Κάποτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., για εθνική πολιτική γονυκλισίας, αναφορικά με το θέμα της αποδοχής των απαιτήσεων των δανειστών μας προκειμένου η Χώρα να σωθεί και να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διατυμπάνιζε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, τελειώνουν τα μνημόνια, με έναν νόμο και ένα άρθρο, αφού θα βαράνε τα νταούλια και θα χορεύουν δανειστές και αγορές στους δικούς του ρυθμούς.
Και φυσικά καλοδεχούμενα θα ήταν για την Ελλάδα μας και όλους τους Έλληνες τα παραπάνω, εάν ήταν αλήθεια. Δυστυχώς όμως όχι μόνο τίποτα από αυτά δεν έγινε, αλλά κατά την τελευταία τριετία οι κυβερνώντες υπέγραψαν ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, υπέκυψαν σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, και τώρα ετοιμάζονται να υπογράψουν μία ακόμη καταδίκη της οικονομίας με το Μεσοπρόθεσμο, τα ασήκωτα μέτρα του οποίου και τον κυνισμό των κυβερνώντων στηλίτευσα και προσωπικά προ τριμήνου.
Βεβαίως, πρέπει να επισημανθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση που είχε φέρει τη Χώρα πραγματικά ένα βήμα πριν την έξοδο ήταν «προδοτική», ήταν κυβέρνηση «γερμανοτσολιάδων», ενώ οι αριστεριστές που μας κυβερνούν τα κάνουν όλα για τη σωτηρία της πατρίδας!
Κάτι δηλαδή σαν τη λαϊκή ρήση «τα κάνουν όλα και συμφέρουν».
Άλλωστε έτσι ήρθε στην επιφάνεια και το μείζον εθνικό ζήτημα της ονομασίας της γείτονος Χώρας για να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση και να ικανοποιηθούν με τον τρόπο αυτό οι γείτονες και οι όψιμοι φίλοι τους.
Και σε αυτό το θέμα ο Πρωθυπουργός δεν άλλαξε την προσφιλή τακτική του. Υπέκυψε και αποδέχτηκε τα πάντα. Η λύση που φέρεται ως η συμφωνηθείσα είναι κακή.  Έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, κάτι για το οποίο βέβαια οι Συριζαίοι δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται. Είναι άλλωστε οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμία αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική χώρα «Μακεδονία» σκέτο και οι πολίτες της «Μακεδόνες» που ανήκουν στην «μακεδονική» φυλή και μιλούν την «μακεδονική» γλώσσα. Όσα δηλαδή συμφώνησε επί της αρχής και ο έλληνας Πρωθυπουργός.    
Το άκρον άωτον της εθνικής πολιτικής της ......γονυκλισίας, όπως θα έλεγε δηλαδή για κάποιους άλλους ο Αλέξης Τσίπρας!

ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
Αρχαιολόγος
Πολιτευτής Άρτας Ν.Δ.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
 

jsn-modulecontainer">

ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΛΥΟΜΕΝΟΥ

Πωλείται σκελετός λυόμενου για γραφείο, αποθήκη, εξοχικό, 2,5 Χ 6 μέτρα, με δοκούς 6 Χ 6 εκ., βαμμένος. Τιμή ΜΟΝΟ 250 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Ενός τόνου, 100 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Τριάρι 1ου ορόφου, Πραμάντων 2 - Άρτα. Τιμή 100 ευρώ/μήνα. Πληροφορίες 6940 568614.

Go to top