κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην προχθεσινή συνάντησή σας με την Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μιλήσατε για «μία επίθεση πολιτικής αξιοπιστίας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που εκκινεί από την δυνατότητα δέσμευσης μόνον για τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε πράξη».

Εάν βεβαίως κρίνω και από το ήθος των  παρισταμένων  -στη συνάντηση- τομεαρχών σας, προφανώς, φαίνεται να είναι μία πολύ καλή αρχή για τη  Ν Ε Α  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η αναφορά τόσο για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όσο και για την μείωση του φορολογικού μας συντελεστή στο 9%, την απαλλαγή των δικαστηριακών υπηρεσιών από το ΦΠΑ ή την εκλογίκευση αυτού όσο και των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκει σύμφωνους όλους τους δικηγόρους και όχι μόνο, αφού αυτά ανάγκη έχουν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, αγρότες.
Από όλη σας όμως την στάση, που ελπίζω να επαναληφθεί και στην ΔΕΘ και να γίνει πράξη κατά την διακυβέρνηση της Χώρας, κρατώ ένα και το πλέον σημαντικό… το «ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ».  Και θα ήταν δε καλύτερο ακόμη να εξεύρουμε τρόπους επιβράβευσης αυτής της προσπάθειας και όχι να καταφεύγουμε [όπως σήμερα] σε καταλήστευση όλων όσων εργάζονται περισσότερο για να επιδοτούνται οι κατ΄ επάγγελμα άνεργοι, που κάποια στιγμή και αυτοί -αντισταθμιστικά- θα πρέπει, να παράξουν κάποια εργασία [πλήν της τυφλής ψήφου] για το κοινό όφελος, ώστε να μπορούν -δικαιολογημένα- να τύχουν των επιδομάτων.
 

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης
Δικηγόρος Αρτας. Μέλος Ν.Δ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top