Ταφόπλακα στη μαχόμενη δικηγορία και προκλητικό παραγκωνισμό του φυσικού Δικαστή προσπαθούν να επιβάλλουν τεχνηέντως  οι δυνατοί παίκτες της αγοράς [τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, ναυτιλιακές εταιρίες, εταιρίες παροχής υγειονομικής περίθαλψης, μεγάλες εμπορικές και τεχνικές  εταιρίες αλλά και εταιρίες παροχής υπηρεσιών] όταν εντός των αργιών των εορτών της Πρωτοχρονιάς [και για 12 εργάσιμες ώρες] το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαίτησε να λάβει χώρα δημόσια διαβούλευση για την μεταρρύθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης.

Ο σκοπός -καταρχή- επιτεύχθηκε. Μάλλον κανένας δικηγορικός σύλλογος δεν συμμετείχε στη  δημόσια διαβούλευση, ίσως ελάχιστοι δικηγόροι την γνωρίζαμε [ο γράφων δεν την γνώριζε]. Η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων θα ενημερωθεί αύριο 7/1/2018.
Εάν δεν αντιδράσουμε τώρα και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… εντός τριμήνου θα αποτελέσει πλέον νόμο του κράτους «η ιδιωτική διαμεσολάβηση κύρια σε διαφορές που αγγίζουν τους μεγάλους παίκτες της αγοράς» [τους πολύ πλούσιους] και μάλιστα επί ποινή απαραδέκτου κάθε ενδίκου βοηθήματος αλλά και με χρηματική ποινή [έως 5000 €] και λοιπά έξοδα ανάλογα του αντικειμένου της ιδιωτικής διαφοράς.
Η εμπεριστατωμένη, για αυτό το λόγο, μελέτη της Ενωσης Δικαστών & Εισαγγελέων που υπερασπίζεται [δικαίως] την δικαστική διαμεσολάβηση [ως έχουσα τα εχέγγυα] με παράλληλη πρόσληψη δικαστών & υπαλλήλων [αφού βαραίνει δημοσιονομικά τον προυπολογισμό] πέρασε στα ψιλά γράμματα ενώ                   
Ο δικηγορικός κόσμος συνεχίζει να κοιμάται «τον ύπνο του δικαίου» αφού μετά την απίστευτη μείωση της δικαστηριακής και δικηγορικής ύλης [βλέπετε τις πολιτικές συνεδριάσεις και τα ποινικά ακροατήρια], την δήμευση των οικονομικών απολαβών του με την επιβολή ΦΠΑ 24%, ΦΟΡΟΥ έως 40% και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ έως 46%  μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει και να σηκώσει κεφάλι όπως άλλωστε και όλοι οι Ελληνες στην μνημονιακή εποχή που ζούμε.
Ένα ακόμη κυβερνητικό πραξικόπημα κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ως  άμεση απάντηση της αντίδρασης των Δικαστών στις αντισυνταγματικές νομοθετικές προχειρότητες.
Μόνον που το μάρμαρο θα πληρώσει ο μαχόμενος δικηγόρος, ο φτωχός πολίτης και η ίδια η Δημοκρατία μας.
 

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης
Δικηγόρος Αρτας


Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

Go to top