληρώσουν τα ακριβά παράβολα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Παρά το γεγονός ότι και φέτος θα εργασθούμε διπλό οκτάωρο, θα αμοιφθούμε τα μισά χρήματα και  προσωπικά για εμάς και τις οικογένειές μας δεν θα μείνει τίποτε. Είναι ολοφάνερο ότι η ελπίδα για ζωή και το όνειρο για εργασία χάθηκαν. Τα πρόσωπα κουρασμένα, σκυθρωπά και αγέλαστα.

Η απογοήτευση κυριαρχεί και όμως τίποτε δεν κουνιέται, κανείς δεν ξεσηκώνεται. Η Ελλάδα μας κοιμάται αναμένοντας ίσως «την εναλλακτική πολιτική πρόταση» μίας νέας συγκυβέρνησης.  

 

Δημήτρης Λ & Π Λαμπράκης

Δικηγόρος Αρτας

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top