Στον αμέσως επόμενο χρόνο θα γίνουμε μάρτυρες ενός ατελείωτου «μπρα-ντε-φερ» της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αποφασίζει -όπως πάντα- με βάση το ΣΥΝΤΑΓΜΑ & την ΕΣΔΑ και ενός παράλογου -και για αυτό- ανόητου νομοθέτη που επιβάλλει με κάθε τρόπο φόρους & εισφορές στον Ελληνα.  

Η ευχέρεια του Ελληνα νομοθέτη έχει όρια, τα οποία ελέγχονται από τα δικαστήρια. Τα διάφορα νομοθετήματα δεν επιτρέπεται να προσκρούουν ούτε σε συνταγματικές διατάξεις, ούτε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά ούτε και σε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως το Σύνταγμα νίκησε με την γενναία απόφαση του δικαστή στο Σιάτλ και απέδειξε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ έτσι θα συμβεί και στην Ελλάδα μας.

Οι Ελληνες Δικαστές, τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα ακυρώσουν -με βεβαιότητα- ως αντισυνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου μετά τις προσφυγές των δικηγόρων, ιατρών, μηχανικών κλπ. Η σύνδεση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με τα καθαρά εισοδήματα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη επιβάρυνση των φορολογικών εισφορών, η οποία για φέτος φτάνει στο 35%, λόγω και της προσαύξησης της προκαταβολής, δημιουργεί προβλήματα ασφυξίας και επιβίωσης σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία.

Οι ασφαλιστικές εισφορές με τον φορολογικό τους χαρακτήρα, προσβάλλουν συνταγματικά δικαιώματα και εξοντώνουν κάθε υγιή παραγωγική δραστηριότητα και προσφορά στο τομέα της Δικαιοσύνης, της υγείας και όχι μόνο. Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

 

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης

Δικηγόρος Αρτας

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top