Δεν υπάρχει έλληνας πολίτης, που να μην νοιώθει «ταχυπαλμία», αν κληθεί, για «προσωπική» του υπόθεση, όπως «ευγενικά» του λένε, από την Εφορία, την Αστυνομία, τον Εισαγγελέα! Δεν γνωρίζει τι τον περιμένει κι αν είναι αγχώδης τύπος, δεν θα κοιμηθεί μέχρι να το μάθει. Αν είναι ζαμανφουτίστας δεν πάει κι αν κάτι… υποψιάζεται αρχίζει το… κρυφτούλι! Αποφεύγει να περάσει από τις «μεγάλες» αυτές πόρτες, ακόμη κι αν τις χρειάζεται.
Στέλνει το δικηγόρο του, μαθαίνει κι αν τα μαντάτα είναι μη διαχειρήσιμα, κυκλοφορεί ακόμη και με… παραλλαγή!

Δυστυχώς γίναμε Ελλάδα Ελλήνων Κρυπτόμενων!

Ας αρχίσουμε σήμερα από τις Εφορίες και από τα μητρώα των φορολογούμενων επαγγελματιών.

Σε αυτά τα μητρώα, οι τρεις στους πέντε εγγεγραμμένους, διέκοψαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, αλλά δεν διαγράφηκαν και από τις Εφορίες, για πολλούς, διάφορους και αξεπέραστους, συνήθως, λόγους. Λόγους οικονομικούς!!!
Και για να κάνεις διακοπή εργασιών, πρέπει τα… «χαρτιά» σου, να είναι «ατσαλάκωτα», γιατί διαφορετικά τα πρόστιμα πέφτουν σαν το χαλάζι.
Κι επειδή δεν έχεις να πληρώσεις, δεν κάνεις διακοπή.
Έτσι οι Εφορίες λένε ότι έχουν π.χ. 5.000.000 φορολογούμενους «πελάτες» και με βάση αυτό το πλασματικό «πελατολόγιό» της προϋπολογίζει τα έσοδά της.

Και από τα προϋπολογισθέντα έσοδά της, ούτε το ένα δέκατο δεν φτάνει στα ταμεία της!
Παρά ταύτα, τα μητρώα τους, δεν τα «καθαρίζουν» και δεν ζητάνε να τα καθαρίσουν, διότι αν έχουν να διαχειριστούν 2.000.000 φορολογούμενους «πελάτες» τους, αντί για 5.000.000, τότε πολλοί εργαζόμενοι σε αυτές, περισσεύουν!
Αλλά και να μην περισσεύουν, θα κάνουν πιο σωστά τη δουλειά τους και πιο γρήγορα!

Γιατί λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών δεν «καθαρίζει» τα μητρώα των φορολογούμενων επαγγελματιών, δίνοντας την ευκαιρία σε εκείνους που δεν έκαναν διακοπή των εργασιών τους, να το κάνουν με μια απλή δήλωση, χωρίς πρόστιμα και χρήματα και στη συνέχεια κι αν αργότερα βρεθούν υπόλογοι για φορολογικές παραβάσεις, να τιμωρηθούν;

Τι πιο απλό, για να «ξεμπλοκάρουν» οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες;
Τι πιο ανθρώπινο, για να «απελευθερωθούν» κι εκείνοι οι συνάνθρωποί μας, που για διάφορους λόγους, διέκοψαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και αδυνατούν οικονομικά, για να κάνουν και διακοπή των εργασιών τους, στην Εφορία τους;

Μια τέτοια λύση θα ωφελούσε ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ και τις δύο πλευρές!

Γιατί δεν το κάνουν;

Λ.Σ.

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top