Είδες η ΔΕΗ, πόσο νοιάζεται για σένα αθώε καταναλωτή και ηλίθιε πολίτη; Σου δίνει βρε αχάριστε και αχαΐρευτε, 36 δόσεις, για να πληρώσεις τους ανεξόφλητους λογαριασμούς σου!

Τι άλλο θέλεις; Ποιος άλλος σου κάνει τέτοια χατίρια;

Έτσι κάπως μας τα λένε οι αρμόδιοι της ΔΕΗ και της κυβέρνησης κι αν έχεις πάρει τα ηρεμιστικά σου, είσαι τυχερός!

Χαρακτηριστική περίπτωση:

Σε λογαριασμό κατοικίας, για περίοδο κατανάλωσης 70 ημερών, καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει… 617 ευρώ.

Η αξία του ρεύματός του, είναι μόλις 268 ευρώ, τα υπόλοιπα 349 ευρώ είναι χαράτσια και ΦΠΑ επί των χαρατσίων.

Δηλαδή το 60% του ποσού του λογαριασμού δεν αφορά την κατανάλωση ρεύματος.

Και τι χαράτσια είναι αυτά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ και ΑΝΑΛΓΗΤΑ!

Απίστευτα, γιατί υποχρεώνουν ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ τον καταναλωτή, να πληρώνει για κοινωνικές παροχές της κυβέρνησης και του Κράτους και για την αδυναμία της «ιδιωτικής» πλέον ΔΕΗ, να καλύψει την ηλεκτροδότηση των νησιών!!! Αυτό το χαράτσι λέγεται ΥΚΩ και αντιστοιχεί σχεδόν στο ήμισυ της αξίας του ρεύματος που καταναλώνεται (117 ευρώ).

Ένα 20% επί της αξίας του ρεύματος, είναι το χαράτσι υπέρ της δημόσιας ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΑΗΕ που διανέμει το ρεύμα και προβαίνει σε διακοπές του ρεύματος, στους καταναλωτές που δεν το πληρώνουν, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι, πληρώνουν σχεδόν 50 ευρώ για την διακοπή – επανασύνδεση.

Κι ένα ακόμη 20% περίπου υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Δηλαδή σε κατανάλωση ρεύματος αξίας 268 ευρώ, τα χαράτσια είναι: Υπέρ ΥΚΩ 117 ευρώ, υπέρ ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΑΗΕ 71 ευρώ και υπέρ ανανεώσιμων κ.λπ. 65 ευρώ.

Σούμα χαρατσίων: 253 ευρώ!

Αλλά η ανάλγητη εξουσία δεν σταματά σε αυτό το ποσό, το οποίο είναι… «χαράτσια». Βάζει και ΦΠΑ 24% επί των χαρατσίων, ευρώ 68 και το τελικό ποσό φθάνει 312 ευρώ, σε ποσό κατανάλωσης 268 ευρώ.

Ακολουθούν οι χρεώσεις υπέρ Δήμου, οι μόνες που είναι αυτονόητες (20 ευρώ) και υπέρ ΕΡΤ (6 ευρώ), φόρος υπέρ της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Σε αυτή την ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, τι δικαιούται να κάνει ο απροστάτευτος πολίτης και καταναλωτής ρεύματος; Να πει ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και μένω χωρίς ρεύμα ή ΠΛΗΡΩΝΩ και είμαι το κοροϊδάκι της εξουσίας!

Κι επειδή στη Δημοκρατία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, η ΔΕΗ γίνεται ΔΟΣΑΤΖΗΣ, το Κράτος ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟ και η Κυβέρνηση ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ!

Και όλα αυτά σε μια συσκευασία: ΤΩΝ 36 ΔΟΣΕΩΝ!

Με συγχωρείτε, αλλά η δημοκρατία (τους), σε τι διαφέρει από τον… φασισμό;

 

                                                                                                           Λ.Σ.  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top